Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Παρανομήστε ελεύθερα και το 2016!


Επιστρέφονται από σήμερα οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια. Επίσης δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων».
Εξαιρούνται οι ...σοβαρές παραβάσεις (π.χ. οδήγηση υπό μέθη, μεγάλη ταχύτητα, παραβίαση κόκκινου, ανασφάλιστα ΙΧ, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα).
Όλοι οι υπόλοιποι παραβάτες του νόμου οδηγοί, είτε επικίνδυνοι είτε ασυνείδητοι είτε επιθετικοί είτε απλά τα γνωστά τετράποδα που παρκάρουν σε διαβάσεις πεζών και αναπήρων ή πάνω στα πεζοδρόμια, αμνηστεύονται και διά χειρός Κικίλια.
Τα βαριά οδικά εγκλήματα δεν ανήκουν φυσικά σε αυτό τον αγιοβασιλιάτικο μποναμά αλλά γι' αυτά έχει προβλέψει η νομοθεσία αφενός με τη συνηθισμένη εξ αμελείας κατηγορία και αφετέρου με  την πολύχρονη δικαστική διαδικασία που εξαντλεί από κάθε άποψη θύματα και οικογένειες θυμάτων.
Κανένας υπουργός τελικά δεν αντέχει να καταργήσει έστω αυτό το άθλιο χριστουγεννιάτικο έθιμο-ρουσφέτι της βράβευσης όσων παραβιάζουν τον νόμο. Όσοι λοιπόν δεν κατάφεραν με τον «μπάρμπα» στην Τροχαία να σβήσουν τις κλήσεις, βουρ για τις νέες παραβάσεις του 2016.
Μην αναρωτηθεί όμως ποτέ κανείς ξανά για την «οδηγική» συνείδηση των συμπατριωτών μας, ούτε για ποιον επιπλέον λόγο έχουμε τα περισσότερα τροχαία στη βάρβαρη αυτή χώρα.
Πεζοί, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές και θύματα τροχαίων τρέμετε! Έρχεται ατιμώρητο και το 2016 και στους δρόμους!
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: