Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Στον τελευταίο εκβιασμό «ποντάρει» ο Σαμαράς

Επέμεινε στην καταστροφολογία ο πρωθυπουργός μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογήΠροσπάθεια να μεταθέσει την ευθύνη για το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στους βουλευτές  επιχείρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άκαρπης δεύτερης ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Με αυτή την κίνηση, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ...πως η πίεση θα οδηγήσει τον αριθμό των δώδεκα επιπλέον βουλευτών που χρειάζεται η κυβέρνηση για να διασωθεί να αλλάξει το «παρών» με το «Σταύρος Δήμας» την ερχόμενη Δευτέρα.
«Παρά τις όποιες διαφορές μας και παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα–Καμμένου, και άλλοι βουλευτές σήμερα ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ευελπιστώ στην τρίτη ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, την εθνική περιπέτεια. Ομως, η τρίτη ψηφοφορία δεν θα είναι ψηφοφορία με το «παρών». Εκεί δεν θα υπάρχει «παρών». Θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Και ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και με το συμφέρον της πατρίδας».
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν αργότερα στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, ενώ τον κίνδυνο της καταστροφής ανέλαβε να προβάλει ο Αδ. Γεωργιάδης.
Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν τις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται σε επίπεδο βουλευτών και την παρέμβαση που προγραμματίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, εκτιμώντας ότι το σχήμα λειτουργεί σαν υποδοχή για τους ανεξάρτητους βουλευτές που αμφιταλαντεύονται ακόμη.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα 168 «ναι» στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα, συγκροτώντας μάλιστα και λίστες με εκλογικούς αντιπροσώπους

Δεν υπάρχουν σχόλια: