Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

“Κύμα” υπερωριών στη ΝΕΡΙΤ το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο

ert-nerit
Υπερωρίες για να σταματήσουν οι γκρίνιες για τον χαμηλό μισθό εγκρίθηκαν στη ΝΕΡΙΤ. Πριν καν προσληφθούν κανονικά οι 119 πρώτοι εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου, το ΔΣ της εταιρείας ενέκρινε τη χορήγηση υπερωριών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Το περίεργο στην απόφαση αυτή είναι πως οι ώρες που εγκρίνονται για υπερωρίες αφορούν... πολύ περισσότερα άτομα από όσα εργάζονται στη ΝΕΡΙΤ με σχέση αορίστου χρόνου ή με σύμβαση. Όπως προκύπτει από την πρόσφατη απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Πέτρου Μάη, η ΝΕΡΙΤ προϋπολογίζει πως θα πληρώσει 150.636 ευρώ για υπερωρίες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, σε 60 υπαλλήλους του  διοικητικού προσωπικού,  26 πληροφορικής και 89 μηχανικούς δίνονται έως 40 ώρες υπερωριών, 32 ώρες νυχτερινών και άλλες 32 ώρες κυριακάτικης εργασίας. Σε 16 τεχνικούς, 15 καλλιτεχνικού προσωπικού, 100 δημοσιογράφους και 25 λοιπών ειδικοτήτων δίνονται 40 ώρες υπερωριών, 32 ώρες νυχτερινών και άλλες 32 ώρες κυριακάτικης εργασίας.  Το σύνολο των υπαλλήλων που επωφελούνται από την πολιτική διανομής έξτρα αμοιβών για υπερωρίες, νυχτερινά και κυριακάτικη εργασία είναι 331 άτομα.
Σύμφωνα όμως με τις αποφάσεις για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το σύνολο των προσληφθέντων με σύμβαση αορίστου χρόνου ανέρχεται σε 119 άτομα (34 δημοσιογράφοι και 85 τεχνικών ειδικοτήτων). Ποιοι και με ποια σχέση εργασίας είναι οι υπόλοιποι 212 που θα πληρωθούν υπερωρίες; Πρόκειται για τους συμβασιούχους της ειδικής διαχείρισης του υπουργείου Οικονομικών που πληρώνονται από τον λογαριασμό της ΕΡΤ και ενοικιάστηκαν στη ΝΕΡΙΤ;
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: