Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Άνω κάτω η ΔΗΜΑΡ για τον Πρόεδρο

kouvelis
Η αποκάλυψη για την υποψηφιότητα Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» στη Δημοκρατική Αριστερά - Ποιοι αντιδρούν και ποιοι καλοβλέπουν την υποψηφιότητα.
Στον… αστερισμό της προεδρολογίας κινείται πλέον η Δημοκρατική Αριστερά, έπειτα από ...την αποκάλυψη πως το πρόσωπο που εξετάζει να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο Φώτης Κουβέλης.
Από την πλευρά της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ δεν υπήρξε καμία διάψευση, ωστόσο τονίστηκε ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση ή συνεννόηση με την κυβέρνηση για το επίμαχο θέμα, το οποίο θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο το Φεβρουάριο.
Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου ήταν άμεσες και διαφορετικές, καθώς υπήρξαν στελέχη που άσκησαν έντονη κριτική για το σενάριο να είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο επόμενος ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ υπήρξαν και βουλευτές του κόμματος που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Κουβέλη, τονίζοντας πως έτσι φαίνεται πως ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα σημαντικός, παρά τα άσχημα αποτελέσματα στις πρόσφατες εκλογές.
Επιχειρώντας μια αποκωδικοποίηση της προσέγγισης των 10 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις τους, σίγουρα αρνητικά -ακόμη κι αν επρόκειτο να προταθεί ο Φώτης Κουβέλης- θα ψήφιζαν οι Ασημίνα Ξυροτύρη, Γιάννης Πανούσης και Μαρία Ρεπούση, ενδεχομένως και οι Μαρία Γιαννακάκη και Γιώργος Κυρίτσης. Με τα επίσημα κομματικά νερά εκτιμάται ότι θα πλεύσουν οι Δημήτρης Αναγνωστάκης, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, ενώ θετικοί στην ανάδειξη Προέδρου από την παρούσα Βουλή εμφανίζονται οι Σπύρος Λυκούδης και ίσως η Νίκη Φούντα.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στη σελίδα 4 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: