Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

«Δεν είμαστε ναζί, αλλά…»

humanrights
Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ουγγαρία είναι το θέμα πολυσέλιδης έκθεσης, την οποία συνέταξε η αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights First. Χρυσή Αυγή και Γιόμπικ θεωρούνται οι πιο βίαιες ακροδεξιές οργανώσεις της Γηραιάς Ηπείρου .
Άλλη μία αναλυτική έκθεση ντροπής προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο.... εκθέσεων διεθνών φορέων και οργανώσεων με καταγεγραμμένα πλήθος περιστατικά παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη σημερινή ευρωπαϊκή Ελλάδα. Παραβιάσεις κάθε είδους και ειδικά απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες, μειονότητες, κρατούμενους, εξαρτημένους, ψυχικά ασθενείς, πολίτες με κινητικά προβλήματα και κάθε άλλο σύνολο που… εκθέτει τον πολιτισμό μιας χώρας.
Δυστυχώς, αυτή τη φορά η Ελλάδα εκτίθεται διεθνώς ακόμα περισσότερο, μια και μαζί με την Ουγγαρία αντιπροσωπεύουν -με τη Χρυσή Αυγή και το Γιόμπικ- την «αιματηρή αιχμή της ακροδεξιάς λόγχης στην Ευρώπη». Η ναζιστική Χ.Α. κρίνεται η πλέον βίαιη οργάνωση σε όλο το ευρωπαϊκό ακροδεξιό φάσμα, απειλώντας ακόμα και το ελληνικό κράτος, ενώ το ουγγρικό Γιόμπικ έχει πετύχει την προώθηση αυταρχικών πολιτικών διακρίσεων με έντονη παραστρατιωτική δραστηριότητα, σημειώνει η έκθεση της οργάνωσης Human Rights First (Πρώτα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα).
Πλούσια δράση 
Η έκθεση αυτή (Ουάσινγκτον, 13 Αυγούστου 2014) καταγράφει το θλιβερό προνόμιο της Ελλάδας, η οποία -μαζί με την Ουγγαρία- πρωτοπορούν στην ενδυνάμωση της ναζιστικής ρατσιστικής βίας ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., που επίσης έπληξε η οικονομική κρίση. Ενδιαφέρον έχει -πέρα από τη λεπτομερέστατη καταγραφή των ρατσιστικών εγκλημάτων ακόμα και από όργανα της τάξης των δύο χωρών- η επισήμανση ότι η Δικαιοσύνη γίνεται συχνά αρωγός στη διαιώνιση τέτοιων συμπεριφορών (ας θυμηθούμε την ατιμωρησία των πιστολέρο στη Μανωλάδα, το κλείσιμο του φακέλου στο Φαρμακονήσι κ.λπ.). Τα περισσότερα ανατριχιαστικά στοιχεία της έκθεσης που αφορούν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τις ρατσιστικές πράξεις βίας έχουν δημοσιευτεί αναλυτικά κατά καιρούς στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 18 Αυγούστου

Στο μεταξύ, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: