Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Σε νέα απεργία διαρκείας προχωρά η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση


Την προκήρυξη απεργίας - αποχής κατά της αξιολόγησης αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ ξεκινώντας από τις 30 Αυγούστου και έως την ικανοποίηση των αιτημάτων της, σε διαφορετική περίπτωση η κινητοποίηση θα διαρκέσει έως την 1η Νοεμβρίου οπότε λήγει η διαδικασία. Μάλιστα θα συμμετάσχει στο...
συλλαλητήριο στις 6 Σεπτεμβρίου στην ΔΕΘ.
Επιπλέον, η απόφαση της ΑΔΕΔΥ προβλέπει αποχή από όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14.
Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ προχωρά ση διεύρυνση του διεκδικητικού πλαισίου «ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες αναδιαρθρώσεις του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων που οδηγούν σε νέες μειώσεις μισθών και στις νέες περικοπές κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιατροφαρμακευτικών παροχών».
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ είχε προσφύγει κατά του μέτρου της αξιολόγησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο όμως δεν την έκρινε αντισυνταγματική. Οι προηγούμενες, δε, κινητοποιήσεις της είχαν χαρακτηριστεί παράνομες για τυπικούς λόγους από το δικαστήριο, το οποίο βέβαια δεν όριζε τον τερματισμό τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: