Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Τέταρτη ομοφοβική επίθεση στο Παγκράτι

pagkrati-epithesi-omofulo-zeugari









Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο Κ. και ο Ζ., Ελληνας ο πρώτος, πρόσφυγας που έχει πάρει πολιτικό άσυλο ο δεύτερος (τα στοιχεία τους βρίσκονται στη διάθεση της «Εφ.Συν.»), πήραν από το περίπτερο της πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι μια εξάδα μπίρες για το σπίτι και κάθισαν στο παγκάκι να πιουν μία, πριν επιστρέψουν.
Η βραδιά τελείωσε με τον Κ. στο νοσοκομείο με... σπασμένο αστράγαλο σε τρία σημεία, για τα οποία θα χρειαστεί χειρουργείο, και τους δύο τους θύματα άλλης μιας βίαιης επίθεσης.

Κατάγματα σε τρία σημεία φέρει ο αστράγαλος του ενός θύματος της ομοφοβικής επίθεσης την Παρασκευή τα μεσάνυχτα στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Για την επαναφορά του θα χρειαστεί χειρουργείο. Στη φωτογραφία, το θύμα αμέσως μετά την επίθεση

Οι ακροδεξιοί ιεράρχες
Είναι η πέμπτη γνωστή ομοφοβική ή τρανσφοβική βίαιη επίθεση αυτό το καλοκαίρι, και ήρθε σαν επιστέγασμα της ομοφοβικής εκστρατείας ακροδεξιών ιεραρχών που κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα, με ύβρεις για τους ανθρώπους με μη αποκλειστικά ετεροφυλόφιλο σεξουαλικό προσανατολισμό και με απειλές προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μη φέρει προς ψήφιση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, απειλές που φαίνεται πως έπιασαν τόπο, τουλάχιστον προς το παρόν.
Το πρώτο μέρος της επίθεσης εκδηλώθηκε απροειδοποίητα. Καθώς έπιναν και τα έλεγαν ο Κ. και ο Ζ., όπως κάθε ζευγάρι που κάθεται να πιει μια μπίρα έξω, πέρασαν πίσω τους δυο νεαροί πάνω σε παπάκι και τους πέταξαν ένα κουβά απόνερα μπουγάδας. Ο Ζ. σηκώθηκε να ζητήσει τον λόγο, αλλά οι νεαροί εξαφανίστηκαν.
Ξυρισμένα κεφάλια
Οι δύο σύντροφοι ξανακάθισαν ταραγμένοι. Μετά από δέκα λεπτά, είδαν από την άλλη πλευρά της πλατείας να έρχεται κατά πάνω τους μια ομάδα δέκα–δεκαπέντε ατόμων, 25 με 30 χρόνων, με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες, που τους φώναζαν να φύγουν.
Πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τι γίνεται, ο Κ. δέχτηκε τα πρώτα χτυπήματα με γροθιές και κλοτσιές που τον έριξαν στο έδαφος. Του φόρεσαν στο κεφάλι τον κουβά που είχαν αδειάσει προηγουμένως πάνω τους και συνέχισαν να τον χτυπούν, ενώ χτυπήματα δέχτηκε και ο Κ., που τον είχαν πετάξει μερικά μέτρα παραπέρα.
Οι δράστες κουράστηκαν και έφυγαν με κατεύθυνση την πλατεία Πλαστήρα. Κάποιος από την πλατεία πήγε να βοηθήσει τα δύο παιδιά και κάλεσε αστυνομία. Μετά από ένα εικοσάλεπτο, έφτασε περιπολικό με δύο αστυνομικούς, που ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.
«Και το σκέφτηκα κάποια στιγμή όπως καθίσαμε στο παγκάκι: σαν πολλούς φασίστες έχει σήμερα η πλατεία», είπε στην «Εφ.Συν.» ο Κ., όταν τον επισκεφτήκαμε χθες στο νοσοκομείο. «Πιστεύω ότι ήθελαν να μου δώσουν ένα μάθημα, επειδή είμαι διαφορετικός από δύο πλευρές: και λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού μου και λόγω του χρώματος του δέρματος του συντρόφου μου. Οπως είπε ένας φίλος παραφράζοντας τον Μπρεχτ, χτύπησαν το πόδι, αλλά ο στόχος τους ήταν το κεφάλι. Ηθελαν να μου αλλάξουν μυαλό, να μην είμαι αυτός που είμαι».
Ανάρτηση στο Indymedia
Επειτα από αυτεπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας, την υπόθεση χειρίζεται το Α.Τ. Παγκρατίου, που πήρε κατάθεση από τα δύο θύματα το Σάββατο το απόγευμα στο νοσοκομείο, καθώς αρχικά οι αστυνομικοί, όπως ειπώθηκε στα θύματα, φαίνεται να μην είχαν αξιολογήσει σωστά τη σοβαρότητα των τραυμάτων και του περιστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: