Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ο Ψυχάρης επιμένει για το 51% στη συγχώνευση ΔΟΛ-Πήγασου

Ο Σταύρος Ψυχάρης το Μάρτιο του 1991 για το "Media View"
Ο Σταύρος Ψυχάρης το ξεκαθάρισε. Δεν δέχεται τίποτα λιγότερο από το 51% της νέας εταιρείας που μπορεί να προκύψει από τη συγχώνευση του ΔΟΛ με τον Πήγασο. Η κύρια διαφωνία μεταξύ Σ. Ψυχάρη, Γ. Μπόμπολα και Alpha Bank είναι ο έλεγχος της επόμενης μέρας. Η τράπεζα, για να προχωρήσει το σχέδιό της με το «κούρεμα» των δανείων, θέλει να αποκτήσει ...
μερίδιο στην εταιρεία το οποίο θα ανέρχεται σε 33% και έτσι θα έχει, φαινομενικά, ίση συμμετοχή με τους άλλους δύο εταίρους, τον ΔΟΛ και τον Πήγασο. Αν και μετοχές της πλευράς Ψυχάρη έχουν αγοραστεί με δάνειο από την Alpha Bank, γεγονός που επηρεάζει τις συζητήσεις. Αυτό που διαφαίνεται είναι πως έχει δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Πηγάσου και Alpha Bank. Η άποψη του Πηγάσου είναι πως αξίζει να μπει κανείς σε αυτή τη συζήτηση αν υπάρχει δυνατότητα για «κούρεμα» που θα κυμαίνεται μεταξύ …40% και 60%!
Οι δύο συνέταιροι, ΔΟΛ και Πήγασος, διαφωνούν και για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι», με τον Σταύρο Ψυχάρη να γράφει στο κύριο άρθρο του την περασμένη Κυριακή πως τόσο το «Βήμα» όσο και τα «Νέα» θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν την επόμενη μέρα, ασχέτως αν προχωρήσει η συγχώνευση. Επιπλέον, αφήνει να εννοηθεί πως ο ίδιος θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει τον ίδιο κομβικό ρόλο και πως η συγχώνευση δεν είναι ο μόνος δρόμος, καθώς θεωρεί πως ο ΔΟΛ ανακάμπτει.
Πάντως στον ΔΟΛ συνεχίζεται ο σχεδιασμός με συγχωνεύσεις διαφόρων τμημάτων στις δύο εφημερίδες και το Internet. Οι προθέσεις και οι γραπτές δηλώσεις αξιολογούνται αυτές τις μέρες… σε κότερα και σε φωτεινά γραφεία με έντονο κλιματισμό, για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας, αν υπάρξει τελικά η απόφαση για το «κούρεμα» των δανείων τους.
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: