Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Σκηνικό χάους στο Φέργκιουσον

φωτ:GettyΟκτώ ημέρες μετά τη δολοφονία του 18χρονου αφροαμερικανού από αστυνομικό στο Μιζούρι, η ένταση φαίνεται να πυροδοτείται διαρκώς αντί να εκτονώνεται. Κατά τη δεύτερη νύχτα που είχε επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σημειώθηκαν και πάλι ταραχές στο Φέργκιουσον καθώς η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για ...να διαλύσει συγκέντρωση διαδηλωτών, περίπου τρεις ώρες μετά την έναρξη εφαρμογής της απαγόρευσης.
φωτ:GettyΣύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκαν πυροβολισμοί και τελικώς εκατοντάδες διαδηλωτές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το σημείο της συγκέντρωσης. Ορισμένοι κρατούσαν πανό καταγγέλλοντας την αστυνομική βία, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα και πολλοί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά ( ένδειξη ότι παραδίδονται), παραπέμποντας στο γεγονός ότι ο 18χρονος σκοτώθηκε άοπλος και χωρίς να προκαλέσει.
Xθες, διατάχθηκε να διεξαχθεί νέα ιατροδικαστική έκθεση ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι New York Times, η πρώτη έδειξε ότι ο 18χρονος δέχθηκε έξι πυροβολισμούς, δύο εκ των οποίων στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: