Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ομαδικοί βιασμοί σε Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων


Θύματα ομαδικού βιασμού έπεσαν το περασμένο Σάββατο δύο ανήλικοι 15 και 16 χρόνων, ενώ πριν ένα μήνα σημειώθηκε ανάλογο περιστατικό με θύμα έναν 14χρονο, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου. Η φύλαξη του Ιδρύματος, που υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι ελλιπής, ιδιαίτερα το βράδυ, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά εξαφάνισης ανήλικων τροφίμων...


Οι δράστες του ομαδικού βιασμού, που έγινε το Σάββατο, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό και απειλή, ωστόσο αμέσως μετά επέστρεψαν στο Ίδρυμα για να συνεχίσουν να εκτίουν την ποινή τους.

Σύμφωνα με το Έθνος το περιστατικό αντιλήφθηκε ο νυχτερινός φύλακας, ο οποίος δεν βρήκε τα αγόρια στους θαλάμους και τα εντόπισε κακοποιημένα στις τουαλέτες, ενώ ο ίδιος φέρεται να δέχτηκε απειλές για τη ζωή του από τους δράστες, προκειμένου να αποκρύψει το γεγονός.

Πριν έναν μήνα ένας 14χρονος τρόφιμος του Ιδρύματος κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 16χρονο και άλλους δύο νεαρούς ηλικίας 14 και 17 χρόνων. Ο εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου ζήτησε τον εγκλεισμό του 16χρονου δράστη σε φυλακή, ενώ οι άλλοι δύο επέστρεψαν στο Ίδρυμα. Όπως έγινε γνωστό ο 14χρονος είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε κοριτσάκι 6 χρόνων.

Επίσης, το απόγευμα της Τρίτης τρεις ανήλικοι που έφυγαν ανενόχλητοι από την κεντρική είσοδο, ενώ την περασμένη Πέμπτη άλλοι πέντε τρόφιμοι το έσκασαν από το Ίδρυμα με αποτέλεσμα η αστυνομία να αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: