Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σε εξέλιξη ομηρεία στις φυλακές Μαλανδρίνου

Επεισοδιακή είναι η νύχτα στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους αδιευκρίνιστο αριθμό συγκρατουμένων του - πιθανόν και ... σωφρονιστικών φυλάκων- υπό την απειλή μαχαιριών. Νεότερες πληροφορίες, που αποδίδονται στον συνήγορό του, αναφέρουν ότι ο Ριζάι του είπε πως είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επιβεβαιώνει ακόμα την ταυτότητα του δράστη ή άλλες λεπτομέρειες για την υπόθεση της ομηρείας.

Ανεπίσημες πηγές ανέφεραν αρχικά ότι ο βαρυποινίτης κρατούσε ομήρους απειλώντας ότι είχε στα χέρια του χειροβομβίδας, αλλά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μάλλον χρησιμοποιεί ως όπλο μαχαίρι. Όπως μεταδόθηκε αργότερα από άλλα ΜΜΕ, ο Ριζάι είπε στον συνήγορό του, Σάκη Κεχαγιόγλου, πως είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, χωρίς, ωστόσο ο δικηγόρος να γνωρίζει αν αυτό ήταν αληθές.

Ασαφή παραμένουν επίσης ο αριθμός και η ταυτότητα των ομήρων, που φέρονται να είναι 2 ή 4, εκ των οποίων δύο ίσως να είναι φύλακες.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: