Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Διαψεύδει τα περί συμφωνίας για κούρεμα ο Χριστόφιας

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας διαψεύδει τα περί συμφωνίας της κυβέρνησής του για κούρεμα καταθέσεων.

Σύμφωνα με.... έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη γερμανική Βουλή, τα μέτρα που ελήφθησαν στο Eurogroup για την Κύπρο το περασμένο Σάββατο, είχαν αρχίσει να συζητούνται με τη Λευκωσία από τις 23 Νοεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Δ. Χριστόφια το κούρεμα «ποτέ δεν ετέθη για συζήτηση ενώπιον της κυβέρνησης Χριστόφια, ούτε και ποτέ ο Πρόεδρος Χριστόφιας συζήτησε ή πολύ περισσότερο αποδέχθηκε ένα τέτοιο, καταστροφικό για την Κύπρο, σενάριο».

«Το Μνημόνιο που κατ' αρχήν συμφώνησε η κυβέρνηση Χριστόφια με την τρόικα, ούτε μια λέξη δεν περιλαμβάνει για κούρεμα καταθέσεων», σημειώνει η ανακοίνωση και καταλήγει πως «είναι φανερό ότι τα όσα μεταδίδονται περί δήθεν συμφωνίας με τον Σόιμπλε καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Αποτελούν μεγάλο ψέμα και κατασκευασμένη είδηση».

Το περασμένο Σάββατο ο γγ του ΑΚΕΛ είχε δηλώσει στο ΡΙΚ ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή είχε απορρίψει το κούρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: