Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Φωτογραφίες του Ριζάι με τους ομήρους



Τις εικόνες του Ριζάι μαζί με τους ομήρους δίνουν στη δημοσιότητα τα αλβανικά ΜΜΕ.
Ντ.Ριζάι: Θέλω να δω τον γιο μου ελεύθερο

Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση των ΕΚΑΜ. Ο Αλκετ Ριζάι κρατάει τρεις από τους τέσσερις ομήρους καθώς ένας εξ αυτών κατάφερε να ... ξεφύγει όταν ο βαρυποινίτης προσπάθησε από τον διάδρομο του θυρωρείου να βγει στο προαύλιο των φυλακών.

Τότε οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα και με την ρίψη καπνογόνων ανάγκασαν τον Ριζάι να επιστρέψει και πάλι στο θυρωρείο.




Μέσα σε αυτόν τον πανικό που δημιουργήθηκε ο σωφρονιστικός υπάλληλος κατάφερε να διαφύγει. Οι υπόλοιποι σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι δεν κρατούνται όμηροι διέφυγαν μέσω ενός γερανού της πυροσβεστικής από ένα σημείο των φυλακών από το οποίο δεν είχε ορατότητα ο Ριζάι. Παράλληλα ο σωφρονιστικός υπάλληλος που κατάφερε να διαφύγει ενημέρωσε τις αστυνομικές δυνάμεις πως ο βαρυποινίτης έχει δύο αυτοσχέδια μαχαίρια καθώς και εκρηκτική ύλη, ενώ οι δύο συνεργοί του είναι αλβανικής καταγωγής.

Εκτός από το κλιμάκιο των ΕΚΑΜ το σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου και τη γύρω περιοχή έχουν κυκλώσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, έχουν κληθεί στην εργασία τους και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.



Το χρονικό της ομηρίας

Το θρίλερ ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου όταν λίγο μετά τις 21:00 σήμανε συναγερμός. Ο Αλκέτ Ριζάι που κρατείται στις φυλακές, με τη βοήθεια δυο συγκρατούμενών του συνέλαβαν σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πήραν ως ομήρους δυο υπαλλήλους, ενώ κατά άλλες πηγές τέσσερις. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το είδος και η ποσότητα οπλισμού που ενδεχομένως φέρει ο διαβόητος βαρυποινίτης και οι συνεργοί του.

Με την κάλυψη των ομήρων ο Αλκέτ Ριζάι και οι δυο συγκρατούμενοί του έφτασαν μέχρι το φρουραρχείο των φυλακών, μόλις πέντε μέτρα μακριά από την περίφραξη. Ταμπουρώθηκαν σε ένα μικρό χώρο και απειλούν να σκοτώσουν τους ομήρους αν δεν τους δοθεί αυτοκίνητο προκειμένου να διαφύγουν.

Από χθρες βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις προκειμένου να δοθεί τέλος στο θρίλερ. Στις φυλακές Μαλανδρίνου έσπευσε εισαγγελικός λειτουργός που επιβλέπει τη διαπραγματευτική διαδικασία, ενώ παρών είναι και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάριος Σκανδάλης. Η ηγεσία του υπουργείου είναι ενήμερη και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Το προφίλ του βαρυποινίτη

Ο Αλβανός κακοποιός έχει αποδράσει άλλες δυο φορές, ενώ είχε αποπειραθεί μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα να αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η πρώτη απόδραση ήταν στις 4 Ιουνίου το 2006 και συνελήφθη πάλι λίγες ημέρες αργότερα. Η δεύτερη απόδραση ήταν στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 όμως συνελήφθη και πάλι στις 17 Νοεμβρίου του ίδιου έτους μαζί με τη σύντροφό του Σούλα στο Γραμματικό.

Απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του '90 για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Έμεινε στη φυλακή από το 1996 μέχρι το 1999.

Συνελήφθη για δεύτερη φορά στις 15 Απριλίου το 2003 σε διαμέρισμα στη Νεά Φιλαδέλφεια κι έμεινε κρατούμενος σε διάφορες περιοχές από τον κορυδαλλό εώς την Κέρκυρα μέχρι την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο το 2006.

Την απόδραση είχαν οργανώσει μέλη συμμορίας των δυτικών προαστίων προκειμένου ο Ριζάι να βγει από τη φυλακή και να εκτελέσει συμβόλαια θανάτου που είχε αναλάβει.

Στις 26 Αυγούστου το 2006 σκότωσε εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον Ιωάννη Κάτσιο. Συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου στο παραλιακό χωριό της Βοιωτίας, Σαράντι.

Απέδρασε για δεύτερη φορά το Φεβρουάριο του 2009 με ελικόπτερο κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του για την πρώτη απόδραση..

Δεν υπάρχουν σχόλια: