Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Διοίκηση Τρ. Πειραιώς: Οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Κύπρου, Λαϊκής και Ελληνικής Ελλάδος συνεχίζονται κανονικά - Δεν υπάρχει εμπλοκή


Αποφασίστηκε και η πώληση της Ελληνικής με το επιχείρημα να μην υπάρξει bank run
Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς διαψεύδει τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει ότι υπάρχει εμπλοκή στη διαδικασία πώλησης των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται κάτω από... ένα καθεστώς μεγάλης χρονικής πίεσης, καθώς deals ανάλογου μεγέθους χρειάζονται πολλές εβδομάδες για να κλείσουν, ενώ στην προκειμένη περίπτωση επιχειρείται να βρεθεί λύση μέσα σε 24 έως 48 ώρες.
Σε ερώτηση του bankingnews εάν έχουν βάση οι διαρροές περί εμπλοκής, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην Κύπρο, διέψευσε κατηγορηματικά.
Να σημειωθεί ότι πέραν της Κύπρου και της Λαϊκής αποφασίστηκε και η ενσωμάτωση της Ελληνικής Τράπεζας, ώστε να αποφευχθεί τυχόν bank run εάν μείνει αυτόνομη.
Η Ελληνική Τράπεζα διαθέτει 550 εκατ. ευρώ καταθέσεις και 650 εκατ. δάνεια στην Ελλάδα και αποτελεί μία πολύ μικρή δραστηριότητα, συγκρινόμενη με τις υπόλοιπες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Αν έμενε αυτόνομη χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι καταθέσεις, υπήρχε κίνδυνος να υπάρξει μαζική αποχώρηση καταθετών και η Ελληνική στην Ελλάδα να καταρρεύσει.
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η συμφωνία αναμένεται να κλείσει εντός της ημέρας. Οι συζητήσεις με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς άρχισαν το Σάββατο το πρωί, χωρίς, ωστόσο, να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και συνεχίζονται και σήμερα.
Στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται επίσης κλιμάκιο τεχνοκρατών της Τρόικας, με το οποίο συζητούνται διάφορα τεχνικά θέματα.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Υπό εξέλιξη βρίσκονται οι απαιτούμενες διεργασίες προκειμένου την Τρίτη να επαναλειτουργήσουν κανονικά τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Tα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών, Λαϊκή, Ελληνική και Τράπεζα Κύπρου, απορροφούνται από τον νέο τραπεζικό κολοσσό της Ελλάδας, την Πειραιώς, καθιστώντας την δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική δύναμη της χώρας.
Το deal υπολείπεται μόνο της τελικής έγκρισης των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων που ωστόσο διαφαίνεται ότι η DGCom έχει κάνει αποδεκτή την λύση αυτή.

(Πρώτη ενημέρωση: 11:28)

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: