Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Δυο στους δέκα Έλληνες θα είναι άνεργοι μέχρι το τέλος του χρόνου


Εντελώς κυνικά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ανακοίνωσε χθες στην έκπληκτη Βουλή ότι 2 στους 10 Έλληνες θα είναι άνεργοι μέχρι το τέλος του χρόνου!!!

Είπε ότι επισήμως η ανεργία αυτή την στιγμή κυμαίνεται στο 16,5% και έχει αυξητικές τάσεις…με κατεύθυνση το 20%

Προηγουμένως, η ... ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία ζήτησε να πληροφορηθεί για τα μέτρα στήριξης των ανέργων και επανέλαβε την θέση του ΚΚΕ πως «οι εργαζόμενοι αποτελούν εισόδημα για τον επιχειρηματία και όχι κόστος»

Εκτίμησε μάλιστα πως «οι άνεργοι θα χρησιμοποιηθούν ακόμα περισσότερο, για να ρίξουν ακόμα πιο κάτω τους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις».

Για τα …προγράμματα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε ότι είναι «στάχτη στα μάτια των ανέργων» και ότι η κυβέρνηση δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες ομήρους, όχι πια με τους συμβασιούχους, όπως ήταν παλιά στο δημόσιο, αλλά μέσω των ΜΚΟ και των διαφόρων ινστιτούτων των συνδικάτων και των – υποτίθεται – κοινωνικών οργανώσεων επιχειρηματιών, όπου πια θα έχουν μια νέα στρατιά ομήρων και μάλιστα σε μια ομηρία που δεν θα είναι δυνατόν να παρακολουθηθεί ούτε μέσω της Βουλής»…

Ο Κουτρουμάνης δεσμεύτηκε πως όσον αφορά στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω μη κερδοσκοπικών οργανώσεων ΜΚΟ «θα γίνουν όλες οι προσλήψεις με αντικειμενικά κριτήρια του ΑΣΕΠ».

Ξέχασε βέβαια ότι ο κ. Γ. Βέης,είχε αποκαλύψει στη Βουλή πως οι ΜΚΟ δεν υπόκεινται στον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: