Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Διπλή γκάφα με email οδηγεί σε παραίτηση τον σύμβουλο Τύπου του Βενιζέλου


Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα Πέμπτη ο σύμβουλος Τύπου του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, Ηλίας Βεργίτσης έπειτα από νέα του γκάφα, αυτή τη φορά με... το sms που πρέπει να στείλουν οι εξαιρούμενοι από το έκτακτο τέλος ακινήτων. Ο κ. Βεργίτσης στην ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ συμπεριέλαβε και το εμπιστευτικό e-mail που έστειλε στον κ.Βενιζέλο ζητώντας συμβουλές για το πώς θα χειριστεί μία «διαμάχη» με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, στην αρχική ανακοίνωση η οποία ενημέρωνε για το SMS που πρέπει να στείλουν στην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων όσοι εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων ακολουθούσε και δεύτερη σελίδα στην οποία αναγράφονταν.... δια χειρός Βεργίτση τα εξής:

«Υπουργέ,
Σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους. Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς. Πώς να το χειριστώ; »

Διαβάστε ΕΔΩ τη νέα γκάφα!

«Είπαμε ότι η κυβέρνηση μοιάζει με μπουλούκι ατάκτων. Σε ό,τι αφορά το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της, είπαμε ότι διαφωνούν, συγκρούονται και αλληλοκατηγορούνται. Για του λόγου του αληθές θα ήθελα να δείτε τι προκύπτει για τις σχέσεις του Αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών μέσα από Δελτίο Τύπου, που κυκλοφόρησε το υπουργείο, το οποίο, στη συνέχεια, έσπευσε να αποσύρει. Και εδώ, πραγματικά, ταιριάζει…το “έκπληξη!!!”» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης κατά την ενημερώση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε επίσης ότι επισυνάπτεται πέρα από το εσωτερικό σημείωμα του Γραφείου Τύπου, που μπήκε καταλάθος στο e-mail και ένα ακόμη κείμενο του Γραφείου Τύπου που παρακαλούσε να μην ληφθεί υπόψη η 2η σελίδα.
Είχε ήδη προηγηθεί η... γκάφα του υπουργείου Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα λίγο μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης Βενιζέλου με την τρόικα.

Στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς ελληνικών όσο και ξένων μέσων ενημέρωσης έφτασε το εξής conferance call από το ΥΠΟΙΚ:

«Έκπληξη!!! Η Τηλεδιάσκεψη τέλειωσε πριν λίγο… Θα ακολουθήσει συνοπτική ανακοίνωση σύντομα…”»
Η ανακοίνωση αυτή είχε προκαλέσει τη θυμηδία και τα ειρωνικά σχόλια από πολλούς ξένους δημοσιογράφους και μάλιστα είχε αναδειχθεί από τη Wall Street Journal.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: