Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ


«Παιδική χαρά» εξακολουθεί να θυμίζει η κυβέρνηση, παρά την κρισιμότητα και την τραγικότητα της κατάστασης, και παρά την καυτή ψηφοφορία το βράδυ στη Βουλή για το τέλος στα ακίνητα.
1. Kαθυστέρηση νομοσχεδίων: Παρά τις... δεσμεύσεις του καλοκαιριού, ο Σεπτέμβριος φεύγει και η κυβέρνηση δεν έχει φέρει εντός του χρονοδιαγράμματος βασικά νομοσχέδια στη Βουλή. Ο λόγος πρώτα απ’ όλα για το φορολογικό, αλλά και το Ενιαίο Μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, τα βαρέα και ανθυγιεινά και τις εργασιακές σχέσεις. Αντί για «μπαράζ πρωτοβουλιών», η κυβέρνηση εξακολουθεί να φέρεται με ρυθμούς… «τα ζώα μου αργά», όπως παραδέχονται στο real.gr ακόμα και κορυφαία στελέχη της. Τα ίδια στελέχη, μάλιστα, εκφράζουν ανησυχία μήπως και η τρόικα επιστρέψει μεν, αλλά αναγκαστεί να…αποχωρήσει εκ νέου, βλέποντας ότι δεν έχουν υλοποιηθεί τόσο βασικές δεσμεύσεις της! Αξίζει, επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι πολλές από τις παραπάνω δεσμεύσεις, όπως και άλλες σημαντικές (π.χ. πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου) υπήρξαν στις προτεραιότητες που έθεσε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς προκειμένου να υλοποιηθούν έως τις…31 Αυγούστου!
2. Ακόμα και προσβολές στις επιπτώσεις: Η μη υλοποίηση δεσμεύσεων οδηγεί την τρόικα να προχωρεί σε επιπλέον ανοιχτές προσβολές κατά της χώρας. Όπως π.χ. να ζητά από την ελληνική κυβέρνηση γραπτό (!!!) χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των υποχρεώσεών μας, αλλά και έγγραφη δέσμευση ότι το έλλειμμα θα μειωθεί φέτος στο 7,5% και του χρόνου στο 6,5%....

3. Αντί του πρωθυπουργού, παρέμβαση... Παπουτσή (!): Ο πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά,απέφυγε να παρέμβει δημοσίως στην αντιπαράθεση δυο κορυφαίων υπουργών, του Δημήτρη Ρέππα με τον Γιάννη Ραγκούση. «Αντί αυτού», όμως, παρενέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής: «Οι πάντες εντός και εκτός κυβέρνησης, να αποφεύγουν να δημιουργούν και να εμφανίζουν ένα πλεόνασμα ανευθυνότητας» τόνισε στην παρέμβασή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μια παρέμβαση που έκανε φανερή την υπολειτουργία κέντρου της κυβέρνησης, παρά τις υπερπροσπάθειες της Ρεγγίνας Βάρτζελη, ΓΓ πρωθυπουργού.
4. Κρίσιμη ψηφοφορία: Στο βαρύ αυτό κλίμα και υπό την πίεση του ενδεχόμενου χρεωκοπίας της χώρας από τυχόν καταψήφιση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ καλείται σήμερα να ψηφίσει το τέλος για τα ακίνητα. Αργά χθες το βράδυ, το Μέγαρο Μαξίμου εξέφραζε την αισιοδοξία ότι τελικά η σχετική τροπολογία θα υπερψηφιστεί, χωρίς, όμως, να αποκλείει τη «στραβή.
5. Οι χειρισμοί από τον Βαγγέλη: Τη μάχη της Βουλής, σήμερα, και συνεπώς της κόντρας με την αντιπολίτευση, αλλά και της πειθούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ο πρωθυπουργός την ίδια ώρα θα παρακάθεται σε δείπνο με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Ο χειρισμός της υπόθεσης από τον κ. Ε. Βενιζέλο, εκτιμάται ότι θα συμβάλλει ώστε να μην εκφραστεί επιθετικά η «βενιζελική ομάδα» των βουλευτών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πάντως, κατηγορείται από συναδέλφους του υπουργούς ότι δεν έχει ενημερώσει κανένα για το τι ακριβώς συνέβη στο ΔΝΤ και τι έχει συμφωνήσει ο ίδιος στην Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: