Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

"Εικονική" κυβέρνηση με κρυπτόμενο πρωθυπουργό και άφαντους υπουργούς!


"Μαγική εικόνα" θυμίζει, πλέον, η κυβέρνηση καθώς, μετά τον πρωθυπουργό και ο υπουργός Οικονομικών και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις και τις συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δελτία για να μείνουν εκτός... κάδρου και να μην συνδέονται πολιτικά με τη λαίλαπα των νέων μέτρων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και κορυφαίοι υπουργοί που έχουν επιδείξει ζήλο για τη δημοσιονομική προσήλωση, όπως οι κ.κ Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης, Ραγκούσης κ.ά, παραμένουν στη σκιά, δείχνοντας έμμεσα ότι διαφωνούν με τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου και κρατώντας, παράλληλα, κρυφά τα χαρτιά τους για την ώρα της διαδοχής, η οποίας, όπως όλοι πιστεύουν δεν απέχει πολύ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός, από το περασμένο Σάββατο που επέστρεψε εσπευσμένα και κάτω από ένα επικοινωνιακό αλαλούμ, από το Λονδίνο εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης, δεν έχει εμφανιστεί, δημοσίως, ούτε μία φορά...
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ανακοινώσεις το βράδυ της Τετάρτης έκανε με γραπτή του μάλιστα δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος ήταν και ο μόνος, μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, που εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Ο κ. Βενιζέλος προτίμησε αυτή τη φορά να μην φορτωθεί ο ίδιος το βάρος των ανακοινώσεων, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου παρέμεινε για μία ακόμη ημέρα εκτός προβολέων.
Ουσιαστικά δεν έχει εμφανιστεί ούτε μία φορά μετά τη ΔΕΘ – προ 12 ημερών περίπου – ενώ ειδικά μετά την αναβολή του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη – το περασμένο Σάββατο – δίνει σημάδια ζωής με το σταγονόμετρο...

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ οι αναταράξεις συνεχίζονται με τις πληροφορίες για μία δεξαμενή έξι με οκτώ βουλευτών, να εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραιτηθούν για να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Το Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξεί ωστόσο ότι οι τυχόν απώλειες θα περιοριστούν, εάν δεν μηδενιστούν τελικά.
anatropi2020.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: