Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνο το σεξ απέμεινε για να φορολογήσουν


Μια πρόβλεψη του ΔΝΤ για την Ελλάδα σε σχέση με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να «σώσει» τη χώρα, διέλαθε της προσοχής. Το Ταμείο λοιπόν προβλέπει ότι και το 2012 θα υπάρξει ύφεση τουλάχιστον 2,2% ενώ πριν μερικούς μήνες προέβλεπε ότι... θα υπάρξει ανάπτυξη 0,6%. Πέρα από το γεγονός ότι οι άνθρωποι του ΔΝΤ είναι είτε άσχετοι και επικίνδυνοι είτε έστησαν παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας, αξιοσημείωτο είναι ότι εφόσον θα υπάρξει και του χρόνου ύφεση θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα. Όχι αυτά που περιμένουμε να ανακοινωθούν από μέρα σε μέρα, άλλα προφανώς εισπρακτικού χαρακτήρα.

Ο Πωλ Τόμσεν του ΔΝΤ σε έκθεσή του τονίζει ότι ο προϋπολογισμός του 2012 θα ξεκινήσει για την Ελλάδα με μείον 4,5 δις ευρώ. Επομένως, για να κλείσει αυτή η μαύρη τρύπα θα απαιτηθούν νέες… παρεμβάσεις.

Κι αν για φέτος κουτσά στραβά η τρύπα θα κλείσει με έκτακτες εισφορές, τέλος στα ακίνητα και άλλες τέτοιες ανοησίες για του χρόνου τι θα γίνει;

Μα φυσικά οι απολύσεις στο δημόσιο και οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις θα φέρουν κάποια λεφτά. Φτάνουν όμως; Μάλλον όχι γι΄αυτό και δεν είναι τυχαία η όλη συζήτηση που έγινε στην τηλεδιάσκεψη για τους προϋπολογισμούς μέχρι το 2014. Ελλάδα και τρόικα βλέπουν ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι δραματικά για την οικονομία και συζητούν μέτρα που θα κλείσουν τις μαύρες τρύπες.

Κι επειδή δεν έμεινε τίποτε άλλο για να φορολογηθεί (εκτός από το σεξ) η νέα εφεύρεση είναι κατάργηση του αφορολόγητου για τους περισσότερους και μείωση για τους άλλους. Με μια πρώτη εκτίμηση το όφελος για το δημόσιο θα είναι 500 εκατ. με 1 δις τα οποία θα πληρώσουν μισθοσυντήρητοι και συνταξιούχοι που μέχρι σήμερα δεν πλήρωνα φόρο για τα πενιχρά τους εισοδήματα.

Επίσης, συζητείται η επιστροφή των αντικειμενικών κριτηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και η άμεση (αρχές 2012) αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Φυσικά στο… σαλεμένο τους μυαλό θα υπάρξουν κι άλλες σατανικές ιδέες καθώς η τρόικα και ιδίως το ΔΝΤ έχει τεχνογνωσία στο πώς μπαίνει λουκέτο σε μια χώρα.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: