Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τεστ συνοχής για το ΠΑΣΟΚ το χαράτσι στα ακίνητα


Η ψηφοφορία για το ειδικό τέλος στα ακίνητα που θα γίνει σήμερα στη Βουλή, έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ και το Μέγαρο Μαξίμου σε «κόκκινο συναγερμό», καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι θα καταψηφίσουν.

Η πλειοψηφία των... 154 βουλευτών, σε συνδυασμό με τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την Άνγκελα Μέρκελ που θα ακολουθήσει χρονικά την ψηφοφορία δεν δίνει περιθώρια απώλειας ψήφων. Και αυτό γιατί ο έλληνας Πρωθυπουργός δύσκολα θα μπορέσει να αντικρούσει επιχείρημα του είδους «δεν μπορείς να τιθασεύσεις ούτε την κοινοβουλευτική σου ομάδα».

Επιπροσθέτως, τις επόμενες μέρες έρχονται και νέα μέτρα- άλλα για να ψηφιστούν και άλλα για να εγκριθούν. Η πολιτικές αντοχές της κυβέρνησης δεν δείχνουν ότι αντέχουν πολλούς κραδασμούς και για τον λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο όλα τα μέτρα να ενταχθούν σε ένα πολυνομοσχέδιο, ώστε να ψηφιστούν με τη μια, χωρίς να υπάρξουν πολλά περιθώρια αναταράξεων.

Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, έχουν αναδυθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να πεισθούν οι «ύποπτοι» να ψηφίσουν και η Κυβέρνηση να μπορέσει να ξεπεράσει και αυτόν τον «κάβο».

Στον μακρύ κατάλογο των βουλευτών που χρίζουν πολιτικού… μασάζ, συγκαταλέγονται οι Βάσω Παπανδρέου, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάσος Αλευράς, Μιλένα Αποστολάκη, Κώστας Καρτάλης, Νίκος Σαλλαγιάννης, Σούλα Μερεντίτη, Όλγα Ρενταρή, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Τάκης Ρήγας, Τόνια Αντωνίου κα.

Από τη πλευρά της, η πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη με σημερινές της δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ τόνισε: «Η ευθύνη οδηγεί όλους εμάς τους βουλευτές να πούμε ότι "εντάξει, θα ψηφίσουμε"».

«Αλλά είναι αυτά τα τελευταία έκτακτα οριζόντια μέτρα;», αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: