Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Toν πόλεμο στον υπόκοσμο των media shop κήρυξε ο Μπόμπολας

kourdistoportocali
Αποφασισμένος να τα βάλει με τον υπόκοσμο (όπως αποκαλύπτει το έγκυρο enimerosi 24) των media shop είναι ο Γιώργος Μπόμπολας αλλά και οι υπόλοιποι ταλαίπωροι και αναξιοπαθούντες εκδότες.

Μιλάμε για μια συμμορία καθαρμάτων η... οποία δεκαετίες τώρα μοιράζει το χρήμα στα ΜΜΕ εκμεταλλευόμενη τις άκρες της στους δημόσιους οργανισμούς και τις ΔΕΚΟ αλλά και σε μεγαλοδιαφημιζόμενους.

Οι επικεφαλής των media shop στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, παρότι ατάλαντοι από δημιουργικής άποψης, κατάφεραν να γίνουν οι οικονομικοί νταβατζήδες της διαφημιστικής αγοράς.

Στην ουσία μια χούφτα καθάρματα που κυκλοφορούν με γορίλες δεν είναι παρά οι μεσάζοντας ανάμεσα στον διαφημιζόμενο και το μέσο.

Αντί για παράδειγμα ο ΟΠΑΠ να πληρώνει απευθείας τα ΜΜΕ για την φιλοξενία της διαφήμισής του, έχουν κατά καιρούς αναλάβει διάφορα media shop –μεσάζοντες να πληρώνουν αντί του διεφθαρμένου έτσι κι αλλιώς ΟΠΑΠ τα ΜΜΕ.

Τα ξιπασμένα golden boys της διαφήμισης έπαιρναν το χρήμα από τον ΟΠΑΠ και στη συνέχεια εκβίαζαν τα ΜΜΕ απαιτώντας επιστροφές κάτω από το τραπέζι.

Έτσι ενώ ο ΟΠΑΠ έμενε με την εντύπωση ότι είχε πληρώσει με 1000 ευρώ το «ΒΗΜΑ» για παράδειγμα, στα ταμεία της εφημερίδας ζήτημα να έμπαιναν τα μισά.

Τα άλλα μισά πήγαιναν και εξακολουθούν να πηγαίνουν στις τσέπες πολύ συγκεκριμένων λαμόγιων της διαφημιστικής αγοράς.

Ειδικά εκείνα τα πολύ συγκεκριμένα λαμόγια των media shop, κατάφεραν να αρπάξουν τα προγράμματα των κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, τραπεζών και ΔΕΚΟ ήταν οι πιο προνομιούχοι.

Σε συνεργασία με τους διεφθαρμένους επικεφαλής των Οργανισμών αυτών, οι οποίοι ήταν συνήθως οι πιο σιχαμένοι λαδιάρηδες του κάθε κόμματος εξουσίας αναλάμβαναν να τρέξουν πακέτα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΘΝΙΚΗ, ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΕΥΔΑΠ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ότι τέλος πάντων ανήκει στο κωλομαπρίστικο κράτος της μεταπολίτευσης ήταν για τα ζάπλουτα golden boys της διαφήμισης, το φιλέτο.

Εδώ έπεφταν με τα μούτρα όλα τα κοράκια και εξακολουθούν να το κάνουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του χυδαίου τρόπου με τον οποίο δουλεύει η συγκεκριμένη αγορά είναι τα 500 εκατ. ευρώ αέρα πατέρα που έδωσαν αυτά τα ξιπασμένα media shop στο ALTER του Γιαννίκου κόντρα σε κάθε κανόνα της αγοράς.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο Μπόμπολας και οι υπόλοιποι ταλαίπωροι και τίμιοι εκδότες μας να ζητήσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης στα διεφθαρμένα media shop αλλα και του ΣΔΟΕ.

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις εκείνων που σέβονται τους κανόνες της αγοράς.

Πόσα νομίζετε ότι είναι αυτά τα καθάρματα που λεηλατούν την αγορά;

Καμιά 10αριά. Πολύ γνωστοί στη πιάτσα και πολύ συγκεκριμένοι.

Ζάπλουτοι. Θα πρέπει να αποδείξουν στον ΣΔΟΕ και στη Δικαιοσύνη το πώς πλούτισαν.

Το ίδιο κι όσοι έχουν διατελέσει επικεφαλής όλων αυτών των κρατικών οργανισμών.

Η υπόθεση κρύβει πολύ μπόχα και μακάρι οι ταπεινοί και δύσμοιροι εκδότες να βρουν άκρη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: