Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ΜΑΤ αντιδρούν … συναισθηματικά στους δημοσιογράφους γι αυτό τους δέρνουν !!!


Επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, και επειδή είμαστε σε μία περίοδο όπου η Αστυνομία χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να μην γεμίσει πάλι η πλατεία Συντάγματος από αγανακτισμένους πολίτες, έχει σημασία η ... δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛΑΣ ότι η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να θυμίσει στον αστυνομικό συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης και να δράσει ανάλογα!

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ κ. Κοκκαλάκης απάντησε σε έρευνα της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» σχετικά με τις επιθέσεις αστυνομικών κατά δημοσιογράφων (περίπτωση Μ. Κυπραίου, που έχασε την ακοή και την δυνατότητα βαδίσματος στις 15 Ιουνίου από χειροβομβίδα κρότου λάμψης). Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ είπε ότι «ένας δημοσιογράφος στο πεδίο πρέπει να δείξει και να αποδείξει στην ελληνική κοινωνία τις υπερβολές και από τις δυο πλευρές. Και είναι ίσως εκεί που υπεισέρχεται η συναισθηματική παρεξήγηση για την οποία μιλούσα. Όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης». Προειδοποίησε δε πως οι αστυνομικοί θα «ανταποκρίνονται σε μια υπερβολή με μια αναλογική αντίδραση. Είναι προφανές και το λέω με απολύτως ανθρώπινο τρόπο, ότι θα προκύψει ένα πρόβλημα. Θα υπάρξουν παρεξηγήσεις. Θα γίνουν λάθη».

Ενδεικτική της αντίληψης της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι και η φράση του κ. Κοκκαλάκη ότι «η επιλογή να γίνει κανείς δημοσιογράφος, όπως και εκείνη να γίνει αστυνομικός, ενέχει κινδύνους. Κάθε πρόσωπο που πηγαίνει σε ένα πεδίο βίαιων πράξεων γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει αντικείμενο βίαιων επιθέσεων. Είναι κάτι που πρέπει να δεχτεί κανείς».

Η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛΑΣ προκάλεσε ήδη την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, η οποία υπογραμμίζει ότι ο κ. Κοκκαλάκης «παραδέχεται, ότι οι δημοσιογράφοι αποτελούν «εν δυνάμει στόχους» των αστυνομικών, όταν τους «ξυπνούν» μνήμες, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις βίαιες και αυθαίρετες αντιδράσεις των αστυνομικών οργάνων!».
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: