Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Υπουργός μπλεγμένος σε όργια με ανήλικα αγόρια


Προκαταρκτική εξέταση έχει διαταχθεί από τη γαλλική εισαγγελία για ένα ακόμα ερωτικό σκάνδαλο που ταλανίζει αυτό το διάστημα τη Γαλλία.

Ο Λουκ Φερύ πρώην υπουργός παιδείας μεταξύ των... ετών 2002-2004, μιλώντας στην βραδινή τηλεοπτική εκπομή Grand Journal του σταθμού Canal+, την περασμένη Δευτέρα, ισχυρίστηκε πως συνάδελφός του συμμετείχε σε ερωτικά όργια με ανήλικα αγόρια στο Μαρακές.

Ο Φερύ δεν ανέφερε το όνομα του συναδέλφου του, αλλά είπε χαρακτηριστικά πως άκουσε να συζητά το θέμα πρώην πρωθυπουργός, τον οποίο επίσης δεν κατονόμασε.

Παρόλα αυτά, και καθώς ο Φερύ ήταν υπουργός επί κυβέρνησης Ραφαρέν, η σύνδεση που έγινε άμεσα από πολλούς συναδέλφους των δύο ανδρών και μη, ήταν αναπόφευκτη.

Όμως, ο ίδιος ο Ραφαρέν για να ξεκαθαρίσει τη θέση του, επιστρέφοντας από επαγγελματικό του ταξίδι στην Αλγερία, έγραψε χαρακτηριστικά στο προσωπικό του blog: «Επιστρέφοντας από την Αλγερία, ανακαλύπτω τις δηλώσεις του Λουκ Φερύ. Αγνοώ απολύτως όλα όσα ανέφερε. Στο κομμάτι που με αφορά, μπορώ να πω ότι ποτέ δεν βρέθηκα ο ίδιος να γνωρίζω μα ούτε και ενημερώθηκα από κάποιον άλλο για πληροφορίες τέτοιας φύσης».

Το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις και μίλησαν σχετικά πολιτικοί, αλλά και άνθρωποι που ασχολούνται με τον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζοντας πως, αν όσα είπε ο Φερύ ισχύουν, τότε θα έχουν να κάνουν και με σοβαρό ζήτημα παιδοφιλίας.

Συγκεκριμένα η Ναγιάτ Ανβάρ, πρόεδρος της μαροκινής ένωσης «Μην αγγίζετε το παιδί μου», μιλώντας στο γαλλικό blog Rue89 είπε πως προτίθεται να ακολουθήσει τη νομική οδό αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι απαράδεκτο για έναν υπεύθυνο πολιτικό να κακοποιεί τα παιδιά μας. Πρόκειται να υποβάλλουμε καταγγελία εναντίον του. Πρέπει να αρχίσει έρευνα για να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Ο Φερύ, έπειτα από «επιθέσεις» εναντίον του σχετικά με το γιατί αποφάσισε να μιλήσει και μάλιστα όχι σε κάποιον αρμόδιο, αλλά στην τηλεόραση, δεν διευκρίνισε το τι τον ώθησε να πει όσα είπε, δήλωσε όμως πως αποσιώπησε τα ονόματα μια και δεν είχε χειροπιαστές αποδείξεις.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η εξέταση διατάχθηκε και πιθανότατα θα γίνει ανάκριση, έπειτα τις αναφορές Φερύ, στην τηλεοπτική εκπομπή.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: