Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Σκληρό παζάρι με την τρόικα- Στον «αέρα» το Μεσοπρόθεσμο


«Στον αέρα» βρίσκεται επί της ουσίας το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος, μετά την ... απόρριψη μέτρων 3,8 δισ. ευρώ για φέτος, από τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, την οποία γνωστοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τη τρόικα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτελείς της τρόικα έχουν διαμηνύσει ξεκάθαρα στην κυβέρνηση, ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις περί «ευνοϊκότερων»« ρυθμίσεων, όπως η διατήρηση του αφορολόγητου και η επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης, ή η ανάκληση της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης ή η μερική διατήρηση του αφορολόγητου για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη της και ως εκ τούτου θεωρούνται έως αυτή τη στιγμή εκτός συμφωνίας.

Το σαφές αυτό μήνυμα της τρόικας έφθασε από την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών και για την εξέλίξη αυτή ενημέρωσε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος την κυβερνητική επιτροπή και το υπουργικό συμβούλιο.

Το οικονομικό επιτελείο αναζητεί νέα μέτρα που θα καλύψουν τη διαφορά, καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν έως την Πέμπτη το απόγευμα, ώστε την Παρασκευή να κατατεθεί στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου.

Στο μεταξύ, όπως προέκυψε από το υπουργικό, ο εφαρμοστικός νόμος θα περιλαμβάνει αποκρατικοποιήσεις, ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, φορολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: