Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αγώνας δρόμου για να «λογικευτούν» οι… αντάρτες


Μια ακόμη κρίσιμη για την ελληνική οικονομία εβδομάδα αρχίζει καθώς σήμερα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο, την ψήφιση του οποίου θέτει ως προϋπόθεση η... ΕΕ για την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας. Το πρόγραμμα, που προκαλεί την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων, θα τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη και ο εφαρμοστικός νόμος την επόμενη μέρα.

«Πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση αποτελούν κυρίως οι διαφωνούντες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ χωρίς βέβαια να υποτιμάται η πίεση από την αντιπολίτευση, τους δανειστές αλλά και τους «Αγανακτισμένους».

Δύο ημέρες μόνο έμειναν για την κυβέρνηση προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της. Από τους 155 βουλευτές που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, οι Αλέκος Αθανασιάδης και Θωμάς Ρομπόπουλος δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν, αν και ο δεύτερος άφησε το πρωί (στο Καλημέρα Ελλάδα) ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνει πίσω για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

Mάλιστα, ο κ Ρομπόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στο MEGA, επιβεβαίωσε πως θα έχει συνάντηση σήμερα με τον κ. Βενιζέλο. Ο ίδιος τόνισε πως είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος του έθεσε το δίλημμα «Μεσοπρόθεσμο ή εκλογές!».

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιμένει στην άποψή «Δεν δίνω λευκή επιταγή», αφήνοντας ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί και αυτός απέναντι στο Μαξίμου.

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που δέχονται οι «αντάρτες» βουλευτές τις τελευταίες ημέρες αφού η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει οποιαδήποτε διαρροή κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντήσει και τον κ. Αθανασιάδη και θα προσπαθήσει να τον μεταπείσει.
Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος έχει δύσκολο έργο δεδομένο ότι ο βουλευτής Κοζάνης, φαίνεται να εμμένει στη στάση του.

Το Μαξίμου προσεγγίζει τους περισσότερους βουλευτές ώστε να αφουγκραστεί το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα ενώ πληροφορίες θέλουν και την κ. Βάρτζελη να κάνει ανάλογα τηλεφωνήματα με αυτά του κ. Βενιζέλου. Βλέπετε, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος το Μεσοπρόθεσμο να καταψηφιστεί από βουλευτές που δεν έχουν εκδηλώσει δημοσίως τη διαφωνία τους. Αφήστε που υπάρχουν και βουλευτές που έχουν βάλει «κόκκινες γραμμές», όπως η Χρύσα Αράπογλου για την πώληση της ΕΥΑΘ.

Αναμφίβολα, η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε περιθώριο ώστε το Μεσοπρόθεσμο να περάσει ψωρίς να "θρηνήσει" απώλειες...

Από την άλλη, στο Μαξίμου γίνεται- με επιφυλάξεις- λόγος για το ενδεχόμενο να υπάρξει «μαξιλάρι» από την πλευρά κάποιων βουλευτών της Δημοκρατικής Μεταρρύθμισης, αν και η Ντόρα Μπακογιάννη προσανατολίζεται να δηλώσει παρούσα.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: