Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το "πληγωμένο θηρίο" προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση


ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ."ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ", ΛΕΝΕ ΑΛΛΟΙ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις κυβερνητικές τάξεις για τις "εκρήξεις" του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ο οποίος -όπως λένε οι... επικριτές του, οι οποίοι ανήκουν στο προεδρικό μπλοκ- "σπάει τη βιτρίνα της συναίνεσης".
Υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προβληματίζονται πλέον ανοιχτά για το κατά πόσο είναι φρόνιμο να παραμείνει στη θέση του αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος ο Θεόδωρος Πάγκαλος, και εκτιμούν πως το γεγονός ότι ο ίδιος πιστεύει πως εξήλθε υποβαθμισμένος (λόγω της "προαγωγής" Βενιζέλου) από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, μπορεί να τον οδηγήσει σε απρόβλεπτες ενέργειες.
Η εριστικότατα και η οξύτητα των δημοσίων παρεμβάσεων του φαίνεται να πολώνει την κοινωνία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιδρώντας εντέλει αρνητικά για την ίδια την κυβέρνηση.
Οι επιθέσεις στον ΣΥΝ και το ΚΚΕ πολώνουν την πλειοψηφία και με τα δύο αυτά κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης, καλλιεργώντας την εντύπωση πως η κυβέρνηση μιλάει για συναίνεση με στόχο να την ακούσουν στο εξωτερικό αλλά στο εσωτερικό της χώρας επιδιώκει υψηλούς πολιτικούς τόνους.
Την ίδια ώρα προκλητικές δηλώσεις προς την κοινωνία του στυλ «μαζί τα φάγαμε», εξοργίζουν την κοινή γνώμη. Πολλοί πιστεύουν ότι λόγω της βαθειάς εμπάθειας που τρέφει για τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα ανατινάξει με τις δηλώσεις του κάθε πιθανότητα έστω και ελάχιστης συναίνεσης με την αντιπολίτευση προκειμένου να δημιουργήσει προβλήματα στον αντιπρόεδρο.
Αρκετοί, λοιπόν, πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός πρέπει να βρει αφορμή στην επόμενη "έκρηξη" Πάγκαλου για να τον αποπέμψει και να κάνει μία επίδειξη πυγμής.
Άλλα κυβερνητικά στελέχη, όμως, θεωρούν πως ο απρόβλεπτος Πάγκαλος είναι καλύτερο να βρίσκεται στην κυβέρνηση παρά εκτός, όπου μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα εσωκομματικών εμφυλίων. "Είναι γνωστό πως ο Θόδωρος δεν λατρεύει τον Παπανδρέου. Φαντάζεσαι το θηρίο να αισθανθεί πληγωμένο", έλεγε κεντρικός υπουργός στην anatropi2020.
Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που θεωρούν τον κ. Πάγκαλο "χρήσιμο". Η πολιτική πόλωση είναι ένα στοιχείο, επισημαίνουν, αναγκαίο για την κυβέρνηση δεδομένου ότι βάλλεται πανταχόθεν και υπολλείπεται στις δημοσκοπήσεις. "Επιβάλλουμε τα πιο αντιλαϊκά μέτρα μετά τον πόλεμο, χάνουμε κάθε παραδοσιακό εκλογικό μας στήριγμα, ε, δεν είναι κακό να συσπειρώνουμε λίγο την εκλογική μας βάση και να θυμίζουμε τι σημαίνει Δεξιά", έλεγε κυβερνητικός βουλευτής με υψηλά επικοινωνιακά αντανακλαστικά.
anatropi2020.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: