Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Στην κόψη του ξυραφιού το μεσοπρόθεσμο


Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η κυβερνητική πλειοψηφία.

Αν τη Δευτέρα δεν υπάρξουν συνδυασμένες παρεμβάσεις του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου τότε η προοπτική καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου γίνεται ορατή.

Μόνο που οι ... δύο κορυφαίοι της κυβέρνησης δίνουν τη μάχη με τους βουλευτές έχοντας στα νώτα τους την τρόικα. Που δε σηκώνει αλλαγές στα συμφωνηθέντα και απειλεί να ρίξει την Ελλάδα στην πυρά. Με αυτό το επιχείρημα θα επιχειρηθεί να πειστούν οι Αθανασιάδης και Ρομπόπουλος να παραδώσουν τις έδρες τους.

Ενδεικτικό της ανησυχίας της κυβέρνησης είναι ότι ο Ευ. Βενιζέλος πέρασε το πρωινό της Παρασκευής στο Κολωνάκι μιλώντας με τη Β. Παπανδρέου. Ο αντιπρόεδρος της ζήτησε ευθέως όχι απλά να μην παραιτηθεί, όπως σκέφτεται, αλλά να ρίξει το βάρος της υπέρ του μεσοπρόθεσμου, ώστε να του δώσει μία ευκαιρία να αλλάξει τα πράγματα.

Ο Ευ. Βενιζέλος θέλει χρόνο, οι αγορές θέλουν αίμα και οι πολίτες ζητούν δικαιοσύνη. Η ψηφοφορία θα γίνει με τη Βουλή «περικυκλωμένη» από αγανακτισμένους, η παρουσία των οποίων επηρεάζει την εύθραυστη, πλέον, ψυχολογία του πρωθυπουργού.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: