Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Βαρκελώνη - Μαδρίτη με λάβαρο την Αγανάκτηση


Πενήντα "αγανακτισμένοι" Ισπανοί ξεκινούν πορεία 652 χιλιομέτρων θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στη χώρα τους.

Οι "αγανακτισμένοι" μαραθωνοδρόμοι ξεκινήσαν νωρίς το... πρωί από τη Βαρκελώνη και αφού περάσουν από 29 πόλεις θα καταλήξουν στη Μαδρίτη για τη μεγάλη διαδήλωση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου.

Ο κόσμος στη Βαρκελώνη τους ξεπροβόδισε με ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Σε κάθε πόλη -σταθμό της διαδρομής τους οι Indignados θα οργανώνουν συνελεύσεις όπου θα ανταλλάσσουν σκέψεις και ιδέες με τους κατοίκους.

Την αποστολή, μάλιστα, θα συνοδεύουν ένας γιατρός και μια νοσοκόμα -και οι δυο άνεργοι- προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτα περιστατικά.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία είναι εφοδιασμένοι με σλίπινγκ μπαγκ, μουσαμάδες και ο,τι είναι απαραίτητο για να αποφύγουν τσιμπήματα εντόμων ή να προλάβουν μυικούς πόνους και κράμπες.

Την περασμένη Κυριακή τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας και των ισπανικών μέσων ενημέρωσης, διαδήλωσαν σε όλη την Ισπανία, στην πρώτη μεγάλη κινητοποίηση των "αγανακτισμένων" κατά της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: