Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πέντε έξω, ένας μέσα


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο Σταύρος Ψωμιάδης, ο Νίκος Παντέλης, ο bookmaker Ανδρέας Δημόπουλος, ο manager, Θανάσης Ντότσης, ο Δημήτρης Ζαβαντίας ενώ ο πρώτος προφυλακιστέος είναι ο... Βασίλης Καρακούλιας.
Ο πρώτος προφυλακιστέος

Ο bookmaker Βασίλης Καρσακούλιας κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που μπλέκεται με τα στημένα παιχνίδια οδηγείται στη φυλακή.

Aπολογείται ο Τσακογιάννης



Στον9ο τακτικό ανακριτή απολογείται αυτή την ώρα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηλιούπολης και ένας από φερόμενους ως εγκεφάλους της πολύκροτης υπόθεσης Γιώργος Τσακογιάννης, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως το βράδυ θα απολογηθεί και ο Αχιλλέας Μπέος.


Ελεύθερος ο Ζαβαντίας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε 0 πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ελεύθερος ο Παντέλης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο τεχνικός, Νίκος Παντέλης, στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ελεύθερος ο Ντότσης

Ελεύθερος με βαριά όμως εγγύηση αφέθηκε ο manager, Θανάσης Ντότσης, στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ μια φορά τον μήνα θα παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα.

Ελεύθερος ο Δημόπουλος

Ο Ανδρέας Δημόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και είναι ο δεύτερος άνθρωπος που αφέθηκε ελεύθερος μετά τον Σταύρο Ψωμιάδη. Ο bookmaker δεν έχει το δικαίωμα να φύγει από τη χώρα, ενώ κατέβαλε εγγύηση 150.000 ευρώ και πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Ελεύθερος ο Ψωμιάδης ...

Με την απολογία του Σταύρου Ψωμιαδη ξεκίνησε η ανάκριση για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, με τους κατηγορούμενους να αρνούνται τα αδικήματα που τους βαραίνουν, κάνοντας λόγο για απλές φιλικές συνομιλίες που δεν πιστοποιούν ποινικά αδικήματα. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για να παραδοθεί ο πατέρας του και καταζητούμενος Μάκης Ψωμιάδης, όπως είχε δηλώσει από χθες!

Ο Σταύρος Ψωμιάδης δεν έχει το δικαίωμα να φύγει από τη χώρα, ενώ παράλληλα κατέβαλε εγγύηση 250.000 ευρώ!: «Με μπλέξανε χωρίς να φταίω», είπε ο ίδιος, ενώ δηλώσεις έκανε ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Ψωμιάδη, Χρήστος Μυλωνόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει πλέον λόγο να μην παραδοθεί: «Ο Σταύρος Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ένας άνθρωπος διαπομπεύτηκε σε μία υπόθεση που όπως προκύπτει δεν φέρει μεγάλη ευθύνη και δεν συμμετείχε σε οποιαδήποτε συμπεριφορά. Ενα παιδί 27 ετών διαπομπεύτηκε έτσι. Θεωρώ πως αυτό το γράμμα της UΕFΑ το ύποπτο παιχνίδι ήταν το Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα. Μία ομάδα της Γ' Εθνικής. Τι θα λέγαμε αν έβρισκε μπροστά της την Μπαρτσελόνα;»

Το υπόμνημα του Σταύρου Ψωμιάδη

«Σε ουδεμία εγκληματική οργάνωση συμμετείχα, ούτε είχα την πρόθεση ή τη δυνατότητα να συμμετέχω. Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα για στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω παρένθετου προσώπου. Πολύ δε περισσότερο, ουδέποτε είχα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία προελθόντα από εγκληματική δραστηριότητα και ούτε ποτέ μετέτρεψα ή αξιοποίησα τέτοια περιουσία.
Η περιουσιακή μου κατάσταση είναι άκρως διαφανής και υποβάλλω φορολογική δήλωση από το έτος 2003, άπαντα δε τα φορολογικά μου στοιχεία είναι στη διάθεσή σας», είπε απολογούμενος ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή ο Σταύρος Ψωμιάδης. «Στην ΠΑΕ Καβάλα μετέχω μόνον τυπικά ως πρόεδρος, όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως κ. Παπανδρέου, όπου αναφέρεται στη σελίδα 97 ότι ο πατέρας μου: «Μάκης Ψωμιάδης, βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλα, πρόεδρος της οποίας είναι επίσημα ο υιός του Σταύρος», εξήγησε ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος.
Καταλήγοντας, ο Σταύρος Ψωμιάδης, στο απολογητικό του υπόμνημα, πρότεινε ως μάρτυρες τους: Σοφοκλή Πιλάβιο (πρόεδρος ΕΠΟ), Πατρίκ Κομνηνό (γενικό διευθυντή Σούπερ Λίγκας) και Ιωάννη Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος της Super League).

Ξεκίνησε το πρωι η διαδικασία

Στον 9ο Τακτικό Ανακριτή έχουν κληθεί να απολογηθούν ο Αχιλλέας Μπέος, ο Σταύρος Ψωμιάδης, ο Γιώργος Τσακογιάννης και οι άλλοι επτά που συνελήφθησαν όταν ξεκίνησε η επιχείρηση-σκούπα την περασμένη Τετάρτη.

Στις 7:20 έφτασαν από τη ΓΑΔΑ οι δέκα κατηγορούμενοι κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, Αχιλλέας Μπέος, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Χάλκος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης, Θανάσης Ντότσας, Νίκος Ζαμάνης, Βασίλης Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος απολογούνται για τις βαρύτατες κατηγορίες, όπως είναι η στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα ο Αχιλλέας Μπέος μπήκε μέσα κι όταν ξαναβγήκε και αντίκρισε τις κάμερες έκανε νοήματα κατά των δημοσιογράφων και των τεχνικών και εκτόξευσε τις εξής βρισιές... «Μ...πανα θα σας γ...σω. Δεν σέβεστε οικογένειες, δεν σέβεστε τίποτα», τους είπε. «Γαλλικά» και από τον Γιώργο Τσακογιάννη...



Τι είπε ο Κεχαγιόγλου για Παπαδόπουλο

Πριν από λίγο εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου εκπροσωπώντας τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, υπάλληλο της ΕΠΟ, ο οποίος φαίνεται αναμειγμένος στην υπόθεση σε βάρος του οποίου μάλιστα έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με το συνήγορό του ο Γιάννης Παπαδόπουλος έχε πρόθεση να εμφανιστεί στις Αρχές, τονίζοντας ωστόσο ότι αρνείται τις κατηγορίες. Μάλιστα, ο κύριος Κεχαγιόγλου ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την εμπλοκή του εντολέα του, απάντησε ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Επισκέφτηκα τον ανακριτή και του μετέφερα την πρόθεση του εντολέα μου να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της δικαιοσύνης τις αμέσως επόμενες ημέρες. Αυτό που θέλω να πω μελετώντας το υλικό που υπάρχει είναι πως πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς οποιαδήποτε συνομιλία φιλική δεν σημαίνει και ποινικό αδίκημα. Οι Ρωμαίοι έλεγαν "άρτον και θεάματα". Σήμερα που λείπει ο άρτος, προωθούνται τα θεάματα. Ο πελάτης μου είναι στην Ελλάδα και θα εμφανιστεί σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος».
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: