Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

«Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο από Έλσα Παπαδημητρίου


Από το ΠΑΣΟΚ αναμενόταν, από τη ΝΔ ήρθε όμως η πρώτη διαρροή με την κυρία Έλσα Παπαδημητρίου να ξεκαθαρίσει πως θα ψηφίσει «ΝΑΙ» στο μεσοπρόθεσμο συμπληρώνοντας «εύχομαι η κυβέρνηση να μη με απογοητεύσει».

Η βουλευτής ανέφερε πως το... «ΟΧΙ» δεν μπορεί να συνοδεύεται από «ναι μεν» και ότι «το ΠΑΡΩΝ είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου».

Η κυρία Παπαδημητρίου σίγουρη για την διαγραφή της κατέληξε λέγοντας πως «ως ανεξάρτητη βουλευτής θα αντιπαρέλθω τις όποιες δυσκολίες».

Ο αρχηγός του κόμματος είχε ξεκάθαρα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Στην ομιλία του κατά την διάρκεια της συζήτησης του Σχεδίου ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν θα συναινέσει στο λάθος και ανέπτυξε τα επιχειρήματά του γιατί θεωρεί αδιέξοδο και το Μνημόνιο αλλά και το Μεσοπρόθεσμο, λέγοντας ότι θα κατέβει συντεταγμένα στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Η κυρία Έλσα Παπαδημητρίου είχε προ ημερών δείξει ότι σκοπεύει να διαφοροποιηθεί καθώς είχε δηλώσει ότι το εθνικό συμφέρον πρέπει να μπει πάνω από το κομματικό.

Η στάση της ΝΔ

«Εκείνη επέλεξε να φύγει», ήταν το σχόλιο κορυφαίου στελέχους της ΝΔ αμέσως μετά την ομιλία της κυρίας Έλσας Παπαδημητρίου, η οποία δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Το επόμενο βήμα είναι η επιστολή του πρέδρου της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ενημερώνει ότι η κα. Παπαδημητρίου δεν είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Θα ακολουθήσει η σύγκληση του Πειθαρχικού, που θα διαγράψει την κα. Παπαδημητρίου και από μέλος του κόμματος.

Η ηγεσία είχε προαναγγείλει ότι το κόμμα θα εμφανιστεί συντεταγμένο κατά τη συζήτηση και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, προειδοποιώντας ότι, όσοι διαφωνήσουν, θα βρεθούν εκτός.

Η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής και τον εφαρμοστικό νόμο την Πέμπτη. Θα υπερψηφίσει όμως ορισμένες από τις διατάξεις του, που συμφωνούν με τις προτάσεις που έχει καταθέσει.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: