Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Oι ελληνικές θάλασσες «πνίγονται» από το πλαστικό

Τα πλαστικά αποτελούν το 95% των σκουπιδιών στις ανοιχτές θάλασσες, στο βυθό και τις ακτές της Μεσογείου με τη ρύπανση να προέρχεται κυρίως από Τουρκία και Ισπανία, ενώ ακολουθούν Ιταλία, Αίγυπτος, Γαλλία και Ελλάδα. Η Ευρώπη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πλαστικού στον κόσμο μετά την Κίνα και κάθε χρόνο εναποθέτει στη θάλασσα 150,000-500,000 τόνους μακροπλαστικού και 70,000-130,00 μικροπλαστικού. © Βασίλης Κοκκινίδης / WWF Ελλάς
Η σοκαριστική, νέα έκθεση της WWF για τη Μεσόγειο 

Σε μια τεράστια και επικίνδυνη «πλαστική παγίδα» έχει μετατραπεί η Μεσόγειος Θάλασσα, καθώς τα τελευταία χρόνια...
τα επίπεδα ρύπανσης εξαιτίας των πλαστικών απορριμμάτων αυξάνονται ανησυχητικά γρήγορα με επιπτώσεις που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τα θαλάσσια είδη αλλά και την ανθρώπινη υγεία.    

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη «Σώζοντας τη Μεσόγειο από την πλαστική παγίδα» του WWF, στη Μεσόγειο τα πλαστικά αποτελούν το 95% των σκουπιδιών που εντοπίζονται τόσο στον βυθό της θάλασσας όσο και στις ακτές.   

Η ρύπανση προέρχεται κυρίως από την Τουρκία και την Ισπανία, και σε δεύτερη φάση, από την Ιταλία, την Αίγυπτο, τη Γαλλία και την Ελλάδα, με τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή να ευθύνονται για την ετήσια αύξηση κατά 40% των απορριμμάτων που καταλήγουν στη Μεσόγειο Θάλασσα. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: