Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Από τον Robbie Williams στους Villagers Of Ioannina City

Ο Robbie Williams στη σκηνή του Terra Vibe
Δεν έμοιαζε πάντως η χθεσινή βραδιά πως βρισκόμαστε σε φάση πτώχευσης. Περίπου 25 χιλιάδες κόσμος στον Robbie Williams, άλλοι 6-7 στο Resistance Festival, τα μπαράκια στο κέντρο της Αθήνας να είναι τιγκαρισμένα, δεν νομίζω πως υπήρχε κάποιο άγχος και ανησυχία στην ατμόσφαιρα. Ευτυχώς που δεν μας βλέπουν οι ξένοι γιατί άντε να δικαιολογηθείς μετά.

O Robbie Williams λοιπόν, στο Terra Vibe της Μαλακάσας, τους άφησε...
όλους με το στόμα ανοιχτό. Ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης που ξέρει να δίνει απολαυστικές συναυλίες. Χορός, τραγούδι, αστεία, επικοινωνία με το κόσμο, πολλές διασκευές. Τα συστατικά για ένα μοναδικό live στο οποίο περνάς θαυμάσια. Ο Robbie τους ξεσήκωσε όλους. Ήταν και η πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα, απολογήθηκε με συγγνώμες, γι' αυτό και μας χάρισε το «Me And My Monkey» που δεν το παίζει πουθενά αλλού. Δωράκι στο ελληνικό κοινό του που αποδείχθηκε πολυπληθές και αρκούντως εκδηλωτικό. Ένα δίωρο χορταστικό και γεμάτο. Όλοι χαρούμενοι μετά.

Το μυστικό στο Terra Vibe είναι να φύγεις ένα τραγούδι πριν τελειώσει η συναυλία. Αν το κάνεις κέρδισες αφήνοντας πίσω σου ένα δίωρο ταλαιπωρίας. Η Μαλακάσα δεν ενδείκνυται ως χώρος για τόσο μεγάλα live. Το κάναμε κι εμείς, φύγαμε ενώ ακούγαμε το Angels που έκλεινε το show, φτάσαμε στο αυτοκίνητο γρήγορα-γρήγορα και διακτινιστίκαμε μέσω εθνικής οδού για το Ressistance Festival, στο Βοτανικό, Ιερά Οδός.

Άλλος πανικός εκεί. Σκεφτείτε πως οι διοργανωτές κάποια στιγμή έκλεισαν τις πόρτες γιατί ο χώρος της Γεωπονικής γέμισε και δεν έπαιρνε άλλους. Έπαιζαν βλέπετε οι Villagers Of Ioannina City που μαζεύουν πλήθη. Ένα συγκρότημα από τα... Ιωάννινα που παντρεύει το ροκ με τα ηπειρώτικα, ένας συνδυασμός, έτσι τουλάχιστον όπως το κάνουν αυτοί, θανατηφόρος. Και τη σκυτάλη αμέσως μετά πήραν οι Baba Zula, ένα μοναδικό γκρουπ από την Κωνσταντινούπολη που παίζει ψυχεδέλεια με ανατολίτικους ρυθμούς.

Για (ακόμα) πιο αργά, σας το είπα ήδη: η Αθήνα ήταν όλη έξω. Όλοι. Να πίνουν και να ξενυχτούν στις πλατείες. Αύριο έχει κρίσιμο Eurogroup είπατε; Ναι, ε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: