Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Σακελλαρίδης: Δεχόμαστε μεγάλες πιέσεις για επιπλέον μέτρα – Δεν θα πάμε βήμα πίσω

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι οι δανειστές ασκούν μεγάλες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη επιπλέον μέτρων, τονίζοντας ότι η Αθήνα δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω από αυτά που περιλαμβάνονται στην πρόταση που κατατέθηκε χθες κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής.
«Δώσαμε μάχη για....
να διασωθεί το κοινωνικό κράτος», είπε ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει μια συμφωνία μακριά από το πρόγραμμά της. «Δεχόμαστε μεγάλες πιέσεις για επιπλέον μέτρα, αλλά δεν θα πάμε βήμα πίσω από αυτά που περιλαμβάνει η πρόταση», πρόσθεσε.

«Πρέπει να έχουμε συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας και νομίζω είμαστε κοντά σε αυτό. Το επόμενο 48ωρο θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε συμφωνία», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που η συμφωνία δεν «περάσει» από τη Βουλή, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε: «Αν η συμφωνία δεν έχει τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών δεν μπορεί να παραμείνει η κυβέρνηση».

«Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των βουλευτών, αλλά η συμφωνία διέπεται από κοινωνική δικαιοσύνη», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς τέλος, για το αν η συμφωνία θα περάσει από την Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με ένα άρθρο, ο κ. Σακελλαρίδης αρνήθηκε να απαντήσει, αρκούμενος να πει: «Σίγουρα το χρονικό διάστημα είναι περιορισμένο και πρέπει να έχει περάσει πριν τις 30 Ιουνίου. Δεν ξέρω όμως να προσδιορίσω ακριβώς τη διαδικασία και αναμένω τις αποφάσεις της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: