Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Υψηλοί τόνοι με αφορμή τον Στουρνάρα

ΒουλήEπίθεση στον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την αδυναμία του να παρουσιαστεί σήμερα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπου είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την ενδιάμεση έκθεση της νομισματικής πολιτικής.

Μετά την «ηλεκτρισμένη» συνεδρίαση, έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η πρόταση της πρόεδρου της Βουλής να διερευνηθεί κατά πόσο ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος έχει ...
την επόμενη εβδομάδα ανειλημμένες υποχρεώσεις στο εξωτερικό και αν όχι να έρθει να καταθέσει στην Επιτροπή ΔΕΚΟ.

Νωρίτερα όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, οι τόνοι ανέβηκαν, όταν η Ζ. Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή του, ενώ ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Νίκος Νικολόπουλος που συμφώνησε ζήτησε να διασφαλιστεί η παρουσία του στην Επιτροπή άμεσα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Συμφωνώ να έρθει χειροπόδαρα και σιδεροδέσμιος ο κ. Στουρνάρας. και από πίσω ο φρούραρχος να τον μαστιγώνει», απάντησε με ειρωνική διάθεση ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Η στάση του κ. Στουρνάρα στοιχειοθετεί παράβαση καθηκόντων με τη σημερινή του ιδιότητα ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Όταν στέλνεται με αυτόν τον χονδροϊδέστατο τρόπο ένα usb, χωρίς να υπάρχει η εκτύπωση του και ο συντάκτης του αρνείται να εμφανιστεί στη Βουλή, τότε είναι αναπόδραστα τα συμπεράσματα, και αποτελεί ύποπτη η στάση του σε αυτή τη κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής και προσέθεσε:

«Ευθέως σας λέω ότι θεωρώ προκλητική τη στάση του κ. Στουρνάρα, διότι μέχρι σήμερα δεν έχει προσέλθει στη Βουλή κατά τον προσήκοντα τρόπο για να υποβάλει την έκθεση και αρνείται μετερχόμενος προσχήματα να εμφανιστεί. Ο κ. Στουρνάρας επιχείρησε ευθεία υπονομευτική παρέμβαση και όχι υποστηρικτική της κυβερνητικής πολιτικής».

Σημειώνεται ότι στην επιστολή που απέστειλε χθες προς την πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας δηλώνει αδυναμία να προσέλθει στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ωστόσο σημειώνει ότι μετά τις 6 Ιουλίου είναι στη διάθεση της Βουλής για να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση.

«Δεν μπορείς να καταντήσεις τη Βουλή δικό σου φέουδο» επιτέθηκε στην πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, που απέδωσε σκοπιμότητα στην κ. Κωνσταντοπούλου να ζητά άμεσα να έρθει ο κ. Στουρνάρας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος χαρακτήρισε τον κ. Στουρνάρα «τοποτηρητή των δανειστών», του καταλόγισε ότι «οδήγησε τη χώρα πλασματικά στο ευρώ» και πρόσθεσε ότι έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

«Άσπονδοι φίλοι σας λένε ότι σαμποτάρετε τον πρωθυπουργό», σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης.

Για πολιτικό παιχνίδι σκοπιμοτήτων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, χαρακτηρίζοντας καρικατούρα την Επιτροπή Αληθείας για το Δημόσιο Χρέος. «Είναι πολιτικό παιχνίδι την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο λαιμητόμο», τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: