Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Κοντοζυγώνει η συμφωνία αλλά και η ρευστότητα από τη Ρωσία

Κοντοζυγώνει η συμφωνία αλλά και η ρευστότητα από τη Ρωσία - Media
Με γνώμονα την επιτυχία του πειράματος για την καθυπόταξη ενός λαού,  προς χάρη των τεχνοκρατών και εκπροσώπων μεγάλων εταιρικών και ιδιωτικών κεφαλαίων, οι δανειστές έδειχναν έως τώρα να αγνοούν τις διαστάσεις που μπορεί να δημιουργήσει μέσα στην Ευρωζώνη μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, οι οποίες μάλιστα  αναμένεται να είναι…
 άκρως διαλυτικές για το ευρώ!!!

Ωστόσο αυτή την περίοδο κάτι φαίνεται να αλλάζει αφού οι δηλώσεις πανικού  πάνε και έρχονται καταγράφοντας ξεκάθαρα την σύγχυση των εταίρων μας οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αναταραχή… Όπως  για παράδειγμα αυτή του Γκάμπριελ (αντικαγκελάριος Γερμανίας) που είπε πως "Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα ακόμα και μετά από Grexit – Αν περάσει ο ελληνικός εκβιασμός, αυτό θα ήταν ένα κακό σήμα"...

Την ίδια ώρα γερμανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο  ότι οι ευρωπαίοι έχουν ως στόχο την Σωτηρία της Ελλάδας από την χρεοκοπία την τελευταία στιγμή με τελική πρόταση που θα περιλαμβάνει παράσταση μέχρι το τέλος του χρόνου του τρέχοντος προγράμματος.

Σε  όλο αυτό το μπάχαλο έρχονται να προστεθούν και οι εξελίξεις σε ότι αφορά την Ελλάδα, και  έχουν ως επίκεντρο το  διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS Σεργκέι Στορτσακ προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά περιγράφεται το πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας που πρόκειται να δώσει η Ρωσία στην χώρα μας βοήθεια  που θα ανέρχεται μεταξύ 3 και 5 δισ. ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει αυτό το χρονικό  διάστημα.

Έτσι λοιπόν μετά και από το τελευταίο “αποτυχημένο” Eurogroup προγραμματίστηκε έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Δευτέρα το βράδυ, όπου σύμφωνα  με το Reuters , Γάλλος αξιωματούχος τόνισε ότι επιτέλους «ήρθε η ώρα να υπάρξει συμφωνία».

 Ακούγεται μάλιστα  ότι η συμφωνία περιλαμβάνει κούρεμα του κατά 40% περίπου, με ταυτόχρονη ελάφρυνση των ετήσιων δόσεων των δανείων στο μισό!!!
topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: