Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Είναι το facebook, ηλίθιε (και όχι ο Αρκάς)

Δημήτρης Κανελλόπουλος
To ζήτημα δεν είναι (τόσο) πολιτικό όσο της (αρρωστημένης) χρήσης του facebook στην Ελλάδα. Χωρίς να λησμονούμε την αυξημένη ευαισθησία του σπουδαίου Αρκά!

Είναι το άρρωστο στην Ελλάδα, έτσι όπως λειτουργεί, facebook. Με...
τα τρολ, με τις άθλιες αναφορές, με τα κακοήθη σχόλια κ.ο.κ. Μικρή σημασία έχει τι έλεγε το σκίτσο του Αρκά, από τη στιγμή που ήταν πολιτικής υφής έτσι όπως είναι οξυμένα τα πάθη στην Ελλάδα, θα αντιμετώπιζε ορυμαγδό αρνητικών κι επιθετικών σχολίων. Και από τις δύο πλευρές (αναλόγως ποια θα σατίριζε κάθε φορά).

Δεν είναι θέμα λογοκρισίας, δεν είναι θέμα απειλών κι επίθεσης, είναι κυρίως θέμα facebook κι ενός κόσμου που ζει εκεί μέσα (κάποιοι και μόνο εκεί μέσα, χωρίς αληθινή ζωή). Ας χαλαρώσουμε λοιπόν, μη δίνουμε μεγαλύτερη πολιτική διάσταση εκεί που δεν υπάρχει. Χαλαρώστε κι εσείς κύριε Παπαδημούλη και κύριε Άδωνη Γεωργιάδη. Μην πάτε να αλιεύσετε από παντού ψήφους και δημοσιότητα.

Το ελληνικό facebook είναι αρρώστια. Σε μεγάλο βαθμό.

Εδώ ο Θανάσης Χειμωνάς, υπεύθυνος πολιτιστικού τομέα του ΠΑΣΟΚ και παρ' ολίγον υποψήφιος αρχηγός του, κι επιτίθεται με εμετικό τρόπο κάθε εβδομάδα και σε διαφορετικό άνθρωπο στη σελίδα του στο facebook, οι ανώνυμοι και οι κακοήθεις δεν θα έκαναν ανάλογα σχόλια;

Απλώς ο Αρκάς δεν το άντεξε. Δεν ήξερε κι αυτός, δεν ρώταγε τουλάχιστον;
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: