Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Φλαμπουράρης: Αν εκβιάσουν τον Τσίπρα, να κάνει δημοψήφισμα

Με τη διάθεση να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές θα πάει στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Επικράτειας, Αλέκο Φλαμπουράρη. Υπογράμμισε πάντως ότι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός δεχτεί εκβιασμό τότε θα πρέπει  επιστρέφοντας να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.
Μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ο Αλέκος Φλαμπουράρης χαρακτήρισε θετική την απόφαση για...
διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης και υποστήριξε ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει σαφή αναφορά στην ελάφρυνση χρέους

Για το δημοσιονομικό κενό, ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι έχει υπάρξει συμφωνία για φέτος, αλλά υπάρχει διαφορά 450 εκατ. ευρώ για το 2016. «Εμείς θα τους πάμε μέτρα που θα καλύπτουν τη διαφορά, αλλά αυτοί θα δείτε ότι δεν θα δεχτούν δημοσιονομική χαλάρωση και την πρότασή μας για το χρέος» εκτίμησε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει την υπαγωγή των ξενοδοχείων στον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 13%, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπαχθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο 23% και τόνισε πως θα παραμείνει στο 13% όπως και η εστίαση. Αναφορικά με την έκτακτη εισφορά επί των εταιρικών κερδών υπογράμμισε ότι θα επιβληθεί σε επιχειρήσεις με κέρδη από 500.000 και άνω, αντί για το 1 εκατ. ευρώ που προέβλεπε αρχικά το ελληνικό σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: