Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Και η αντιπολίτευση «διαπραγματεύεται» στις Βρυξέλλες

Και η αντιπολίτευση «διαπραγματεύεται» στις Βρυξέλλες - Media
Σύσσωμη η αντιπολίτευση ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει δράσεις και οι επικεφαλής των κομμάτων θα βρεθούν στις Βρυξέλλες, όπου και θα ακολουθήσει μπαράζ συναντήσεων. Όλοι οι επικεφαλής των κομμάτων έκαναν λόγο για επώδυνη συμφωνία, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι κατάλληλη στιγμή για τον καταμερισμό ευθυνών.

Ο ...
πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα πάρει μέρος στην σύνοδο του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ωστόσο δεν αποκλείεται να μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, προκειμένου να συναντηθεί με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου αναμένεται να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους ευρωπαίους πρωθυπουργούς.

Στην Συγγρού τονίζουν ότι η κυβέρνηση προτίμησε την αύξηση των φόρων με παράλληλη διόγκωση του κράτους, ενώ όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, στο στόχαστρο μπαίνει ο ιδιωτικός τομέας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, θα βρίσκεται την Τετάρτη και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Το βράδυ της Τετάρτης θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και τον Γκι Φέρχοφσταντ, πρόεδρο των φιλελεύθερων και δημοκρατών (ΑLDE). Στο δείπνο μεταξύ άλλων θα είναι οι πρωθυπουργοί της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας και ηγέτες κομμάτων όπως ο Άλμπερτ Ριβέρα των Ισπανών Σιουνταντάνος.

Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γιούρι Κατάινεν, αρμόδιο για τις επενδύσεις του πακέτου Γιούνκερ, καθώς και με προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η συνταγή θυμίζει εκείνες του παρελθόντος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αυξήσεις φόρων και εισφορών που γονατίζουν την οικονομία. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τα προεκλογικά ψέματα και τα μετεκλογικά λάθη του κ.Τσίπρα. Τουλάχιστον ο πρωθυπουργός δείχνει να αποφεύγει το πιο ολέθριο λάθος: τη μετωπική σύγκρουση που θα οδηγούσε σε πλήρη καταστροφή» ήταν το πρώτο σχόλιο από το Ποτάμι.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη Γεννηματά, που πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη με τη νέα της θεσμική ιδιότητα, το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Αργότερα θα δει τον επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ε.Κ. Τζιάνι Πιτέλα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ.
topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: