Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Τα βάρη θα τα επωμιστούν αυτοί που μπορούν

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε πως η πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά έχει γίνει δεκτή ως βάση, ωστόσο όπως είπε χρειάζεται ακόμη διαπραγμάτευση λίγων 24ωρων γιατί επιδίωξη της κυβέρνησης δεν είναι μια αποσπασματική συμφωνία αλλά μια συνολική και βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από ένα αναπτυξιακό πακέτο, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της και η οικονομία να γίνει και πάλι βιώσιμη.
Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις της Συνόδου Κορυφής

Υπενθυμίζεται πως...
ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως η πρόταση περιλαμβάνει την προσφορά προς την Ελλάδα συνολικά 35 δις ευρώ για επενδύσεις που θα γίνουν έως το 2020.


«Καταθέσαμε την πρόταση με ισοδύναμα μέτρα αλλά και με βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε τα βάρη να μην πάνε σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Προστατεύουμε την μέση λαϊκή οικογένεια και για πρώτη φορά τα βάρη θα τα επωμιστούν αυτοί που έχουν τη δυνατότητα ώστε να βγούμε οριστικά από αυτή τη κρίση». Όπως είπε βασικά κριτήρια για τη συμφωνία είναι «η οικονομική βιωσιμότητα, το βιώσιμο χρέος και ένα ισχυρό και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο». «Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: