Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το ερώτημα είναι «ναι» ή «όχι» στην Ευρώπη, λέει ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά «ναι ή όχι» στην Ευρώπη, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, που ακολουθεί το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα. Το ερώτημα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα είναι «ναι ή όχι» στη συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές.
«Ο ...
κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο, ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη» υποστηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς και κάνει λόγο για «απαράδεκτη συμφωνία των θεσμών, που ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο κ. Τσίπρας πρότεινε πριν λίγες μέρες».

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά ναι ή όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος» προσθέτει και υποστηρίζει: «η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας, με τη Νέα Δημοκρατία να τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης».

«Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την πατρίδα μας» καταλήγει ο Αντώνης Σαμαράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: