Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Κόντρα Καμμένου – Θεοδωράκη με «πρωταγωνιστή» το protagon

Μαίνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με αιχμή άρθρο που έγραψε ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης στο protagon.gr. Ο Πάνος Καμμένος άσκησε αγωγή για για προσβολή της προσωπικότητας του ύψους 1 εκατ. ευρώ τόσο εναντίον του αρθρογράφου όσο και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη στον οποίο ανήκε ο ιστότοπος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης  υποστήριξε ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του, με τον Πάνο Καμμένο να φέρνει στην δημοσιότητα έγγραφο της... Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που αναγράφει ότι  ο ιστότοπος ανήκει στον Σταύρο Θεοδωράκη κι εκείνον να ανταπαντά ότι του ανήκει το όνομα του ιστότοπου κι όχι η εταιρεία.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αντρέας Πετρουλάκης δημοσίευσε άρθρο που επιγράφεται «Πάνος Καμμένος. Έχουν αρχίσει και του μοιάζουν», στο protagon.gr. Στο άρθρο του, ο γνωστός από τα σκίτσα του στην Καθημερινή, κ. Πετρουλάκης παραλληλίζει την πορεία και τα πολιτικά χαρακτηριστικά των ΑΝΕΛ με αυτά του ΛΑΟΣ.
Αναφερόμενος δε προσωπικά στον Πάνο Καμμένο γράφει:
«Είναι βγαλμένος από την ίδια μήτρα της έξαλλης εθνολαϊκίστικης ακροδεξιάς με κάπως πιο εμπλουτισμένο ρεπερτόριο με αεροψεκασμούς, υδατάνθρακες και οπερετικές αλληλοδωροδοκίες σε μοντάζ Λαζόπουλου. Επιπλέον, ο ίδιος ο αρχηγός, παρά το φλογερό ταμπεραμέντο του δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τις οff shore εταιρείες και το αδήλωτο κότερο που του καταλογίζουν. Θα περίμενε λοιπόν εύλογα κανείς, όλοι οι αριστεροί δημοσιολόγοι να υποδέχονταν με την ίδια φρίκη τη συμμετοχή του κόμματος των ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση, και μάλιστα της πρώτη φορά αριστεράς, όπως είχε συμβεί και με το ΛΑΟΣ. Αμ δε. Άκρα του τάφου σιωπή. Όσο ακούγαμε τρία χρόνια για τον διορισμό του κ. Βορίδη από τον Παπαδόπουλο, άλλο τόσο δεν ακούσαμε τώρα για τους λόγους και τα βιβλία που έγραφε ο Γεωργαλάς για τον κ. Καμμένο. Ούτε καν από εκείνους τους πιστούς στον Ανδρέα παλιούς Πασόκους, τώρα ΣΥΡΙΖΑ - λησμόνησαν ότι του είχε αφιερώσει το πρώτο του βιβλίο δείχνοντάς τον ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη».
Απάντηση δια της νομικής οδού έδωσε στο δημοσίευμα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος θεωρώντας ότι προσβάλλεται η προσωπικότητα του ζητά 1 εκατ. ευρώ από τον αρθρογράφο και το ίδιο ποσό από τον Σταύρο Θεοδωράκη, που υποστηρίζοντας ότι είναι ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου.
Αυτό όμως δεν ήταν το τελευταίο επεισόδιο στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει. Με νέο άρθρο του - επιστολή ο Αντρέας Πετρουλάκης έγραψε πως ο Πάνος Καμμένος κάνει το λάθος να ζητά και 1 εκατομμύριο κι από τον Σταύρο Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη του σάιτ,  «αγνοώντας προφανώς ότι έχει μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών του και δεν έχει καμία σχέση πια με το Protagon». «Και μόνο από το εξοντωτικό ποσό που ζητεί ως αποζημίωση δείχνει ότι η αγωγή χρησιμοποιείται για να φιμώσει την κριτική και τον δημόσιο διάλογο», σημειώνει επίσης. Στο ίδιο μήκος κύματος άμεση ήταν και η απάντηση του Ποταμιού, το οποίο σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πάψει να είναι μέτοχος στο Protagon από την Άνοιξη του 2014 και σημείωσε αφήνοντας αιχμές για τον υπουργό Άμυνας, πως ελπίζει « τα ζητήματα του υπουργείου Αμύνης να τα αντιμετωπίζει ο κ. Καμμένος με λιγότερη προχειρότητα απ΄ότι τον καταλαμβάνει στο κυνήγι των αντιπάλων του».
Μετά τη διπλή απάντηση ο Πάνος Καμμένος επέστρεψε μέσω twitter αυτή τη φορά αναβάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό έγγραφο της ΕΕΤΤ στο οποίο αναφέρεται ότι «το όνομα χώρου protagon.gr  καταχωρήθηκε στις 11/3/2009 και λήγει στις 10/03/2017» στο όνομα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Με μία ειρωνική ανακοίνωση το Ποτάμι σημειώνοντας ότι «η συνεννόηση με μερικούς είναι δύσκολη ακόμη και για τα απλά ελληνικά», δίνει την εξής εξήγηση:
«Την άνοιξη του 2014 ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχώρησε από το protagon.gr. Η πρόθεση αποχώρησής του άλλωστε, έγινε δημόσια προς τους άλλους μετόχους στις 26.2.14 γεγονός που έχει καταγραφεί και στον Τύπο των ημερών. Η μεταβίβαση των μετοχών του ολοκληρώθηκε νομικά στις 25.6.14 (ενώ έναν χρόνο πριν, στις 28.6.13 είχε παραιτηθεί και από πρόεδρος του Δ.Σ. της Πρόταγκον Α.Ε.). Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν κατέχει σήμερα ούτε μια (αριθμός: 1) μετοχή της Ανώνυμης Εταιρίας που με ευθύνη της λειτουργεί το protagon.gr. Το όνομα protagon.gr έχει κατοχυρωθεί από τον Σταύρο Θεοδωράκη πολύ πριν συσταθεί η Πρόταγκον ΑΕ και όπως γνωρίζουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές νομικής και πληροφορικής αυτό δεν συνιστά ιδιοκτησία και δεν συνδέεται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πρόταγκον Α.Ε.».
«Βέβαια όλη αυτή η συζήτηση που προκαλεί ο πολυπράγμων υπουργός Αμύνης είναι εντελώς εκ του περισσού καθότι ο Σταύρος Θεοδωράκης όπως ήδη έχει δηλώσει θα υπερασπισθεί στο δικαστήριο το δικαίωμα των δημοσιογράφων να γράφουν τις απόψεις τους χωρίς να τους κυνηγά με αγωγές κανένας πολιτικός πόσω μάλλον ένας Καμμένος», καταλήγει το Ποτάμι.
Υπενθυμίζεται ότι Πάνος Καμμένος και Σταύρος Θεοδωράκης είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση περί ΕΡΤ, με τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ να ρωτά τον Σταύρο Θεοδωράκη για τα 20 χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε κι εκείνον να απαντά «δεν είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν ζούμε από τα λεφτά των πατεράδων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: