Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

«Φοβάμαι»: Το συγκλονιστικό βίντεο ενός 13χρονου που βίωσε το bullying


Ο Τζόνα ήταν 13 χρονών όταν έφτιαξε αυτό το βίντεο, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς του. Γιατί, παρά την αγάπη και τη στοργή που του έδειχναν, φοβόταν να τους μιλήσει για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο σχολείο με το bullying.
Φτάνοντας συχνά ακόμη και στο ...σημείο να σκέφτεται να θέσει τέρμα στη ζωή του, ο Τζόνα περνούσε την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής του, όπως αναφέρει ο ίδιος με μήνυμά του στο διαδίκτυο. Τα σημάδια στο σώμα του, απλά μαρτυρούσαν τα βασανιστήρια στα οποία τον υπέβαλλαν οι νταήδες του σχολείου. 
Τον Αύγουστο του 2011 και έχοντας φτάσει στα όριά του, ο Τζόνα αποφάσισε να αγαπήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του αντλώντας τη δύναμη αρχικά να μιλήσει στους γονείς του και κατόπιν να αντιμετωπίσει τους μπούληδες.  
Η ανταπόκριση σε αυτό το βίντεο που ανάρτησε, ήταν συγκλονιστική. Τα μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης απ’ όλο τον κόσμο, του έδωσαν τη δύναμη να υπερνικήσει τους φόβους του και να προτάξει το ανάστημά του.  
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, και όντας πια στο γυμνάσιο, που τόσο τον τρόμαζε, έχει μια στρατιά φίλων που τον υποστηρίζουν, έχει όμως και την αμέριστη συμπαράσταση των γονιών του και των θεραπευτών του, παρά τις λίγες, όπως αναφέρει, κακές στιγμές που συναντά στην καθημερινότητά του.  
Με αυτό το συγκινητικό βίντεο, ο Τζόνα στέλνει μήνυμα στα χιλιάδες παιδιά θύματα του bullying. «Εγώ φάνηκα τυχερός», λέει «όμως πολλά παιδιά απελπίζονται και παραιτούνται. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Ελπίζω πως αυτό το βίντεο θα τους δώσει ελπίδα και έμπνευση, γνωρίζοντας ότι δεν είναι μόνοι».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: