Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ζητούν συγκεκριμένη πρόταση για την ΕΡΤ

Ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ τη βραδιά της 11 Ιουνίου 2013.
Ο Γιώργος Πλειός προορίζεται για τη θέση του προέδρου της νέας ΕΡΤ. Αντιθέτως, δεν έχει βρεθεί ακόμη το πρόσωπο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μετά το «όχι» του Νίκου Μιχαλίτση.  Σήμερα ο, εκτός κι αν υπάρξει και νέα αναβολή, θα κατατεθεί προς επεξεργασία το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ στη Βουλή.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει μετά το Πάσχα όπως ...αναφέρεται και σε non paper της κυβέρνησης και συνεπώς η προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης της 1ης Μαΐου, μάλλον μετατίθεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αν και έχει δώσει μια γενική έγκριση, θέτει μια σειρά από ερωτήματα. Αλλά, και οι ίδιοι οι απολυμένοι της ΕΡΤ, ζητούν από την κυβέρνηση να περιγράψει μα σαφήνεια τους όρους της επιστροφής, δηλαδή το μισθολογικό καθεστώς και του συμψηφισμούς που θα γίνουν. Αυτό θα ωφελήσει και τους ίδιους και την εταιρεία.

Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι η αναδρομική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από τη στιγμή που έκλεισε η ΕΡΤ, δημιουργεί τεράστιες διάφορες και πλήττει όσους είναι πιο κοντά στη σύνταξη, οι οποίοι θα κρίνουν αν του συμφέρει να επιστρέψουν ή όχι. Το ουσιαστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί επί της ουσίας είναι πως δεν γνωρίζει η κυβέρνηση πόσοι θα επιστρέψουν, γεγονός που οφείλεται στην απουσία διατύπωσης του μισθολογικού καθεστώτος και των όρων του συμψηφισμού. Γι’ αυτό και το
ΓΛΚ ζητάει επιπλέον στοιχεία.
τυπολογιες

Δεν υπάρχουν σχόλια: