Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα για τα υβριστικά σχόλια στον Γιακουμάκη

Βαγγέλης ΓιακουμάκηςΟι τρεις διαχειριστές του μπλογκ που είχε αναρτήσει απαράδεκτα υβριστικά σχόλια προς το πρόσωπο του εκλιπόντος Βαγγέλη Γιακουμάκη, ταυτοποιήθηκαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος. Κατηγορούνται για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω Διαδικτύου από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
Η εταιρεία Google Inc. έδωσε... τα απαραίτητα στοιχεία για τον εντοπισμό των υπαιτίων στις ελληνικές αρχές και η Δίωξη ταυτοποίησε τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά δεν συνελήφθη κανείς από αυτούς, επειδή έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτόφωρου.
Καταζητείται ο ένας γιατί σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα για έγκλημα σύλληψης για απείθεια. Πρόκειται για έναν 50χρονο από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι σεσημασμένος για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για οπλοκατοχή, ναρκωτικά και θανατηφόρα σωματική βλάβη.
Ο δεύτερος είναι φοιτητής στην Αθήνα, γεννημένος το 1991 και ο τρίτος επίσης φοιτητής στη Μυτιλήνη γεννημένος το 1987. Κανείς από τους τρεις δεν έχει καταγωγή από την Κρήτη, όπως προκύπτει.
Το μπλογκ «τρόλαρε» ειδήσεις και πρόσωπα της επικαιρότητας με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο. Στην συγκεκριμένη υπόθεση η Google είχε κλείσει την ιστοσελίδα έπειτα από καταγγελίες χρηστών και έδωσε στην αστυνομία τα στοιχεία των διαχειριστών, καθώς την Δευτέρα είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Η δικογραφία είχε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την εντολή να εντοπιστούν το συντομότερο δυνατό οι δράστες, ώστε να κληθούν να λογοδοτήσουν για την απαράδεκτη πράξη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: