Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Γιατί με χτυπήσατε κύριε Κοκκαλάκη?

nonews-news
Μπράβο στον Αυγερόπουλο. Ευτυχώς που η ΝΕΤ έβγαλε αυτόν στο δελτίο κι όχι τον ρουφιάνο της.
Η Δημόσια τηλεόραση δια του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου, κατεξευτέλισε τα επιχειρήματα του εκπροσώπου των δυνάμεων καταστολής Α. Κοκκαλάκη.
- Γιατί με χτυπήσατε κύριε Κοκκαλάκη? -
Κόκκαλο ο Κοκκαλάκης. Ο Αυγερόπουλος του διευκρίνισε - αν και δεν ήταν απαραίτητο, αλλά επειδή τον είδε με ανοιχτό το στόμα - " δεν εννοώ εσάς προσωπικά αλλά τους άνδρες σας". Ο Κοκκαλάκης το... γύρισε στο γνωστό παραμύθι " αυτούς με τις μολότοφ που σπαγαν τα μαγαζιά και πέταγαν πέτρες τους είδατε?" .
Ο Αυγερόπουλος τον καθήλωσε πάλι. " Οι αστυνομικοί πετάγαν πέτρες?". Ο Κοκκαλάκης που δεν περίμενε αυτό το ξάφνιασμα από την Δημόσια τηλεόραση -νομίζοντας ότι θα βγει εκ του ασφαλούς - απάντησε " η αστυνομία έκανε χρήση των νόμιμων μέσων", για να πάρει την απάντηση από τον Αυγερόπουλο " οι πέτρες είναι νόμιμα μέσα?".
Αλλά εκεί που ο Κοκκαλάκης έπαθε τη μεγάλη ταραχή ήταν όταν ο Αυγερόπουλος του περιέγραψε τις απάνθρωπες σκηνές στο μετρό όπου οι αστυνομικοί " πετούσαν δακρυγόνα στους γιατρούς που περιέθαλπταν τραυματίες και ψέκαζαν με χημικά τους απλούς, ειρηνικούς διαδηλωτές".
Το είδατε εσείς με τα μάτια σας ρώτησε ο Κοκκαλάκης αλλά ήδη είχε χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι στο οποίο στόχευε.
Ο Αυγερόπουλος όχι μόνο τα είχε δει με τα μάτια του, αλλά τα είχε καταγράψει και με την κάμερα του.
Μπράβο του. Και στην Στάη, που είχε τη φαεινή ιδέα να τον βγάλει στο δελτίο
Συνεχίζεται

Μέσα σ όλα έρχεται και η Σοσιαλιστική Διεθνής για μπάνια στον "Αστέρα"! Θα τους υποδεχθεί ειδική αντιπροσωπεία της ΕΘΕΛ!

kourdistoportocali
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου παραθέτει το βράδυ δείπνο εργασίας στα μέλη του προεδρείου της Διεθνούς που φθάνουν σήμερα στην Αθήνα για τις εργασίες του Συμβουλίου, στις... οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 300 εκπρόσωποι κομμάτων-μελών της οργάνωσης από όλο τον κόσμο. Στο δείπνο εργασίας πρόκειται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα. Ειδική συζήτηση θα γίνει για την υιοθέτηση ρυθμίσεων που μπορούν να αποτελέσουν μηχανισμό άμυνας των κρατών έναντι των κερδοσκοπικών επιθέσεων.

Ο κ. Παπανδρέου θα κηρύξει αύριο τις εργασίες του Συμβουλίου, ενώ νωρίτερα θα απευθύνει χαιρετισμό ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Τα κύρια θέματα της ατζέντας του Συμβουλίου, μεταξύ άλλων, είναι:

1. Στηρίζουμε την Ελπίδα των Πολιτών στον Αραβικό Κόσμο - Μοιραζόμαστε το Όραμα για Ελευθερία και Δικαιώματα για Όλους.

2. Για να Γίνει η Ειρήνη στη Μέση Ανατολή Πραγματικότητα: Στόχος Ένα Παλαιστινιακό Κράτος-Ασφαλή και Αναγνωρισμένα Σύνορα για Ισραήλ και Παλαιστίνη.

3. Μαθήματα από την τραγωδία της Φουκουσίμα και το Μέλλον της Πυρηνικής Ενέργειας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πέμπτη 30 Ιουνίου: Συνάντηση εργασίας του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (9:00 μ.μ.)

Παρασκευή 1 Ιουλίου: Έναρξη εργασιών του Συμβουλίου: Χαιρετισμός Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ομιλία πρωθυπουργού, προέδρου του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου (10 π.μ.), πρώτη συνεδρία του Συμβουλίου (10.30 π.μ.), δεύτερη συνεδρία του Συμβουλίου (3.00 μ.μ.).

Σάββατο 2 Ιουλίου: Κλειστή συνεδρία (9:30 π.μ.), τρίτη συνεδρία του Συμβουλίου (10:00 π.μ.).
Συνεχίζεται

Live επίθεση στον Νικολά Σαρκοζί (VD)


Ο φακός και πάλι έκανε το θαύμα του! Από τη γαλλική τηλεόραση αυτή τη φορά, τηλεοπτικό συνεργείο της οποίας παρακολουθούσε περιοδεία του Γάλλου προέδρου στην πόλη Μπρα στο νότο. Ο Ν.Σαρκοζί χαμογελαστός σφίγει τα... χέρια σε πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί πίσω από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα για να τον δουν από κοντά, όταν ένας άνδρας από το πλήθος, πετάγεται, τον αρπάζει από το γιακά και τον τραβά για να τον ρίξει στο έδαφος. Ο Σαρκοζί χάνει την ισορροπία του και σώζεται την τελευταία στιγμή από τους αστυνομικούς που τον συνοδεύουν. Ο άνδρας - τα κίνητρα του οποίου είναι άγνωστα- συνελήφθη και οδηγήθηκε στη γειτονική πόλη Αζέν, όπου κρατείται. Το γραφείο του Γάλλου προέδρου δεν σχολίασε το γεγονός.
VIDEO
metrogreece.gr
Συνεχίζεται

«Η Ελλάδα γύρισε από το χείλος του γκρεμού - για την ώρα» γράφουν τα διεθνή μέσα


Στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου στρέφουν το βλέμμα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχοντας «υποδεχθεί» την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος με ανακούφιση, αλλά και προβληματισμό για το κατά πόσο σηματοδοτεί στην... πραγματικότητα την λήξη του ελληνικού δράματος.

«Η Ελλάδα απομακρύνεται από το χείλος του γκρεμού - Για την ώρα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο άρθρο στο δικτυακό τόπο του CNN, το οποίο καλύπτει από χθες με ζωντανές συνδέσεις -μαζί με το BBC, το Sky News και όλα τα μεγάλα διεθνή δίκτυα- τις εξελίξεις στην Αθήνα, την ψηφοφορία και τα σοβαρά επεισόδια.

«Η μάχη για να αποτραπεί η μετακύλιση της Ελλάδας σε άτακτη χρεοκοπία συνεχίζεται με τους βουλευτές να επιστρέφουν στο Κοινοβούλιο για να εγκρίνουν το επόμενο στάδιο στο βαθιά αντιδημοφιλές πακέτο λιτότητας» γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Οι αναλυτές είναι ευρέως πεπεισμένοι ότι η νομοθεσία θα εγκριθεί, όμως ακόμη δεν έχουν πειστεί ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί στην πραγματικότητα να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα μπροστά στη βαθιά λαϊκή οργή, αναφέρει η εφημερίδα.

Επικαλείται δηλώσεις αναλυτών που αναφέρουν ότι «εάν θέλουμε να είμαστε κυνικοί ή ρεαλιστές, θα λέγαμε ότι το σενάριο της καταστροφής απετράπη για τώρα, αλλά μπορεί να επανέλθει σε τρεις ή έξι μήνες».

«Απομακρύνεται από το χείλος του γκρεμού η Ελλάδα. Δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί επανάληψη του ελληνικού δράματος» γράφουν στο δικτυακό τους τόπο οι Financial Times. Στη γνωστή στήλη Lex της βρετανικής εφημερίδας επισημαίνεται ότι μπορεί η Ελλάδα να απέφυγε μία άμεση, καταστροφική χρεοκοπία, το πρόβλημα του χρέους παραμένει όμως δισεπίλυτο και η Ελλάδα είναι πιθανό να κηρύξει στάση πληρωμών.

Πιθανή η κήρυξη στάσης πληρωμών, υποστηρίζουν οι Financial Times
Την επιφύλαξη «για την ώρα» διατυπώνει και η αμερικανική Wall Street Journal, αναφέροντας ότι «οι αγορές πήραν μιαν ανάσα ανακούφισης μετά την έγκριση του προγράμματος λιτότητας από το ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά οι επενδυτές ανησυχούν μήπως η συνταγή αποτύχει να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα -και η Ευρώπη- σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Οι αρθογράφοι των διεθνών μέσων διερωτώνται εάν μία πολιτική περιορισμού των εισοδημάτων μπορεί αφενός να αυξήσει τα δημόσια έσοδα και αφ' ετέρου να οδηγήσει την οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης.

«Ένταση εν όψει δεύτερης ψηφοφορίας» είναι ο τίτλος στην κεντρική είδηση στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο του BBC. To δημοσίευμα «ντύνεται» με βίντεο από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Ο ανταποκριτής του διεθνούς δικτύου μεταφέρει το βομβαρδισμένο τοπίο από την Αθήνα και τις καταγγελίες για υπέρμετρη, αλόγιστη χρήση χημικών.

Η γαλλική Le Monde θεωρεί ότι «η υιοθέτηση του Μεσοπρόθεσμου επιτρέπει τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Αθήνα, απομακρύνοντας έτσι την υπόθεση μιας άμεσης στάσης πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τη ζώνη του ευρώ, αρχής γενομένης από την Ισπανία και την Ιταλία». Ειδικό «ένθετο» για τους συνδρομητές του δικτυακού τόπου της εφημερίδας είναι αφιερωμένο στον «αδιάλλακτο Αντώνη Σαμαρά, τον 'κ. Όχι' της ελληνικής αντιπολίτευσης».

Η επίσης γαλλική Figaro στην ιστοσελίδα της εντυπωσιάζει με το φωτογραφικό αφιέρωμα που δημοσιεύει από τις χθεσινές βίαιες συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας. «Ψήφος στη Βουλή, οργή στους δρόμους», είναι ο τίτλος της Liberation.

Η παρουσίαση των ελληνικών εξελίξεων από τη Sueddeutsche Zeitung μοιάζει αρκετά με εκείνη της Liberation. «Μεταξύ οργής και παραίτησης», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ και η μεγάλη πρωτοσέλιδη φωτογραφία δείχνει την ελληνική Βουλή πνιγμένη στους καπνούς.

«Ο Γ.Παπανδρέου εξασφάλισε μία τελευταία αναστολή της ποινής εκτέλεσης» τιτλοφορούσε χθες το πρώτο της θέμα η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής Handelsblatt, η οποία -μαζί με τα υπόλοιπα γερμανικά ΜΜΕ- τονίζει πως η ψηφοφορία ανοίγει το δρόμο για τα κεφάλαια στήριξης στην Αθήνα.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, η οριακή υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από το Κοινοβούλιο προς αποφυγή της χρεοκοπίας, εν μέσω συμπλοκών, οδομαχιών και δακρυγόνων, αποτέλεσαν χθες πρώτη είδηση στα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα.

Η έγκριση του Μεσοπρόθεσμου εν μέσω συμπλοκών στα διεθνή πρωτοσέλιδα
«Πρόκειται για την πιο σημαντική απόφαση για τη σωτηρία του ευρώ» ανέφερε την Τετάρτη στο ηλεκτρονικό του πρωτοσέλιδο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «Η σημερινή ημέρα θα μείνει στη σύγχρονη ελληνική ιστορία» τόνισε η ιταλική εφημερίδα La Stampa κάτω από τη φωτογραφία της Βουλής ανάμεσα σε καπνούς από δακρυγόνα.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press καλύπτουν εδώ και 48 ώρες τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Αθήνα με έκτακτα τηλεγραφήματα. BBC, CNN, Sky News, καθώς και το Al Jazeera και όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, συνδέονται διαρκώς με τους ανταποκριτές τους στην Αθήνα μεταφέροντας το έκρυθμο κλίμα και τις πολιτικές εξελίξεις.
Συνεχίζεται

Αντάρτικο πόλης είδε ο Παπουτσής - «Προπόνηση η Κερατέα», είπε


Να δικαιολογήσει τη στάση της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ για όσα διαδραματίστηκαν χθες στο κέντρο της πρωτεύουσας επιχείρησε από το βήμα τη Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής. "Η Κερατέα ήταν η προπόνηση για το... όποιο ενδεχόμενο είχαμε στο μέλλον" εκτίμησε ο υπουργός που ισχυρίστηκε πως υπήρξε οργανωμένο σχέδιο για την πρόκληση επεισοδίων χθες από κουκουλοφόρους που όπως είπε δεν ανήκουν στο δυναμικό της ΕΛΑΣ. "Το Αστυνομικό Σώμα αποτελείται από 55.000 και εδώ και 15 χρόνια υπάρχει ελεύθερος συνδικαλισμός... Δεν υπήρξε κανένας από αυτούς που να είπε πως λειτούργησε ως προβοκάτορας ή να γνωρίζει κάποιον που είχε αυτή την εντολή..." είπε.


Για τους εκατοντάδες διαδηλωτές που αποκλείστηκαν χθες στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα ο υπουργός επικαλέστηκε μαρτυρίες "δικών μας ανθρώπων" όπως είπε που του είπαν πως εκεί βρισκόταν άτομα με μάσκες "ακριβότερες από αυτές της Αστυνομίας". Παραδέχθηκε μεν πως υπήρχαν και πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, οι οποίοι όμως είχαν στο μεταξύ διακομιστεί μέσω του μετρό σε νοσοκομεία.

Τον ισχυρισμό του υπουργού Προστασία του Πολίτη, ότι το πλήθος που είχε εγκλωβιστεί στο Μετρό ήταν ταραχοποιοί που ξαπόσταιναν υιοθέτησε λίγο αργότερα και ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος.

Και.. Μίκης

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε αιχμές και εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη, αναφερόμενος σε δήλωσή του που είχε δημοσιευθεί στο χθεσινό φύλλο της "Αυγής" και η οποία όπως είπε διαβάζονταν από μεγάφωνα στην πλατεία Συντάγματος πριν από τα επεισόδια.

Αντάρτικο πόλης

Ο Χρ. Παπουτσής "είδε" χθες την προσπάθεια οργάνωσης συνθηκών που, όπως είπε, παραπέμπουν σε αντάρτικο πόλης. Επιχείρησε να τεκμηριώσει την άποψή του κάνοντας εκτενείς αναφορές στα καπνογόνα που όπως είπε ήταν μέρος του σχεδίου προκειμένου να μην έχουν ορατότητα οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εν πολλοίς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσέφερε πλήρη κάλυψη στην ΕΛΑΣ για τη στάση της κατά τη χθεσινή ημέρα. "Η εντολή της κυβέρνηση ήταν αυτοσυγκράτηση... Προστατεύτηκαν οι θεσμοί..." τόνισε.

Αλέκα Παπαρήγα: «Αφελής ή συγκαλύπτει ο Χρ. Παπουτσής»

Από το Βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα απέρριψε τους ισχυρισμούς του υπουργού Προστασίας για το ρόλο της αστυνομίας στα επεισόδια των προηγούμενων δύο ημερών. Απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο Χρ. Παπουτσής, ότι σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν τραυματίες στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, η γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε ότι οι τρεις γιατροί και η μία νοσηλεύτρια που έστειλε στο σταθμό το ΚΚΕ είδαν 30-40 τραυματίες από σπασμένα τζάμια και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο πρόχειρο ιατρείο που είχε στηθεί στο χώρο. "'Η δεν σας τα μεταδίδουν καθαρά ή είστε αφελής. Προβοκάτσια, υπήρχε", είπε.

Ο Χρ. Παπουτσής ζήτησε το λόγο για να πει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία σχέση αστυνομίας και παρακρατικών,

"Ο υπουργός είτε είναι αφελής, είτε συγκαλύπτει", απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα
Τσίπρας: Κάποιοι έχουν ευθύνη για την αντιδημοκρατική εκτροπή

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα χθεσινά έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας. «Χθες υπήρξε κατάλυση της Δημοκρατίας και αντιδημοκρατική εκτροπή και κάποιοι έχουν ευθύνη γι' αυτό», υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πογκρόμ βίας κατά ειρηνικών πολιτών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε "τρισάθλιο σχέδιο", που περιλάμβανε την αγαστή συνεργασία κράτους και παρακράτους κια γύρισε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

"Συνδικαλιστές της αστυνομίας αισθάνθηκαν την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη και εσείς δεν είπατε μια λέξη", επεσήμανε, απαντώντας σε όσα είχε πε λίγο νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και διερωτήθηκε αν η γραμμή άμυνας περιφρούρησης της Βουλής φτάνει μέχρι τον... Μπαϊρακτάρη (σ.σ. στο Μοναστηράκι).

Μιλώντας για τον Χρ. Παπουτσή, ανέφερε ότι η μοίρα έφερε τον πρόεδρο της ΕΦΕΕ που κατήγγειλε τις δολοφονίες Κουμή-Κανελλοπούλου να είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που που επέλεξε να περάσει με καταστολή τα νέα οικονομικά μέτρα.

Υπογράμμισε ότι αυτά που έγιναν ήταν προς το συμφέρον της κυβέρνησης, καθώς η συζήτηση σήμερα αφορά στη βία και όχι στα μέτρα.

"Εγκαθιδρύσατε με την ψήφο σας και τα ΜΑΤ τη 'νέα μνημονιακή δημοκρατία'. Να τη χαίρεστε", είπε.
enet.gr
Συνεχίζεται

Επέλαση αστυνομικών στο Μοναστηράκι


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η έφοδος ανδρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, στο Μοναστηράκι, χωρίς λόγο και αιτία.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, αστυνομικοί την ώρα που πολίτες βρίσκονται σε εστιατόρια, διασχίζουν με ... ταχύτητα πολυσύχναστο δρόμο, προκαλώντας πανικό.

Ακολουθούν σκηνές τρόμου με μηχανές να περνούν ανάμεσα από τα τραπέζια. Μάλιστα, άνδρας της ομάδας ΔΕΛΤΑ ρίχνει χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε θαμώνες εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών.

Πολίτες ξεσπούν και βρίζουν τους αστυνομικούς, φωνάζοντας ότι "έχουμε χούντα".

Το βίντεο είναι πραγματικά ανατριχιαστικό και είναι ανεξήγητο γιατί έπρεπε οι αστυνομικοί να πραγματοποιήσουν επιχείρηση μέσα στο Μοναστηράκι, σκορπώντας τον τρόμο.
news247
Συνεχίζεται

Αστυνομικός ξυλοκοπεί διαδηλωτή (VD)


"Μη με βαρέσεις! Μη, σε παρακαλώ", φωνάζει σε δεύτερο επίμαχο βίντεο αγανακτισμένος και σχεδόν παρακαλεί τον άνδρα των ΜΑΤ να μην κάνει χρήση του γκλοπ του.

Ωστόσο, παρά τις φωνές του νεαρού διαδηλωτή, ο άνδρας των.. ΜΑΤ φαίνεται τελικά να χτυπάει αδίστακτα τον ίδιο, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.

Ο διαδηλωτής έπεσε αιμόφυρτος στο κράσπεδο και μετά από αρκετή ώρα παρείχαν στον ίδιο πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι παρόντες και με βρισιές και πέτρες κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων της αστυνομίας, να εκφράσουν την οργή και την εναντίωσή τους στον αναίτιο τραυματισμό του νεαρού.

Το εν λόγω βίντεο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και στο διαδίκτυο από όσους χρήστες το έχουν ήδη παρακολουθήσει, ενώ πολλά παραμένουν τα ερωτηματικά σχετικά με τις εντολές που είχαν χτες Τετάρτη οι αστυνομικοί, αλλά και τη στάση που επέλεξαν να κρατήσουν απέναντι στο χτεσινό "αντάρτικο" στην πλατεία Συντάγματος.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι τραυματίες των επεισοδίων ήταν 99 και μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας, ενώ 49 αστυνομικοί διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο "401" στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή διατάχθηκε ΕΔΕ για τη διερεύνηση της υπόθεσης με άλλο επίμαχο βίντεο που ήρθε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης στο φως της δημοσιότητας και παρουσιάζει "κουκουλοφόρους" να προστατεύονται από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να τους φυγαδεύουν μάλιστα, στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Στα ίδια μήκη κύματος κινείται και το ακόλουθο βίντεο που αποδιεκνύει την αλόγιστη χρήση χημικών της αστυνομίας ενάντια σε απλούς πολίτες. Δεν διστάζουν μάλιστα, να χτυπήσουν ακόμα και καταστηματάρχες, παράλληλα φυσικά με τη χρήση χημικών.
VIDEO
Συνεχίζεται

Βίντεο-σοκ: τα ΜΑΤ ανοίγουν το κεφάλι διαδηλωτή!


Υπερβολική χρήση χημικών, πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά, ανεξέλεγκτη και ωμή βία σε βάρος απλών πολιτών και προκλητική ανοχή σε κουκουλοφόρους και ταραξίες… Είναι τα τρία στοιχεία που συνθέτουν το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., που φέρει τον κωδικό «Τελειώστε την πλατεία» και μετέτρεψε το ... Σύνταγμα σε Βαγδάτη, διασύροντας τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

35 ημέρες μετά τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων και τα ηχηρά μηνύματα που έστελνε το «κίνημα της πλατείας Συντάγματος», έκαναν την πολιτική ηγεσία του τόπου να πάρει την απόφαση να δώσει τη χαριστική βολή στους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες. Αυτό άλλωστε δείχνει η αλλαγή, κατά 180 μοίρες, στη στάση της Αστυνομίας, που από διακριτικός «επόπτης» των πραγμάτων, μεταβλήθηκε σε επιθετικό καταστολέα, με τη χρήση μάλιστα νέων όπλων. «Οι εντολές ήταν σαφείς… Η ιστορία με τη ρήψη χημικών και δακρυγόνων είναι μεγάλη» λέει στο protothema.gr μάχιμος αστυνομικός που γνωρίζει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ των τελευταίων δύο ημερών και προσθέτει: «Το Σύνταγμα έπρεπε να αδειάσει από τους διαδηλωτές και αυτό έπρεπε να γίνει με κάθε τρόπο».

Οι εντολές που πήραν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ για τη συγκεντρωση ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων ημερών. Μηδενική ανοχή, άμεση χρήση δακρυγόνων και ξύλο, έτσι ώστε να διασπάζονται οι πυρήνες που ενδεχομένως μπορούν να προκαλέσουν επεισόδια. Έτσι, όταν στη 1.30 το μεσημέρι κάποιοι περίεργοι νεαροί με κουκούλες στο κεφάλι εμφανίστηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας, το... πάρτι ξεκίνησε!

Βέβαια, πολλά ερωτήματα προκαλεί και η στάση κάποιων αστυνομικών των ΜΑΤ που, ξεπερνώντας κάθε όριο, πετούν πέτρες κατά διαδηλωτών, ψεκάζουν με χημικά πολίτες στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, χτυπώντας ακόμη και γυναίκες χωρίς λόγο και αφορμή. Δείτε το βίντεο που δείχνει ΜΑΤατζή να ανοίγει το κεφάλι διαδηλωτή χωρίς κανέναν λόγο.
VIDEO.1
VIDEO.2
VIDEO.3
protothema.gr
Συνεχίζεται

Σάλος για τον οδηγό της ΕΘΕΛ με την κουκούλα και τον λοστό (VD)


Σάλος έχει ξεπσάσει με το βίντεο που προβλήθηκε χθες από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ και έδειχνε κουκουλοφόρους με σιδερένιους λοστούς να συνομιλούν με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια να τους επιτρέπεται η είσοδος μέσα στη Βουλή.

Αρχικά ειπώθηκε ότι... επρόκειτο για παρακρατικούς που συνεργάζονταν με την αστυνομία με αποτέλεσμα και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής να διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το βίντεο.

Σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές μίλησε τηλεφωνικά ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στο βίντεο. Οπως είπε λέγεται Αποστόλης Σουκαράς και είναι οδηγός της ΕΘΕΛ που έμπλεξε στα επεισόδια και τραυματίστηκε. Τόνισε ότι δεν φόραγε κουκούλα αλλά τη σκισμένη του μπλούζα στο πρόσωπο για να προστατευθεί από τα χημικά και πως απευθύνθηκε στους αστυνομικούς προκειμένου να γλιτώσει από τα επεισόδια. Ωστόσο δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις όσον αφορά το σιδερένιο λοστό που κράταγε την ώρα που μίλαγε στους αστυνομικούς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Γ.Ραγκούσης ζήτησε κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλόμενων. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν δημοσίως για συμμετοχή εργαζομένων της πρώην ΕΘΕΛ ΑΕ στα χθεσινά έκτροπα της Πλατείας Συντάγματος, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, με εντολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων».
VIDEO
protothema.gr
Συνεχίζεται

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τα θύματα της MASS έξω από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Συγκέντρωση έξω απ' τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών θα πραγματοποιήσουν αύριο οι φεσωμένοι από τη MASS. Ο πρόεδρος της...

Ένωσης, Θεόδωρος Βενιάμης, όπως ήδη σας είπαμε, είναι ένας από τους βασικούς μετόχους της διαφημιστικής εταιρείας.
Θα 'χει ενδιαφέρον η διαμαρτυρία.
Συνεχίζεται

Άλλο κάνουμε απεργία, άλλο βαράμε διάλυση! Στη Χίο κλείσανε τα σύνορα


adena-gr.blogspot
Μια που μας τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια, κλείσαμε και τις "Πύλες της Χώρας" στους Τουρίστες.
Δεν φτάνει που απενεργοποιήθηκε το λιμάνι του Πειραιά, καθιστώντας ομήρους τους ... ξένους επισκέπτες που έκαναν το "λάθος" να επιλέξουν τα Ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους, αποκλείσαμε την είσοδο και στα σύνορα, των Ακριτικών νησιών, όπου οι επαγγελματίες περιμένουν πως και πως το καλοκαίρι για να δούνε άσπρη μέρα. Ακόμα κι αν είναι γρόσια από τους...
εύπορους γειτόνους Τούρκους, που αργά και μεθοδικά μας καταπίνουν και στο τουρισμό..
Με αυτή την λογική "κύριοι" αυτές τις δυο μέρες , απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα μόνον για όσους κατέχουν διαβατήριο η VISA.
Οι υπόλοιποι λαθραίοι που δεν σας ενοχλούν με γραφειοκρατικές διαδικασίες περνάνε ελεύθερα.
Σωστά?...
Συνεχίζεται

Βάρεσε κανόνι η MASS

Άρπαξαν τα λεφτά της κρατικής διαφήμισης και χάθηκαν
Η διαφημιστική εταιρεία MASS-στην ιδιοκτησία της οποίας αναφέρεται και το όνομα του εφοπλιστή Θεόδωρου Βενιάμη-γέμισε φέσια την αγορά και έκλεισε τα γραφεία της στην οδό Βασ. Σοφίας στο Μαρούσι.
Ψάχνουν τα αφεντικά και...

δεν τα βρίσκουν. Πελάτες αναζήτησαν ανεπιτυχώς σήμερα και το διευθύνοντα σύμβουλο, Τάσο Πηλό.
Οι μάγκες τσέπωσαν και την κρατική διαφήμιση και γίναν καπνός.
Συνεχίζεται

Περιπτεράς δουλεύει με αντισφυξιογόνα μάσκα ...στο Σύνταγμα!


Η φωτογραφία με τον περιπτερα να φορά την αντισφυξιογόνο μάσκα κάνει τον γύρο του κόσμου και ... περιγράφει- οσο χίλιες λέξεις!-


τι γίνεται αυτές τις ώρες στην Ελλάδα....
Συνεχίζεται

Γης μαδιάμ έκαναν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε Ηράκλειο- Χανιά!


Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πλήρωσαν ... τη μήνυ άγνωστων ατόμων που εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρια και τα έκαναν γης μαδιάμ! Μάλιστα ευτυχώς που δεν προκλήθηκαν και βιαιοπραγίες καθώς μέσα στα γραφεία της Νομαρχιακής γινόταν εκείνη την ώρα συνεδρίαση!

Ήταν λίγο πριν τις... 2 το μεσημέρι όταν μια ομάδα 50 περίπου άγνωστων ατόμων ανέβηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής και προσπάθησε να μπει μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον συντονιστή κ.Μιχ.Παπαδάκη προσπάθησαν να τους εμποδίσουν κι έμειναν πίσω από την πόρτα. Άρχισαν οι φραστικές αντεγκλήσεις, ακούστηκαν συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ, των στελέχων κλπ αλλά το επεισόδιο φάνηκε να σταματά εκεί...

Την ώρα όμως που οι "εισβολείς" ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν διαπίστωσαν ότι ο διπλανός τοίχος ήταν γυψοσανίδα και ακολούθησε...το γκρέμισμα! Με το που έριξαν τον τοίχο μπηκαν στην μεγάλη άιθουσα έριξαν τις φωτογραφίες, τα γραφεία, έσπασαν τον υπολογιστή- δεν άφησαν τίποτα όρθιο!

Ευτυχώς πάντως παρά την ένταση που υπηρξε δεν ήρθαν στα χέρια με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Έμειναν για λίγο και μετά απόχώρησαν ,ενώ αστυνομία δεν υπηρχε!
... και στα Χανιά


Στα Χανιά, ομάδα νεαρών κατέστρεψε το μεσημέρι της Τετάρτης τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ . Στη διάρκεια πορείας κατά του μνημονίου, ομάδα νεαρών απομακρύνθηκε από το πλήθος, παραβίασε την είσοδο των γραφείων που βρίσκονται στην οδό Κυδωνίας και κατέστρεψε ότι υπήρχε μέσα.

Παράλληλα, έσπασαν και πέταξαν στο δρόμο την πινακίδα των γραφείων, ενώ αναποδογύρισαν γραφεία και καρέκλες κατάστρεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, fax, τηλέφωνα τηλεοράσεις, άδειασαν ντουλάπες με έντυπο υλικό καθώς και ντοσιέ με αρχεία.

Έγραψαν και συνθήματα στους εσωτερικούς τοίχους των γραφείων, που θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς τα πάντα είχαν καταστραφεί.

Την ώρα της εισβολής, στα γραφεία δεν υπήρχαν εργαζόμενοι, ενώ το μεσημέρι, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν στην αστυνομία προκειμένου να υποβάλουν κατάθεση.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο Χανίων, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο δρόμο και οι διαδηλωτές προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου.

Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, αποχώρησε από το δημαρχείο συνοδευόμενος, ενώ κατά την έξοδό του αποδοκιμάστηκε και ο τέως δήμαρχος Κυριάκος Βιρβιδάκης.
cretalive.gr
Συνεχίζεται

Στο υπουργείο Οικονομικών …χαζεύουν τα πολυτελή σκάφη


Λίστα με τους ιδιοκτήτες σκαφών που δεν έχουν πληρώσει φόρους για να τα νομιμοποιήσουν βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά προς το παρόν εξακολουθεί να μην έχει καμία χρησιμότητα πέρα από το να ... χαζεύουν τα (εντυπωσιακά) ονόματα κάποια στελέχη του υπουργείου που έχουν πρόσβαση!

Το ακόμα εντυπωσιακότερο όμως (δηλαδή εξοργιστικότερο) είναι ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τολμάει να πάει να πάει να μαζέψει τους φόρους από τους επώνυμους ιδιοκτήτες των πολυτελών σκαφών που τα έχουν παράνομα , αλλά δεν έχει φτιάξει καν τις σχετικές διατάξεις για να το κάνει. Ο καθένας από αυτούς δηλαδή θα μπορούσε να κάνει και …καλαμπούρι, ισχυριζόμενος ότι θέλει να πληρώσει αλλά δεν τον αφήνει η κυβέρνηση αφού δεν υπάρχει η αντίστοιχη διάταξη που θα του το επιτρέψει. Βλέπετε ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε τόση δουλειά με τις διατάξεις που έπρεπε να φτιάξει για να κόψει κι άλλο τις συντάξεις και τους μισθούς που δεν πρόλαβε να ασχοληθεί με τους ιδιοκτήτες των υπερπολυτελών σκαφών για να φορολογηθούν κι αυτοί. Κι απ’ ότι φαίνεται και ο Β.Βενιζέλος το ίδιο πολυάσχολος είναι. Μεταξύ των ονομάτων που ψιθυρίζονται στην Καραγιώργη Σερβίας, πάντως, είναι κι αυτό ενός μεγαλοτραπεζίτη. Αν βγει στη δημοσιότητα η λίστα και πόσα χρωστάει ο καθένας, θα γελάσει (ή θα κλάψει) πολύς κόσμος.

Aριστερόχειρ
antinews
Συνεχίζεται

«Πέρασε» το Μεσοπρόθεσμο-Όχι από Κουρουμπλή


Ψηφίστηκε από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ανεξάρτητης πλέον βουλευτού Έλσας Παπαδημητρίου.

Υπέρ ψήφισαν 155 βουλευτές, 138 κατά, πέντε δήλωσαν παρόντες ενώ δυο... απείχαν από την ψηφοφορία.

Όχι στο Μεσοπρόθεσμο είπε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. ο οποίος και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ.

Ναι ψήφισαν τελικά ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, η Χρύσα Αράπογλου και ο Θωμάς Ρομπόπουλος.

Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, λέγοντας, πως μετά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για τη ΔΕΗ και την ενέργεια, αίρει τις ενστάσεις του.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η έγκριση της Χρύσας Αράπογλου, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή πληροφορίες από το Κοινοβούλιο την έφεραν να κινείται πολύ κοντά στην αρνητική ψήφο.
newsbomb.gr
Συνεχίζεται

«Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο από Έλσα Παπαδημητρίου


Από το ΠΑΣΟΚ αναμενόταν, από τη ΝΔ ήρθε όμως η πρώτη διαρροή με την κυρία Έλσα Παπαδημητρίου να ξεκαθαρίσει πως θα ψηφίσει «ΝΑΙ» στο μεσοπρόθεσμο συμπληρώνοντας «εύχομαι η κυβέρνηση να μη με απογοητεύσει».

Η βουλευτής ανέφερε πως το... «ΟΧΙ» δεν μπορεί να συνοδεύεται από «ναι μεν» και ότι «το ΠΑΡΩΝ είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου».

Η κυρία Παπαδημητρίου σίγουρη για την διαγραφή της κατέληξε λέγοντας πως «ως ανεξάρτητη βουλευτής θα αντιπαρέλθω τις όποιες δυσκολίες».

Ο αρχηγός του κόμματος είχε ξεκάθαρα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Στην ομιλία του κατά την διάρκεια της συζήτησης του Σχεδίου ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν θα συναινέσει στο λάθος και ανέπτυξε τα επιχειρήματά του γιατί θεωρεί αδιέξοδο και το Μνημόνιο αλλά και το Μεσοπρόθεσμο, λέγοντας ότι θα κατέβει συντεταγμένα στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Η κυρία Έλσα Παπαδημητρίου είχε προ ημερών δείξει ότι σκοπεύει να διαφοροποιηθεί καθώς είχε δηλώσει ότι το εθνικό συμφέρον πρέπει να μπει πάνω από το κομματικό.

Η στάση της ΝΔ

«Εκείνη επέλεξε να φύγει», ήταν το σχόλιο κορυφαίου στελέχους της ΝΔ αμέσως μετά την ομιλία της κυρίας Έλσας Παπαδημητρίου, η οποία δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Το επόμενο βήμα είναι η επιστολή του πρέδρου της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ενημερώνει ότι η κα. Παπαδημητρίου δεν είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Θα ακολουθήσει η σύγκληση του Πειθαρχικού, που θα διαγράψει την κα. Παπαδημητρίου και από μέλος του κόμματος.

Η ηγεσία είχε προαναγγείλει ότι το κόμμα θα εμφανιστεί συντεταγμένο κατά τη συζήτηση και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, προειδοποιώντας ότι, όσοι διαφωνήσουν, θα βρεθούν εκτός.

Η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής και τον εφαρμοστικό νόμο την Πέμπτη. Θα υπερψηφίσει όμως ορισμένες από τις διατάξεις του, που συμφωνούν με τις προτάσεις που έχει καταθέσει.
protothema.gr
Συνεχίζεται

Συνεχίζεται η ένταση στο Σύνταγμα

nonews-news
με τουλάχιστον 300 άτομα να αντιμετωπίζουν αναπνευστικό πρόβλημα
Η εκτεταμένη χρήση χημικών έχει αναγκάσει εκατοντάδες κόσμο (δείτε βίντεο)να μετακινηθεί μέσα στο μετρό του Συντάγματος για να προφυλαχθεί και να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα.

Η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους είναι... αποπνικτική καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσουν τους πολίτες Συνεχίζεται

Πέταξαν καφέδες και γιαούρτια στην Κανέλλη (VD)


Επίθεση από ομάδα Αγανακτισμένων πολιτών δέχτηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, την ώρα που διέσχιζε με το αυτοκίνητό της την Β. Σοφίας για να πάει στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν έντονα μόλις... είδαν την βουλευτή και σταμάτησαν το αυτοκίνητό της. Της επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία της μόνο όταν η ίδια τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, η κ. Κανέλλη δέχτηκε επίθεση από άλλη ομάδα Αγανακτισμένων οι οποίο έριξαν γιαούρτια στο αυτοκίνητό της.
VIDEO
protothema.gr
Συνεχίζεται

Σχέδιο Μπόμπολα για 33 απολύσεις


Ουδέν νεότερον από τον «Πήγασο» και την απομάκρυνση από το «Εθνος» του Κώστα Τομαρά και της Βούλας Βονάτσου.

Οι κακές γλώσσες επιμένουν ότι ... υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης 33 ατόμων από το σύνολο της εταιρείας ώς τον Σεπτέμβριο, οι καλές γλώσσες δεν λένε τίποτε και η ΕΣΗΕΑ απλώς μαλλιοτραβιέται και αδυνατεί να συγκροτήσει διοικητικό συμβούλιο. Κι όσο δεν το κάνει, τόσο θα μας καταπίνει η κινούμενη άμμος... Συνεχίζεται

Eπεισόδια με οκτώ τραυματίες στο Σύνταγμα


Επεισόδια σημειώθηκαν λίγη ώρα πριν τις 9 στο Σύνταγμα, στο ύψος του Ευαγγελισμού, όταν ομάδα πολιτών επιχείρησε να διακόψει την κυκλοφορία στη Β. Σοφίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον. Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο απάντησαν με χρήση χημικών προκειμένου να ... τους απομακρύνουν. Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ άλλοι έξι διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά. Δύο ακόμη άνθρωποι αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Εν τω μεταξύ, «Αγανακτισμένοι» από όλη τη χώρα καταφθάνουν στο Σύνταγμα ενώ έχουν ήδη αρχίσει να περικυκλώνουν τη Βουλή. Κλειστοί παραμένουν όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Σύνταγμα, με σκοπό να διευκολύνει τη διέλευση των αυτοκινήτων των βουλευτών προς τη Βουλή, ενώ οι αγανακτισμένοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αποκλείσουν ολόκληρη την περιοχή.

Παράλληλα εκτυλίσσεται και πορεία του ΠΑΜΕ με αφορμή τη σημερινή διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
Ιδιαίτερα μαζική είναι και η σημερινή κινητοποίηση από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με χιλιάδες συγκεντρωμένους να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας, για να διαδηλώσουν την απόλυτη αντίθεση τους στο σχέδιο πτώχευσης, όπως αναφέρουν, του λαού.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή ενώ στο χώρο της συγκέντρωσης βρίσκεται και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης, οι 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασ.Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, ενώ αρνήθηκαν να απομακρυνθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Για τον λόγο αυτό έγινε χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά στο σημείο παραμένουν ακόμα αρκετά άτομα.

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο και στη λεωφόρο Βασ.Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή.

Και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες προς την λεωφόρο Βασ.Ολγας.

Σημειώνεται, ότι από την αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, στη λεωφόρο Αμαλίας από την οδό Διάκου, στην οδό Σταδίου από την Αιόλου, στην οδό Πανεπιστημίου και στην Ακαδημίας που απαγορεύεται η έξοδος προς τη Βασ.Σοφίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από τους οκτώ τραυματίες επτά άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, οι δύο αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα και έχουν ήδη αποχωρήσει, οι υπόλοιποι έξι είχαν εκδορές και μικροτραυματισμούς και αντιμετωπίστηκαν από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.


Την ίδια στιγμή, έφτασαν στο Σύνταγμα με τέσσερα λεωφορεία «αγανακτισμένοι» από τη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές το πρωί της Τετάρτης για το μεσοπρόθεσμο και τα νέα μέτρα.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα οι Θεσσαλονικείς Αγανακτισμένοι ενώθηκαν με τους διαδηλωτές που βρίσκονταν ήδη στην πλατεία, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και σφυρίγματα.

Επιπλέον, εργαζόμενοι από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άργος και Ναύπλιο, με μισθωμένα λεωφορεία, από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, κατευθύνονται αυτή την ώρα προς την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Όσο περνάει η ώρα, αναμένεται να φτάσουν και άλλα πούλμαν με αγανακτισμένους από την Πελοπόννησο, την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας.

Στο μεταξύ, οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς έχουν σημειωθεί ζημιές σε καταστήματα, τράπεζες, ξενοδοχεία, στάσεις λεωφορείων, ενώ υπάρχουν καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών. Παράλληλα, η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική από την εκτεταμένη χρήση χημικών της προηγούμενης μέρας.

Οι χθεσινές συγκεντρώσεις Αγανακτισμένων και συνδικάτων σημαδεύτηκαν από πετροπόλεμο και σοβαρα επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών με δεκάδες τραυματισμούς, προσαγωγές και συλλήψεις.
newpost.gr
Συνεχίζεται

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σκάνδαλο! 93.000 € εισόδημα ο γιός της Δεσποτοπούλου που διορίστηκε από την ίδια για τα "Special Olympics"!


Η ανάληψη καθηκόντων προέδρου των Special Olympics από τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, σύζυγο του Βασίλη Δεσποτόπουλου, προέδρου της ΕΛΠΑ, είχε ως ... αποτέλεσμα την απομάκρυνση του τέταρτου κατά σειρά εκτελεστικού διευθυντή και των εκτελεστικών μελών που αντιστέκονταν στην ατζέντα της. Μαζί με τον γιο της Ηλία Δεσποτόπουλο, ο οποίος ηγείται του τομέα τεχνολογίας -με τον υψηλότερο προϋπολογισμό της διοργάνωσης με 10,8 εκατ. ευρώ για προμήθειες-, ετοιμάζουν το… οικογενειακό τους beach party στην υγειά των… υπερχρεωμένων!

Ποια είναι όμως η “Σιδηρά Κυρία” των Special Olympics; Η φιλία της οικογένειας Δεσποτοπούλου με την οικογένεια Καραμανλή είναι γνωστή. Λέγεται, μάλιστα, ότι για την ανάληψη των αγώνων είχε “βάλει πλάτη” προσωπικά ο τέως πρωθυπουργός. Το 2004 η κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου βρέθηκε στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις… αναδουλειές του συζύγου της τα τελευταία χρόνια -η ΕΛΠΑ ελέγχεται για χρέη προς τρίτους και φυσικά προς το ΙΚΑ-, έστρεψε το ενδιαφέρον τους στη διοργάνωση των Special Olympics. Τα γραφεία των Special Olympics στεγάζονται στην ΕΛΠΑ, στα γραφεία του συζύγου της, Β. Δεσποτόπουλου.

Μάλιστα, εδώ και 3 χρόνια ο 30χρονος γιος της Ηλίας είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογίας των αγώνων και αμείβεται με 93.000 ευρώ ετησίως. Οπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του σε γνωστή ιστοσελίδα επαγγελματικής δικτύωσης, οι εμπειρίες του σε καμία περίπτωση δεν προδίκαζαν την ανάληψη τέτοιας ευθύνης, καθώς η προηγούμενη σταδιοδρομία του αφορούσε στην κατασκευή ιστοσελίδων και κάποιες υπηρεσίες στην… οικογενειακή τους επιχείρηση.
totefteri
Συνεχίζεται

Παπάς με iPad αντί για Ιερό Ευαγγέλιο!


Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Αλέκα Παπαρήγα, οι οποίοι εμφανίστηκαν με το προσωπικό τους iPad στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες! Ο παπάς της φωτογραφίας φαίνεται πως ακολουθεί τη νέα τάση, θέλοντας να φέρει την τεχνολογική επανάσταση στον χώρο της εκκλησίας…

Ο ιερέας διακρίνεται να ... τελεί το μυστήριο πιθανότατα του γάμου, έχοντας αντικαταστήσει το Ιερό Ευαγγέλιο με το δημοφιλές tablet της Apple, και το ερώτημα που προκύπτει, είναι αν στο τέλος οι νεόνυμφοι φίλησαν το iPad αντί για το κλασσικό ευαγγέλιο!

Η φωτογραφία του «παπά-iPad» πάντως κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει δεκτή με ποικίλες αντιδράσεις.
otherside.gr
Συνεχίζεται

«Θα επικυρώσω την βαθμολογία και θα προετοιμάσω την διαδοχή μου»


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξερχόμενος από τα γραφεία της Σούπερ Λιγκ με δηλώσεις του τόνισε ότι θα ετοιμάσει την διαδοχή του στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ αφού πρώτα επικυρωθεί η βαθμολογία της κατηγορίας.

Ο πρόεδρος του Θρύλου έδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν ... τρομάζει από ανυπόστατες και «τηλεκατευθυνόμενες» απειλές και κάνει αυτό που είχε σχεδιάσει εδώ και καιρό, κάνει αυτό που έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι της Σούπερ Λιγκ. Ολοκληρώνει το έργο του στον συνεταιρισμό και θα αποχωρήσει αφού πρώτα ετοιμάσει την διαδοχή του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης με δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Αυτό που ήθελα να σας πω είναι ότι το πρωτάθλημα συμφωνήσαμε να ξεκινήσει στις 27 – 28 Αυγούστου και η κλήρωση το δεύτερο 15ενθήμερο του Ιουλίου. Όλοι οι πρόεδροι μέχρι σήμερα έχουν μείνει ένα χρόνο. Σήμερα ρώτησα για λόγους ηθικής τάξης αν οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ θέλει να παραιτηθώ και συμφωνεί με τις επιστολές τη ΑΕΚ και του ΠΑΟ κανείς δεν συμφώνησε και προχωράμε κανονικά. Έχω δεσμευθεί να τελειώσει το πρωτάθλημα και να επικυρωθεί η βαθμολογία, θα εξασφαλίσω ομαλές συνθήκες για την διαδοχή μου και θα προκηρύξω εκλογές».
olympiacos24
Συνεχίζεται

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ! 50+1 επιχειρηματίες συνιστούν Κυβέρνηση Εκτάκτου Ανάγκης!

kourdistoportocali
Τους απειλεί με χημικά η κυβέρνηση-βάζει μπρος και το βαλιτσάκι της ΕΥΠ για να παρακολουθεί τις κινήσεις τους!
Περισσότεροι από 50 επιχειρηματίες ζητούν τη συγκρότηση κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης που θα πει την αλήθεια στους πολίτες και θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Συντασσόμαστε με... τους 32 διανοουμένους και καλλιτέχνες συμπολίτες μας και καλούμε και εμείς την πολιτική ηγεσία μας να τολμήσει να αλλάξει όσα μας έφεραν στη σημερινή απελπιστική κατάσταση της χώρας. Θέλουμε όμως η έκκλησή μας να είναι πιο συγκεκριμένη: Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Ελληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι δεν μπορεί το κράτος συνεχώς να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα εισπράττει.

Οτι αν θέλουμε να παύσουμε να είμαστε θλιβεροί επαίτες προς τους δανειστές μας, εκχωρώντας τους αναγκαστικά και μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας, πρέπει αυτό να σταματήσει τώρα και όχι σε 3 - 4 χρόνια.

Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Ελληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι, όπως για μια οικογένεια που ξοδεύει περισσότερα από τα εισοδήματά της η λύση είναι η περικοπή όλων των περιττών δαπανών, και όχι η αμφίβολη προσπάθεια για αύξηση του εισοδήματος, έτσι και για το κράτος η σίγουρη λύση είναι η περικοπή όλων των δαπανών που δεν είναι απολύτως αναγκαίες, και όχι η προσπάθεια αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Ελληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι για να επιτύχεις σε μια προσπάθεια πρέπει να πιστεύεις σε αυτήν και να έχεις την πείρα που χρειάζεται.

Ας συγκροτήσει η σημερινή Βουλή μια Κυβέρνηση Εκτακτης Ανάγκης και Εθνικής Ανασυγκρότησης που να αποτελείται από προσωπικό που, ασχέτως κομματικής προέλευσης, προσωπικής συμπάθειας ή βουλευτικής ιδιότητας, διαθέτει την πίστη, την πείρα, τη διαχειριστική ικανότητα και το θάρρος να επιτύχει.

Αθανασόπουλος Τάκης τ. Διοικητής ΔΕΗ και Ανώτατο Στέλεχος Toyota Europe,

Αντωνακόπουλος Λευτέρης Στέλεχος Επιχειρήσεων τ. Πρόεδρος ΟΤΕ,

Αργυρού Χρήστος Eπιχειρηματίας,

Βεκρής Τζώνυ Δικηγόρος,

Βλαχούτσικος Χαράλαμπος Καθηγητής,

Γεωργόπουλος Λεωνίδας Δικηγόρος,

Δαυίδ Χάρις Eπιχειρηματίας,

Εμπέογλου Νίκος Πρόεδρος ALBA και Εμπορικής Τράπεζας,

Ζέππος Δημήτρης Δικηγόρος,

Ιωάννου Ευριπίδης Δικηγόρος,

Καλοφωλιάς Γιώργος Eπιχειρηματίας,

Καμχή Ρεβέκκα Επιχειρηματίας,

Καρδασιλάρης Γιώργος Επιχειρηματίας,

Καψάσκης Στέφανος Eπιχειρηματίας,

Κιρμή Αγγελική Στέλεχος Επιχειρήσεων,

Κοντέλλης Γιάννης Eπιχειρηματίας,

Κορτέσης Μιχαήλ Eπιχειρηματίας,

Κουλουβάτος Κωνσταντίνος Eπιχειρηματίας,

Κουτσολιούτσος Δημήτρης Επιχειρηματίας,

Κρεμέζης Ηλίας Στέλεχος Επιχειρήσεων,

Λαιμός Νικόλας Εφοπλιστής,

Μαθιός Ρήγας Επιχειρηματίας,

Μαΐλλης Μιχάλης Eπιχειρηματίας & Πρόεδρος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου,

Μαρινόπουλος Πάνος Eπιχειρηματίας,

Μαυρομαράς Γιώργος Επιχειρηματίας,

Μαύρος Δημήτρης Eπιχειρηματίας,

Μομφεράτος Γιώργος Στέλεχος Επιχειρήσεων,

Μπελλές Αριστείδης Eπιχειρηματίας,

Μπερσής Γιώργος Δικηγόρος,

Μπομπής Κώστας Στέλεχος Επιχειρήσεων,

Ξαφά Μιράντα Οικονομική Σύμβουλος,

Οικονομάκης Μιχάλης Στέλεχος Επιχειρήσεων

Οικονομόπουλος Χάρις Δικηγόρος & Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου,

Παπαγεωργίου Στάθης Τραπεζικός, τ. Υποδιοικητής Τραπέζας Ελλάδος,

Παπαδιαμάντης Κωνσταντίνος Δικηγόρος,

Παπακωνσταντίνου Ελένη Δικηγόρος,

Παπαρρηγόπουλος Ξενοφών Δικηγόρος,

Παπασταύρου Αλέξιος Δικηγόρος,

Παρθένη Ορσαλία Επιχειρηματίας,

Πατεράκης Ανδρέας Επιχειρηματίας,

Πετρόπουλος Κωνσταντίνος Eπιχειρηματίας,

Ποταμίτης Στάθης Δικηγόρος,

Πρωτονοτάριος Αλέξης Eπιχειρηματίας,

Σαρακάκης Ιωάννης Επιχειρηματίας,

Σικιαρίδης Σίμος Eπιχειρηματίας,

Στρατάκη Αννα Δικηγόρος,

Τραυλός Νικόλαος Πρύτανης του ALBA,

Τσαντίλης Αλέξης Eπιχειρηματίας,

Φιλιώτης Γιάννης Δικηγόρος,

Φρονίστας Αριστείδης Eπιχειρηματίας,

Φυλακτόπουλος Αλέξης Διευθυντής ΔΙΚΕΜΕΣ.
tovima.gr
Συνεχίζεται

Γιουχάρισαν τον Ανθιμο οι αγανακτισμενοι της Θεσσαλονικης


Αγανακτισμένοι πολίτες που έχαν φτάσει το μεσημέρι έξω από το Παπάφειο ίδρυμα όπου βρισκόταν σε εκδήλωση ο υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος και ο... μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.


Ο μητροπολίτης κατάφερε να φύγει με τα πόδια γιουχαρίστηκε όμως από τους συγκεντρωμένους ενω ο υπουργός Υγείας φεύγει τώρα από την πίσω πόρτα
papatzides.blogspot
Συνεχίζεται

Επεισόδια μετά τις πρωινές πορείες στην πλατεία Συντάγματος


Στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος μεταφέρονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα επεισόδια στην Αθήνα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πλατεία και αντιμάχονται με κουκουλοφόρους, ενώ η εκτεταμένη χρήση χημικών έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

«Εγκλωβισμένοι» στο ... κέντρο της πλατείας παραμένουν οι «αγανακτισμένοι», οι οποίοι δεν συμμετέχουν στα επεισόδια αλλά αντιμετωπίζουν από τη μία τους κουκουλοφόρους και από την άλλη τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Επεισόδια λαμβάνουν χώρα και στην κάτω πλευρά της πλατείας. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν μεγάλη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποχωρήσουν προς την οδό Πανεπιστημίου όσοι διαδηλωτές είχαν απομείνει από τις συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και προς την Ερμού και το Μοναστηράκι.

Αρκετοί «αγανακτισμένοι» παραμένουν επί της πλατείας Συντάγματος, καλώντας συνεχώς από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις τους υπόλοιπους να παραμείνουν στον χώρο. Παραπλεύρως παραμένουν και κουκουλοφόροι, οι οποίοι συνεχίζουν τις συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και τις καταστροφές σε ξενοδοχεία και καταστήματα της περιοχής.

Τραυματίες και λιποθυμίες

Εν τω μεταξύ, έξι πολίτες, όπως επιβεβαιώνεται από το ΕΚΑΒ, χρειάστηκαν την παροχή α' βοηθειών λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκαν λιποθυμικά επεισόδια - κυρίως λόγω των χημικών που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις - και τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Δύο άλλοι τραυματίες πολίτες, έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Παράλληλα, άλλοι διαδηλωτές ή «αγανακτισμένοι» που είχαν δεχτεί πέτρες, δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και ζήτησαν τις α' βοήθειες από τα πρόχειρα ιατρεία της πλατείας Συντάγματος.

Πέντε είναι, μέχρι στιγμής οι τραυματίες αστυνομικοί από τις συγκρούσεις με αντεξουσιαστές και ακροδεξιούς. Εχουν μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, δεν επιβεβαιώνεται η φήμη για τραυματία διαδηλωτή από μαχαίρι στην οδό Οθωνος.

Συλλήψεις και προσαγωγές

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Ελληνική Αστυνομία, μέχρι τις 5:00 το απόγευμα είχε προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις και συνολικά 18 προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Η σπίθα των επεισοδίων άναψε όταν νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι είχαν φτάσει στο Σύνταγμα ακολουθώντας την πορεία της ΓΣΕΕ, παρέμειναν στη λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος της Οθωνος, όπου λίγο μετά τις 2 μ.μ. άρχισαν να αντιπαρατίθενται με τις δυνάμεις της Χρυσής Αυγής που όλο αυτό τον καιρό κρατούν το ίδιο τμήμα της πλατείας.

Με την εμφάνιση των ΜΑΤ που επιχείρησαν να αποτρέψουν τη σύγκρουση των δύο ομάδων ξεκίνησαν και τα επεισόδια αφού οι νεαροί απάντησαν με πέτρες και ξύλα και η αστυνομία με δακρυγόνα. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγα λεπτά αργότερα προς την πλευρά της οδού Φιλελλήνων όπου η αστυνομία είχε απωθήσει τους αντιεξουσιαστές. Σε εκείνο το σημείο έπεσε και η πρώτη μολότοφ.

Μετά το κυνηγητό τα επεισόδια γρήγορα επεκτάθηκαν από την άλλη πλευρά της κάτω πλατείας στο ύψος της οδού Καραγεώργη Σερβίας όπου μία από τις μολότοφ έσκασε στην πλαϊνή είσοδο του βιβλιοπωλείου Public ενώ η αστυνομία απαντούσε με βροχή δακρυγόνων.

Παρόλ΄ αυτά οι έφοδοι των νεαρών συνεχίστηκαν και οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν και στη Σταδίου όπου αντιεξουσιαστές εκτόξευαν πέτρες κατά των αστυνομικών και εκείνοι χημικά. Εκείνη την ώρα, γύρω στις 2.30 μ.μ., μια νέα μολότοφ έβαλε φωτιά στις τέντες του καφέ του βιβλιοπωλείου, στο πεζοδρόμιου της κάτω πλευράς της πλατείας με αποτέλεσμα η περιοχή να «πνιγεί» από μαύρους καπνούς, οι οποίοι σε συνδυασμό με τα χημικά, έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Ολη αυτή την ώρα οι εκκλήσεις των οργανωτών ήταν συνεχείς για να παραμείνουν οι αγανακτισμένοι στην πλατεία - κάποιος μάλιστα, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, άρχισε να παίζει κρητική λύρα. Ενταση δημιουργήθηκε ξανά λίγο πριν από τις 3 μ.μ. στην πάνω πλευρά της πλατείας όταν η διμοιρία που βρισκόταν στην Κριεζώτου άρχισε να πλησιάζει προς το Σύνταγμα για να κρατήσει εκεί τους συγκεντρωμένους.
tovima.gr
Συνεχίζεται

Τα τανκς είμαστε εμείς

pitsirikos.net
Υπάρχουν αρκετά πράγματα που με ενοχλούν – όπως όλους μας. Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνω πως αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου. Δεν το παίρνω προσωπικά – ξέρω πως αυτοί που το κάνουν απευθύνονται σε ευρύτερο ακροατήριο.

Η δήλωση του... Θεόδωρου Πάγκαλου περί τανκς δείχνει πόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Από την άλλη, δείχνει ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ξυπνήσαμε επιτέλους. Συμπεριφέρονται ακόμα σαν να μιλάνε σε ζώα.

Διάβαζα στο twitter τον Γιάννη Αλαφούζο να καταγγέλλει τον λαϊκισμό. Ο κ. Αλαφούζος, που κατά τ’ άλλα μου είναι συμπαθής, ξεσάλωσε επί χρόνια με τον Τράγκα, τον Κακαουνάκη, τον Ευαγγελάτο –και άλλους τέτοιους έγκριτους δημοσιογράφους- και το 2011 ανακάλυψε πως τον ενοχλεί ο λαϊκισμός. Όπα ρε μεγάλε – κοιταζόμαστε και στον καθρέφτη καμιά φορά. Κακό πράγμα ο λαϊκισμός – αλλά το Αλτσχάιμερ είναι ακόμα χειρότερο.

Σκέφτομαι τι είναι αυτό που με κάνει να είμαι ακόμα στην Αθήνα αυτήν την εποχή. Βιοποριστικό πρόβλημα δεν έχω, ο καιρός είναι υπέροχος, τα νησιά μας μαγευτικά, τα κέφια μου τρελά, οπότε τώρα λογικά θα έπρεπε να είμαι σε κάποιο νησί, να ρίχνω τις βουτιές μου, να διαβάζω τα βιβλία μου, να γράφω, και να πίνω τα Bellini και τα Kir Royal το ένα πίσω από το άλλο. Πάντα μου άρεσε η γλυκιά ζωή. Μόνο αυτή μου αρέσει.

Αυτό που με κάνει να είμαι ακόμα στην Αθήνα είναι –βέβαια- η ελπίδα πως θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την κατάσταση και να πάρουμε πίσω τη χώρα μας αλλά και επειδή έχω πάρει ανάποδες με όλο αυτό το σάπιο κατεστημένο και όλα αυτά τα γερόντια που έχουν γαντζωθεί στην εξουσία και επιμένουν να συνεχίζουν να παίζουν με τις ζωές μας.

Θα μπορούσα, βέβαια, να τους κατατροπώνω με πύρινα άρθρα που θα έγραφα στο laptop, αραχτός στη σεζ λονγκ, σε μια παραλία – όταν φοράω μόνο το μαγιό, έχω μεγαλύτερη έμπνευση.

Αυτό που ξέρω καλά είναι πως τα αιτήματά σου τα υποστηρίζεις πραγματικά, μόνο με τη φυσική σου παρουσία. Αν ο κόσμος άλλαζε με τα γραπτά, θα ήταν σήμερα παράδεισος – σπουδαίοι συγγραφείς τα έχουν γράψει όλα, εδώ και αιώνες.

Διάβασα την ανοιχτή επιστολή της κυρίας Μυρσίνης Λοΐζου που απευθύνεται στον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση, και τους απαγορεύει να χρησιμοποιούν το έργο του πατέρα της στις κομματικές τους εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Δεν μπορώ να κρίνω την κυρία Λοΐζου –δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω, σε ένα τόσο προσωπικό θέμα-, αλλά μπορώ να επισημάνω πως, με αυτή της την κίνηση, παίρνει θέση απέναντι στα πράγματα. Ξεκάθαρη θέση.

Έχω καταλήξει πως αυτοί που με ενοχλούν περισσότερο δεν είναι αυτοί που υποστηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, την Τρόικα, το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο κλπ. Αυτοί που με εξοργίζουν είναι αυτοί που σιωπούν. Και δεν σιωπούν επειδή σιωπούσαν πάντα –σαν στάση ζωής (που το καταλαβαίνω και το σέβομαι)-, αλλά, επειδή περιμένουν να δουν την έκβαση της κατάστασης, για να εμφανιστούν μετά στο πλάι αυτών που θα επικρατήσουν.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, η πλειοψηφία των Ελλήνων προτίμησε να σιωπήσει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα – αμέσως μετά το τέλος της δικτατορίας-, όλοι να εμφανίζονται σαν αντιστασιακοί. Αν δεν ήξερες τι πραγματικά συνέβη στη χώρα κατά τη διάρκεια της επταετίας- και πίστευες τα λόγια τους-, θα νόμιζες πως οι Έλληνες είχαν πάρει τα βουνά και έκαναν αντάρτικο.

Φτάνει μια στιγμή στη ζωή που καλείσαι να διαλέξεις με ποιους είσαι. Φτάνει μια στιγμή στη ζωή που καλείσαι να πάρεις θέση. Φτάνει μια στιγμή που καλείσαι να πάρεις το σώμα σου, την ψυχή σου και το μυαλό σου, και να βγεις στο δρόμο. Αυτή η στιγμή είναι τώρα.

Κι αν ηττηθούμε, πιτσιρίκο; Μια ζωή ηττημένοι είμαστε. «Στον κόσμο που ‘ρθαμε, χορτάσαμε γκρεμό». Μαγκιά μας! Αλλά όχι χωρίς αγώνα. Όχι με τα χέρια κάτω.

Αν οι αγώνες ήταν χαμένοι εξ αρχής, οι γυναίκες θα ήταν ακόμα πολίτες β΄ κατηγορίας και οι μαύροι θα ήταν ακόμα σκλάβοι. Δεν είναι – και ο λόγος είναι οι αγώνες. Οι αγώνες που δεν τελειώνουν ποτέ.

Στη σημερινή και αυριανή κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους δίπλα μας. Παραμένουμε πάντα ψύχραιμοι και περιφρουρούμε τη διαδήλωσή μας. Δεν εγκαταλείπουμε το χώρο της διαδήλωσης.

Το «όλοι χώρια, πάντα ηττημένοι» το είδαμε στην πράξη. Όλοι μαζί ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Και θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας. Τα τανκς είμαστε εμείς.

Θα τα πούμε στην πλατεία.
Συνεχίζεται

ΠΕΣΜΕΝΟΣ

fimotro
Ντεφορμέ. Όχι μόνο χθες στην "Ανατροπή" αλλά γενικά τις τελευταίες ημέρες δεν είναι στα πάνω του ο Χρυσοχοίδης. Με ελάχιστες αρμοδιότητες υπουργός, καλείται να... υπερασπιστεί την οικονομική πολιτική που και επί Παπακωνσταντίνου αλλά και επί Βενιζέλου, ο...
ίδιος δεν έχει καμία συμμετοχή στις αποφάσεις. Αυτό δεν του επιτρέπει ελιγμούς. Και όχι μόνο δεν του επιτρέπει, αλλά έχει ραγίσει το κάποτε δημοφιλές προφίλ του. Πεσμένος γενικά.
Συνεχίζεται

Σε ζωντανή μετάδοση οι 48 ώρες των Αγανακτισμένων στη Βουλή


"Το Σύνταγμα είναι η αφετηρία μιας νέας πορείας". Με το σύνθημα αυτό οι "αγανακτισμένοι" ξεκίνησαν σήμερα τις πορείες μαζί με τους απεργούς, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την ψήφιση του Mεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις... εξελίξεις με live εικόνα, βίντεο και φωτογραφίες.
news247.gr
Συνεχίζεται

Μετά τα …μπαζούκα ο Πάγκαλος μάζεψε τα τανκς


Έντονη δυσαρέσκεια στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί τανκς στην ισπανική εφημερίδα El Mundo του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου.

Κατά τη διάρκεια της... παρέμβασης του κ. Πάγκαλου στη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης αντέδρασε, καλώντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να μη συνεχίσει να επαναλαμβάνει τα περί επέμβασης των τανκς κατά το προηγούμενο της Αργεντινής.


Από την πλευρά του, ο Θ. Πάγκαλος, είπε ότι το ακριβές κείμενο της συνέντευξης ήταν άλλο και η αναφορά στα τανκς αφορούσε την Αργεντινή.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και γυρίσουμε στη δραχμή, θα επικρατήσει αναρχία στη χώρα και αναγκαστικά ο στρατός θα βγάλει τα τάνκς στους δρόμους».

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, το ακριβές κείμενο της συνέντευξης έλεγε ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει και αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης.

Είπε ακόμα ότι ο λαός γνωρίζει και έχει δει τι σημαίνει χρεοκοπία: το κράτος παύει να πληρώνει, οι τράπεζες κλείνουν και σε περιπτώσεις όπως της Αργεντινής χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία και τα τανκς.
newpost.gr
Συνεχίζεται

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας


Σε κατάσταση «πολιορκίας» θα βρεθεί σήμερα το κέντρο. Ήδη κόσμος έχει αρχίσει να μαζεύεται στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή.

Κλειστές είναι η Λ. Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος και η Βασ. Σοφίας στο... ύφος της Βουλής, όπου ήδη η αστυνομία έχει τοποθετήσει κάθετα στο οδόστρωμα το μεταλλικό φράκτη.

Kλειστή επίσης, είναι η Πατησίων από Χαλκοκονδύλη λόγω της πορείας του ΠΑΜΕ, η οποία έφτασε στο Σύνταγμα. Στις 11 αρχίζει και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως.

Πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν σε διαθεσιμότητα 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ το σύνολο της αστυνομικής δύναμης θα ανέρχεται στις 5.000 αστυνομικούς, ενισχυμένο και από την επαρχία.
newsbeast.gr
Συνεχίζεται

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

OΜΟΛΟΓΗΣΕ την αποτυχία του

nonews-news
...σε πρώτο πληθυντικό

Πλήρης και αβίαστη ομολογία της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου απόψε στην Έλλη Στάη: Παραγνωρίσαμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος ( Μνημονίου). Τις είδαμε όταν... ξεκίνησε να εφαρμόζεται.
Τι άλλο θέλετε!
Συνεχίζεται

Βουτιά εσόδων


Η πτώση στα διαφημιστικά έσοδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που παρατηρείται από την περασμένη χρονιά, συνεχίστηκε και τον Μάιο που μας πέρασε.
Μοναδική διαφοροποίηση, μια ... μικρή συγκράτηση που εμφανίζεται στην πτωτική πορεία, αν και οι ειδικοί της αγοράς συνιστούν προσεκτικές κινήσεις υπενθυμίζοντας ότι και πέρσι τέτοια περίοδο είχε παρατηρηθεί κάτι παρόμοιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Media Services, συνολικά σε όλα τα είδη των ΜΜΕ παρατηρείται ποσοστιαία μείωση, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2010, κατά 12,58%. Κάτι που μεταφράζεται σε μικρότερη διαφημιστική δαπάνη κατά 25,5 εκατ. ευρώ καθώς από τα 187,2 εκατ. ευρώ έπεσε στα 163,6 εκατ. ευρώ.

Τη μικρότερη μείωση, με σχεδόν μηδενική μεταβολή, εμφανίζουν τα διαφημιστικά έσοδα των τηλεοπτικών σταθμών. Η οριακή μείωση φτάνει το 0,66% με τα διαφημιστικά έσοδα να φτάνουν τα 59.925.830 ευρώ από τα 59.687.868 ευρώ που ήταν πέρσι τον ίδιο μήνα.

Τα περισσότερα διαφημιστικά έσοδα τον περασμένο Μάιο συγκέντρωσε και πάλι το ΜΕΓΚΑ (20.220.450 ευρώ) μεταδίδοντας 17.814 σποτ και το μερίδιο αγοράς να φτάνει το 34,1%. Παρ' όλα αυτά το κανάλι της Μεσογείων συνεχίζει να καταγράφει ζημίες και ήδη σχεδιάζεται συμμάζεμα του προϋπολογισμού για την επόμενη σεζόν. Δεύτερος στην κατάταξη έρχεται ο ΑΝΤ1 με 16.865.031 ευρώ (16.093 σποτ) και μερίδιο 28,44% και ακολουθούν ο Alpha με 10.493.375 ευρώ (11.183 σποτ) και μερίδιο 17,7% και το Star με 8.671.263 ευρώ (14.571 σποτ) και μερίδιο 14,62%. Τα μερίδια των υπόλοιπων καναλιών είναι μονοψήφια, ενώ όλα σχεδιάζουν περικοπές καθώς εξακολουθούν να καταγράφουν ζημίες.

Τη μεγαλύτερη πτώση σε διαφημιστικά έσοδα εμφανίζουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί φτάνοντας το 31,44% (μείον 3,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρσι) καθώς από τα 11,74 εκατ. ευρώ τον Μάιο του 2010 έπεσαν στα 8,05 εκατ. ευρώ τον Μάιο που πέρασε. Βέβαια πρέπει να διευκρινιστεί ότι από τον Ιανουάριο του 2010 αποχώρησαν από τις συγκεκριμένες μετρήσεις οι ραδιοσταθμοί «Μελωδία», «Athens DJ» και «Rock FM» και από τον περασμένο Απρίλιο οι «Love» και «Happy». Ετσι, αν η σύγκριση γίνει μεταξύ των ίδιων ραδιοσταθμών η μείωση στα διαφημιστικά έσοδα είναι μικρότερη και φτάνει το 14,08%.

Σημαντική μείωση εμφανίζουν και τα διαφημιστικά έσοδα των περιοδικών (-19,36%) καθώς από τα 73,8 εκατ. ευρώ μειώθηκαν στα 59,53 εκατ. ευρώ. Μείωση, δηλαδή, που έφτασε τα 14,3 εκατ. ευρώ. Μικρότερη φαίνεται να είναι η πτώση των διαφημιστικών εσόδων στις εφημερίδες (-12,32%), κάτι που μεταφράζεται σε διαφημιστική δαπάνη μικρότερη κατά περίπου 13,2 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα των εφημερίδων τον Μάιο του 2010 έφταναν τα 49.911.784 ευρώ, ενώ τον Μάιο του 2011 δεν ξεπέρασαν τα 36.746.877 ευρώ.
ΣΩ.ΜΑ
(Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία)
Συνεχίζεται

Πέντε έξω, ένας μέσα


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο Σταύρος Ψωμιάδης, ο Νίκος Παντέλης, ο bookmaker Ανδρέας Δημόπουλος, ο manager, Θανάσης Ντότσης, ο Δημήτρης Ζαβαντίας ενώ ο πρώτος προφυλακιστέος είναι ο... Βασίλης Καρακούλιας.
Ο πρώτος προφυλακιστέος

Ο bookmaker Βασίλης Καρσακούλιας κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που μπλέκεται με τα στημένα παιχνίδια οδηγείται στη φυλακή.

Aπολογείται ο Τσακογιάννης



Στον9ο τακτικό ανακριτή απολογείται αυτή την ώρα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηλιούπολης και ένας από φερόμενους ως εγκεφάλους της πολύκροτης υπόθεσης Γιώργος Τσακογιάννης, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως το βράδυ θα απολογηθεί και ο Αχιλλέας Μπέος.


Ελεύθερος ο Ζαβαντίας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε 0 πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ελεύθερος ο Παντέλης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο τεχνικός, Νίκος Παντέλης, στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ελεύθερος ο Ντότσης

Ελεύθερος με βαριά όμως εγγύηση αφέθηκε ο manager, Θανάσης Ντότσης, στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ μια φορά τον μήνα θα παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα.

Ελεύθερος ο Δημόπουλος

Ο Ανδρέας Δημόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και είναι ο δεύτερος άνθρωπος που αφέθηκε ελεύθερος μετά τον Σταύρο Ψωμιάδη. Ο bookmaker δεν έχει το δικαίωμα να φύγει από τη χώρα, ενώ κατέβαλε εγγύηση 150.000 ευρώ και πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Ελεύθερος ο Ψωμιάδης ...

Με την απολογία του Σταύρου Ψωμιαδη ξεκίνησε η ανάκριση για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, με τους κατηγορούμενους να αρνούνται τα αδικήματα που τους βαραίνουν, κάνοντας λόγο για απλές φιλικές συνομιλίες που δεν πιστοποιούν ποινικά αδικήματα. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για να παραδοθεί ο πατέρας του και καταζητούμενος Μάκης Ψωμιάδης, όπως είχε δηλώσει από χθες!

Ο Σταύρος Ψωμιάδης δεν έχει το δικαίωμα να φύγει από τη χώρα, ενώ παράλληλα κατέβαλε εγγύηση 250.000 ευρώ!: «Με μπλέξανε χωρίς να φταίω», είπε ο ίδιος, ενώ δηλώσεις έκανε ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Ψωμιάδη, Χρήστος Μυλωνόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει πλέον λόγο να μην παραδοθεί: «Ο Σταύρος Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ένας άνθρωπος διαπομπεύτηκε σε μία υπόθεση που όπως προκύπτει δεν φέρει μεγάλη ευθύνη και δεν συμμετείχε σε οποιαδήποτε συμπεριφορά. Ενα παιδί 27 ετών διαπομπεύτηκε έτσι. Θεωρώ πως αυτό το γράμμα της UΕFΑ το ύποπτο παιχνίδι ήταν το Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα. Μία ομάδα της Γ' Εθνικής. Τι θα λέγαμε αν έβρισκε μπροστά της την Μπαρτσελόνα;»

Το υπόμνημα του Σταύρου Ψωμιάδη

«Σε ουδεμία εγκληματική οργάνωση συμμετείχα, ούτε είχα την πρόθεση ή τη δυνατότητα να συμμετέχω. Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα για στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω παρένθετου προσώπου. Πολύ δε περισσότερο, ουδέποτε είχα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία προελθόντα από εγκληματική δραστηριότητα και ούτε ποτέ μετέτρεψα ή αξιοποίησα τέτοια περιουσία.
Η περιουσιακή μου κατάσταση είναι άκρως διαφανής και υποβάλλω φορολογική δήλωση από το έτος 2003, άπαντα δε τα φορολογικά μου στοιχεία είναι στη διάθεσή σας», είπε απολογούμενος ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή ο Σταύρος Ψωμιάδης. «Στην ΠΑΕ Καβάλα μετέχω μόνον τυπικά ως πρόεδρος, όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως κ. Παπανδρέου, όπου αναφέρεται στη σελίδα 97 ότι ο πατέρας μου: «Μάκης Ψωμιάδης, βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλα, πρόεδρος της οποίας είναι επίσημα ο υιός του Σταύρος», εξήγησε ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος.
Καταλήγοντας, ο Σταύρος Ψωμιάδης, στο απολογητικό του υπόμνημα, πρότεινε ως μάρτυρες τους: Σοφοκλή Πιλάβιο (πρόεδρος ΕΠΟ), Πατρίκ Κομνηνό (γενικό διευθυντή Σούπερ Λίγκας) και Ιωάννη Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος της Super League).

Ξεκίνησε το πρωι η διαδικασία

Στον 9ο Τακτικό Ανακριτή έχουν κληθεί να απολογηθούν ο Αχιλλέας Μπέος, ο Σταύρος Ψωμιάδης, ο Γιώργος Τσακογιάννης και οι άλλοι επτά που συνελήφθησαν όταν ξεκίνησε η επιχείρηση-σκούπα την περασμένη Τετάρτη.

Στις 7:20 έφτασαν από τη ΓΑΔΑ οι δέκα κατηγορούμενοι κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, Αχιλλέας Μπέος, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Χάλκος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης, Θανάσης Ντότσας, Νίκος Ζαμάνης, Βασίλης Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος απολογούνται για τις βαρύτατες κατηγορίες, όπως είναι η στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα ο Αχιλλέας Μπέος μπήκε μέσα κι όταν ξαναβγήκε και αντίκρισε τις κάμερες έκανε νοήματα κατά των δημοσιογράφων και των τεχνικών και εκτόξευσε τις εξής βρισιές... «Μ...πανα θα σας γ...σω. Δεν σέβεστε οικογένειες, δεν σέβεστε τίποτα», τους είπε. «Γαλλικά» και από τον Γιώργο Τσακογιάννη...



Τι είπε ο Κεχαγιόγλου για Παπαδόπουλο

Πριν από λίγο εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου εκπροσωπώντας τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, υπάλληλο της ΕΠΟ, ο οποίος φαίνεται αναμειγμένος στην υπόθεση σε βάρος του οποίου μάλιστα έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με το συνήγορό του ο Γιάννης Παπαδόπουλος έχε πρόθεση να εμφανιστεί στις Αρχές, τονίζοντας ωστόσο ότι αρνείται τις κατηγορίες. Μάλιστα, ο κύριος Κεχαγιόγλου ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την εμπλοκή του εντολέα του, απάντησε ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Επισκέφτηκα τον ανακριτή και του μετέφερα την πρόθεση του εντολέα μου να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της δικαιοσύνης τις αμέσως επόμενες ημέρες. Αυτό που θέλω να πω μελετώντας το υλικό που υπάρχει είναι πως πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς οποιαδήποτε συνομιλία φιλική δεν σημαίνει και ποινικό αδίκημα. Οι Ρωμαίοι έλεγαν "άρτον και θεάματα". Σήμερα που λείπει ο άρτος, προωθούνται τα θεάματα. Ο πελάτης μου είναι στην Ελλάδα και θα εμφανιστεί σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος».
gazzetta.gr
Συνεχίζεται

Έρχεται το κίνημα « δεν έχω να πληρώνω»


Στον Πάγκαλο αρέσουν τα διλήμματα: μεσοπρόθεσμο ή τανκς. Έτσι όλοι θα διαλέξουν το πρώτο θα σκέπτεται φιλάρεσκα ο Αντιπρόεδρος.

Μην το φέρει η κακιά η ώρα και μπει το δίλημμα Πάγκαλος ή τανκς: θα τρέξουν όλοι να ανοίξουν δρόμο στις... ερπύστριες…

Αν και η τρόικα πιέζει για τα όρια συνταξιοδότησης, θεωρούμε ότι μια εξαίρεση για τον πρώτο τη τάξει Αντιπρόεδρο θα κάνει καλό και σε αυτόν και στα νεύρα μας.

Δεν μπορεί, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανος που έσωσε τη χώρα αλλά οδηγεί στον Αγύριστο τους πολίτες. Η συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν πως όταν είναι στο εξωτερικό η γλώσσα πάει… ροδάνι, αλλά μάλλον για εντελώς άσχετους λόγους και για διαφορετικά πράγματα από αυτά που ενδιαφέρουν τους πολίτες.

Αφού ο κόσμος έφαγε την ψυχρολουσία του την Πέμπτη από τον Β. Βενιζέλο, κι αφού δεν ξέρει καν αν αυτά θα είναι τα μέτρα, ή θα υπάρξει και συνέχεια στο… ερωτικό θρίλερ με τίτλο «Το παλαμάρι του πράσινου… βαρκάρη», ήρθε και ο Γ. Παπανδρέου να τον αποτελειώσει. Το θρίλερ είναι η επιτομή της πράσινης υπανάπτυξης.
Για όσους θεωρούν υπερβολή τον .. βαρκάρη θυμίζουμε την τριπλή φορολόγηση αλλά και το μπρος-πίσω με τις αποδείξεις: Aπό διάταξη νόμου και ανακοίνωση του Βενιζέλου προχθές, σήμερα ανακαλύψαμε ότι ήταν πρόταση κυβερνητικού βουλευτή!

Όποιος θυμάται εκείνη την άνευ λόγου και ουσίας ταινία με την «πράσινη παπάγια» της δεκαετίας του ’90 αντικαθιστά το «γ» με «ρ», βάζει και τον τόνο στη λήγουσα και αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται…

Μεταξύ μας το να μας πηδήξει θα ήταν πταίσμα. Ο βαρκάρης μας πάει ντουγρού στον Άδη και θέλει τα φράγκα μπροστά…

Ο Βενιζέλος θα έπρεπε να πει ότι όσοι τον ακούσουν στο μέλλον να αναγγέλλει νέα μέτρα, είναι από χέρι τυχεροί: τουλάχιστον θα είναι ζωντανοί. Στη σκηνή (αντί για σπίτι), για το Συγκρότημα (του Τύπου).

Χαρακτήρισε τα μέτρα «βαριά». Κάποτε βαριά ήταν του …τσολιά, τώρα είναι μόνο της τρόικας…

Το κίνημα του «δεν πληρώνω» θα μετατραπεί σε «δεν έχω για να πληρώνω»

Μ.Ο.
antinews
Συνεχίζεται

O Γιάννης θωρακίζεται


nonews-news
Αγορά Μercedes - με τον ανώτατο βαθμό θωράκισης - αξίας 580.000 ευρώ!
Μια θωρακισμένη Mercedes G500, που την πλήρωσε ο ΣΚΑΙ, παρέλαβε χθες ο οικολόγος Γιάννης Αλαφούζος. Ένα αυτοκίνητο με τον ανώτατο βαθμό θωράκισης Β7 και ... με το ιδιαίτερα υψηλό κόστος των 580.000 ευρώ.
Μια ολόκληρη περιουσία, που αυτό το δύσκολο καιρό είναι σκέτη πρόκληση
Συνεχίζεται

Κίνηση καλά μελετημένη


Πριν από λίγη ώρα οι Αδερφοί Αγγελόπουλοι έκαναν γνωστή με ανακοίνωσή τους την αποχώρησή τους από τον μπασκετικό Ολυμπιακό και το μπάσκετ γενικότερα κάτι το οποίο σκέφτονταν από καιρό.

Οι Αγγελοπουλοι το είχαν έντονα στο... μυαλό τους με το που τελείωσε η σεζόν και τελικά το εννούσαν και δεν ήταν μια πλασματική απειλή.

Μετά την απώλεια του τίτλου από τον Παναθηναϊκό επικρατούσε μία παγωμάρα στην ομάδα του Ολυμπιακού για όλα αυτά που είχαν γίνει στους τελικούς της Α1.

Βέβαια η στήριξη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και από τους οπαδούς της ομάδας τους έκαναν να «παγώσουν» τις όποιες αρνητικές τους σκέψεις για αποχώρηση από το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό.

Οι προτάσεις όμως για μειώσεις σε συμβόλαια των παικτών της ομάδας έπεφταν σε «τοίχο» ενώ η υψηλότατη φορολογία αυξάνει κατακόρυφα το κόστος της ομάδας.Η απόκτηση παικτών με την υπερτιμολόγηση της εφορίας γίνεται πιο δύσκολη.

Μετά και την υπόθεση Μπουρούση όπου για μια ακόμη φορά έπεσαν στο «μάτι του κυκλωνα» αποχώρησαν και επισήμως.

Βέβαια ήδη τους ασκούνται πιέσεις για να παραμείνουν και να ανακαλέσουν την απόφασή τους αλλά οι ίδιοι σε πρώτη φάση εμφανίζονται αμετάπιστοι.
olympiscos24.gr
Συνεχίζεται