Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο Πιτσιρίκος στο Παρίσι


Περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκα στο Παρίσι μαζί με συντρόφους αντιεξουσιαστές για να αποδοκιμάσουμε δυο υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης. Οι δυο υπουργοί δεν εμφανίστηκαν -προτίμησαν να φάνε στα Καλύβια και στα Βλάχικα της Βάρης-, οπότε κι εμείς πήγαμε την Κυριακή στο Διεθνές Τουριστικό Σαλόνι μπας και πετύχουμε κάναν άλλο υπουργό. Εκεί συνέβη κάτι καταπληκτικό.

Ξαφνικά, ο ...χώρος του Διεθνούς Τουριστικού Σαλονιού του Παρισιού γέμισε από νεαρούς Παλαιστίνιους.

Οι νεαροί Παλαιστίνιοι πήγαν στο περίπτερο του Ισραήλ και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Ισραήλ. Όχι, για να μη νομίζετε πως μόνο κάποιοι Έλληνες κάνουν αντίσταση από το Παρίσι. Μερικοί Παλαιστίνιοι φορούσαν παραδοσιακές στολές. Αισθάνθηκα άσχημα που δεν είχα ντυθεί τσολιάς.

Τα βασικά συνθήματα ήταν "Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ" και "Δολοφόνοι-Δολοφόνοι".

Τα συνθήματα τα φώναζαν στα γαλλικά και έτσι κατάλαβα τι έλεγαν. Αραβικά δεν ξέρω - ακόμα.

Εμείς, απογοητευμένοι που δεν πετύχαμε κάποιον Έλληνα υπουργό για να τον αποδοκιμάσουμε, πήγαμε μαζί με τους Παλαιστίνιους και αρχίσαμε να φωνάζουμε συνθήματα κατά του Ισραήλ. Να μην πάει χαμένο και το ταξίδι μας μέχρι το Παρίσι. Τόσα χιλιόμετρα κάναμε.
Οι πράκτορες της Μοσάντ είχαν πάθει την πλάκα τους και δεν ήξεραν κατά πού να κάνουν. Ένας πράκτορας της Μοσάντ λιποθύμησε και του δώσαμε νερό για να τον συνεφέρουμε. Μετά του εξήγησα πως και οι Ισραηλινοί είναι Παλαιστίνιοι και πως πρέπει να γίνει μέλος της Χαμάς. Νομίζω πως τον έπεισα.

Ο Ισραηλινός με το κοστούμι στη μέση τα είχε χαμένα. Νόμιζε πως θα πάει στο Παρίσι να διαφημίσει τις τουριστικές ομορφιές του Ισραήλ -λες και το Ισραήλ είναι το Μπαλί- και του προέκυψε Ιντιφάντα.

Εν τω μεταξύ, όλοι οι επισκέπτες του Διεθνούς Τουριστικού Σαλονιού του Παρισιού είχαν μαζευτεί στο περίπτερο του Ισραήλ. Για μια στιγμή σκέφτηκα μήπως οι διαδηλωτές ήταν Ισραηλινοί μεταμφιεσμένοι σε Παλαιστίνιους και όλο αυτό ήταν ένα happening σκηνοθετημένο από την ισραηλινή κυβέρνηση, για να προσελκύσει τουρίστες. Εντάξει, σκέφτηκα και πως μπορεί να ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μεταμφιεσμένα σε Παλαιστίνιους.

Την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά τα ωραία στο περίπτερο του Ισραήλ, στο ελληνικό περίπτερο επικρατούσε κακομοιριά. Γενικά, η μιζέρια που απέπνεε το ελληνικό περίπτερο ήταν απερίγραπτη - αν το υπουργείο Τουρισμού έκανε ένα happening με δακρυγόνα και μολότοφ, η Ελλάδα θα έκλεβε την παράσταση. Στη φωτογραφία, η νεαρή Παλαιστίνια με το μικρόφωνο και το παλαιστινιακό φακιόλι λέει μια ανακοίνωση στα εβραϊκά. Όταν τελείωσε, οι Ισραηλινοί δεν την χειροκρότησαν - εγώ την χειροκρότησα, αν και δεν κατάλαβα λέξη.


Το χαρτί γράφει "ABU SHUSHA - Καταστράφηκε το 1948 - 60 έως 70 δολοφονημένοι (Παλαιστίνιοι) - σήμερα (ονομάζεται) AMEILIM ET PEDAYA". Οι νεαροί Παλαιστίνοι κρατούσαν καρτέλες με ονόματα παλαιστινιακών πόλεων ή χωριών που καταστράφηκαν από τους Ισραηλινούς και σήμερα κατοικούνται από Ισραηλινούς και έχουν ισραηλινά ονόματα.

(Αφού διαδηλώσαμε κατά του Ισραήλ παρέα με τους Παλαιστίνιους και ξεχαρμανιάσαμε, πήγαμε σε ένα καταπληκτικό αραβικό εστιατόριο, σαβουρώσαμε και μετά πήραμε σβάρνα τα καμπαρέ και τα μπουρδέλα. Αυτά θα τα δείτε σε επόμενο post.)
kourdistoportokali

Δεν υπάρχουν σχόλια: