Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΕΦΕΤΗ-ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΖΗΤΑ Η ΝΔ


Στην υπόθεση των υποβρυχίων επανέρχεται η ΝΔ, ζητώντας από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ταχύτερη δυνατή περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης...


Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης ανακοίνωσε ότι εάν... ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων και κατά πολιτικών προσώπων για αδικήματα, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής, η ΝΔ προτίθεται να υποβάλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού Εφέτη-Ανακριτή.

Η υπόθεση των υποβρυχίων έχει προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, που αποκαλύπτει την ύπαρξη μιζών προς ελληνικά υπουργεία και προς το Πολεμικό Ναυτικό.

Την Τετάρτη η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τόλμησε να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του θέματος.

Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης είπε: «Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ή αγνοεί την κοινοβουλευτική διαδικασία ή έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης.

» Η δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή καν περιέλθει στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, αφού ακόμη βρίσκεται στα χέρια αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο οποίος και την μελετά.»

Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι μόλις η υπόθεση διαβιβαστεί στη Βουλή, η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβουν κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: