Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μίνι Siemens η Express Service!


Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Ο λόγος για την εύνοια που το Κράτος επιδεικνύει στη «μίνι Siemens» όπως τείνει να αποδειχθεί, εταιρεία Express Service. Κι αυτό διότι όπως σήμερα αποκαλύπτουμε εκτός των υπέρογκων χρεών της προς την εφορία αλλά και το ΙΚΑ, η εταιρεία κανονικά δεν θα έπρεπε καν να λειτουργεί. Ο λόγος;

Τα αρνητικά κεφάλαια της! Σύμφωνα με ... τον τελευταίο ισολογισμό της επιχείρησης ο οποίος εκδόθηκε το 2008, η εταιρεία εμφανίζει μεγάλο πρόβλημα στα κεφάλαια της και βάσει νόμου θα έπρεπε να έχει αναστείλει τη λειτουργία της εδώ και τρία χρόνια .

Εδώ ακριβώς είναι που εγείρονται ερωτηματικά και για το ρόλο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, η οποία κανονικά θα έπρεπε να έχει παρέμβει, όμως λόγω των εξαιρετικών σχέσεων του Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον κ. Ραπτόπουλο κάτι τέτοιο ουδέποτε έγινε.

Η πρόκληση μάλιστα του Νομάρχη ήταν τέτοια που είχε δημοσίως δηλώσει όταν είχε πριν από δύο χρόνια ερωτηθεί γιατί δεν προβαίνει σε μέτρα πως «εγώ δεν είμαι εδώ για να κλείνω επιχειρήσεις».

Δεν έχει εκδώσει εδώ και δύο χρήσεις ούτε ισολογισμό

Επίσης περίεργο είναι το γεγονός πως η Express Service δεν έχει εκδώσει ισολογισμό εδώ και δύο ολόκληρες χρήσεις, γεγονός που από μόνο του είναι παράνομο. Πώς είναι λοιπόν δυνατό ο αρμόδιος για την πάταξη των κακών φορολογικών πρακτικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου να μην γνωρίζει τα παραπάνω και να υπογράφει άρση της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων κατά 50% στην ατομική εταιρεία του κ. Ραπτόπουλου; Πάλι θα μας πει πως αυτό που τον ενδιέφερε ήταν η ατομική εταιρεία και μόνο; Τι λέει άραγε ο νόμος για την συνυπευθυνότητα ενός επιχειρηματία όταν είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και σε άλλες εταιρείες; Τόσο απροετοίμαστος λοιπόν πιάστηκε ο υπουργός Οικονομικών μπροστά στις αποκαλύψεις μας;

Τρομοκρατία στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών

Την ίδια στιγμή που εξελίσσονται όλα τα παραπάνω, σε κλοιό φίμωσης και τρομοκρατίας έχουν υποβληθεί τα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με στόχο να μην υπάρξουν νέες διαρροές. Μάλιστα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, υπήρξαν μέχρι και απειλές κατά δημοσίων υπαλλήλων καθώς ο υπουργός είναι «σφόδρα δυσαρεστημένος».

Εκτός των άλλων όμως ήδη έχει ξεσπάσει πόλεμος εντός των συνεργατών του κ. Παπακωνσταντίνου καθώς αρκετοί είναι αυτοί που βάλλουν κατά των συμβούλων του που συνέταξαν την απαράδεκτη από νομικής και φοροτεχνικής άποψης επιστολή του. Μια επιστολή που τον εκθέτει σε όλα τα πεδία.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: