Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τώρα λένε στον Σαμαρά (ο Μητρόπουλος του ΔΟΛ) να κόψει τα blogs και τα στελέχη του να πετάξουν τα κομπιούτερ!...

kourdistoportokali
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος στα “Νέα” καταλήγει σε σχετικό κομμάτι που έγραψε χθες για τα εσωτερικά της ΝΔ: « Η εξήγηση έχει να κάνει µε µια άλλη παιδική αρρώστια των κοµµάτων όταν έχουν νέο αρχηγό. Μετά την περίοδο µέλιτος, ταυτοποιούνται οι συνεργάτες του νέου προέδρου και ξεκινάει το ροκάνισµα. Η αλήθεια είναι πως... οι σαµαρικοί προσφέρονται. Στη Ν.∆. είναι σαν το λάδι µέσα στο νερό. Ο καθένας είναι και µια ιστορία που συχνά θυµίζει την ιστορία της συντηρητικής παράταξης και τους εσωκοµµατικούς της εµφυλίους. Οσο κι αν φαίνεται παράξενο, το ∆ιαδίκτυο τα έχει οξύνει όλα αυτά. ΜΕΡΑ – ΝΥΧΤΑ τα στελέχη της Ν.∆. είναι στα blogs. Οι µεν διαβάζουντα blogs των δε. Μην απατάσθε: blogs έχουν πλέον όλοι. Και οι σαµαρικοί και οι καραµανλικοί και οι άλλοι. Πολλή φαιά ουσία έχει αναλωθεί ώστε να µαντέψουν οι µεν τα ψευδώνυµα των δε και να φανεί ποιος «στολίζει» ποιον στην ιστοσελίδα τίνος. Ολααυτά λειτουργούν αποσταθεροποιητικά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: αν ο Αντώνης δεν τους πάρει τα κοµπιούτερ – συγγνώµη, αν δεν τους κόψει το ∆ιαδίκτυο – η Ν.∆. δεν πρόκειται να ηρεµήσει.»

Πίστευα –εσφαλμένα- ότι έχει εξαντληθεί όλη η γκάμα παραινέσεων και συμβουλών προς τον Σαμαρά. Τώρα πάμε σε πιο προχωρημένες ατάκες: “Να τους κόψει το διαδίκτυο”

Μόνο; το τσιγάρο να τους κόψει, το junk food, να τηλεφωνεί μετά τις 23:00 να βλέπει ποιοι ξενυχτάνε και κάθε πρωί να κάνει αναφορά του κόμματος με οπλασκήσεις στον παράδρομο της Συγγρού. Όποιοι είναι «αναφερόμενοι» θα δέχονται και τις αντίστοιχες ποινές: 10ήμερη αποχή από τα τηλεοπτικά πάνελ, καθημερινή παρουσία στη Βουλή (και τις αργίες) για ένα εξάμηνο, υποχρεωτική ακρόαση των λόγων του νυν Πρωθυπουργού και δημιουργία επιμυθίων…

Πάντως τώρα τελευταία βλέπω μια εξέλιξη: δεν κατονομάζονται τα sites & τα blogs. Αναφέρονται αόριστα, να μη γίνεται και –έστω γκρίζα-διαφήμιση.

Όλα τα λεφτά όμως είναι η παρομοίωση: «οι Σαμαρικοί είναι σαν το λάδι μέσα στο νερό». Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι έχοντας χαμηλότερο ειδικό βάρος βγαίνουν στην επιφάνεια; Ότι είναι τόσο διακριτοί;

Η ουσία είναι ότι αν εξαιρέσεις κάποιες μειονότητες, οι οποίες αρέσκονται –δευτερευόντως- στη λατρεία συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων λόγω εξωτερικής εμφάνισης (πχ οι λάτρεις του Μισέλ), η ΝΔ μετατρέπεται από συνομοσπονδία σε κόμμα. Και αυτό μάλλον ενοχλεί. Δεν υπάρχουν Σαμαρικοί, δεν υπάρχουν Σαμαροφύλακες. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κοινές αξίες, σε κοινές αρχές, δημιούργησαν και επικαιροποιούν ένα σχέδιο για την έξοδο της χώρας από το επαχθές Μνημόνιο υπό μία στιβαρή ηγεσία.

Οι «Σημιτικοί» για παράδειγμα, υποτίθεται ότι προστάτευαν τον πρώην πρωθυπουργό από το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ. Στη ΝΔ τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει “αντικείμενο” διαχωρισμού σε “στρατόπεδα”, ούτε «υποκείμενο» για τη δημιουργία εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Και με τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται οι ελάσσονες διαφωνίες είναι περιττή πολυτέλεια. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και με εμφανή στόχο να παρουσιάσουν ένα κόμμα βαθιά διχασμένο. Οι διαχωρισμοί σε -ικούς πέρα από την κατανόηση της κομματικής ιστορίας, είναι διαστρεβλωτικοί, αποπροσανατολιστικοί και βαθιά στερεοτυπικοί.

Δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς -οι έχοντες το IQ του Φόρεστ Γκαμπ- ποια είναι τα δήθεν αντιμαχόμενα στρατόπεδα; οι «καραμανλικοί» δεν μιλάνε, οι του Σουφλιά δεν ακούν, οι -κάποτε -της Ντόρας «δεν βλέπουν» για να μην πάνε στη ΔΗΣΥ, του Σιούφα ως αρειμάνιοι καπνιστές δεν έχουν «όσφρηση», η επιλεγόμενη και «φιλελεύθερη» ομάδα πάσχει στην “αφή” των κοινωνικών διαδικασιών…

Άρα; Ο Σαμαράς είναι κυρίαρχος και οδηγός των εξελίξεων. Δεν υπάρχει δεύτερος πόλος.

Αλλά ορισμένοι δεν πτοούνται. Θα τον δημιουργήσουν, θα τον εφεύρουν για να τον πατρονάρουν…

Όνειρα εαρινής νυκτός στην πρώην Χρήστου Λαδά…

Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: