Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Το θέμα των συντάξεων στη συνάντηση Τσακαλώτου-Σολτς

Τσακαλώτος-Σολτς-Μοσκοβισί
Τετ α τετ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας είχε ο Έλληνας ομόλογός του, στο περιθώριο της συνάντησης του δικτύου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Ecofin Ministerial Network). Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν περιορίστηκε στο θέμα του ψηφισμένου μέτρου για περικοπή των συντάξεων (2019) αλλά άνοιξε τη «βεντάλια» υποστηρίζοντας πως ...
«υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και για τα επόμενα χρόνια» αναφερόμενος στην περίοδο μετά το 2019.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα υπουργού με τον Γερμανό ομόλογό του, του εξέθεσε την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, «υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν του στόχου 3,5% και για το έτος 2019 και για τα επόμενα χρόνια, το ακριβές μέγεθος του οποίου συζητείται και θα συνεχίσει να συζητείται με τους Θεσμούς».

Ουσιαστικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έβαλε στην ατζέντα των συνομιλιών την πρόθεση να μην περικοπούν οι συντάξεις αλλά και να διατηρηθεί το αφορολόγητο.

Ο Έλληνας υπουργός, εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι θα είναι θετικό να ξεκινήσει συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο χώρος αυτός, όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια έως το 2022.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, συναντήθηκε και με τον επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις συντάξεις, επανέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newpost.gr. «Πιστεύουμε ότι η λογική θα επικρατήσει» και θα αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην ενημερωτική ιστοσελίδα επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα ελληνικά επιχειρήματα «είναι λογικά». Πρόσθεσε, δε, πως τα επιχειρήματα αυτά «τα έχουμε θέσει στους θεσμούς και θα τα θέσουμε στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο».


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: